Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když se setká geniální komik Eddie Murphy s Danem Aykroydem a Jamie Lee Curtisovou? Vznikne nadčasová komediální klasika okořeněná ztřeštěným satirickým humorem. Murphy exceluje v roli pouličního podvodníčka, který dostane šanci vyměnit si své místo s úspěšným obchodníkem s komoditami (Aykroyd). Náhlý zvrat štěstěny je však jen krutým vtípkem dvou znuděných a nechutně bohatých bratrů (Don Ameche a Ralph Bellamy), kteří spolu uzavřeli jalovou sázku. A když pravda vypluje napovrch... následky budou vskutku k popukání. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

tommy187 

všechny recenze uživatele

Určite jedna z najlepších komédií možno na celom svete. Film, ktorý nevyniká ani svojou dĺžkou, ani rozpočtom a ani zárobkom. No aj tak bol robený zo srdca, a bolo to na filme vidieť. Addie Murphy, jeden z mojich obľúbených hercov a bol fakt skvelý, rovnako Dan Akyrod (musím uznať, že sa u mňa zviditeľnil práve pri tomto filme). Píše sa rok 83, a natočil sa jeden z mojich obľúbených filmov ... 90% ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak už jen kvůli tomu, že tenhle kousek přímo doporučuje v Kingsman pan Kinsman :o). Edieho můžu hlavně jako Axla v Policajtech z B.H., ale tady se mu to náramně povedlo. Taková nevinná, prastará komédie, no i když nevinná ani nevím, páč se tam docela jako ženský odhalovaly. Nejvíc samosebou někdejší sex bomba J.L. Curtis, která měla skutečně vnady velmi vnadný... Scénář je hodně dobrej, takže na to, že je to takle stará vykopávka, je to kvalitní podívaná, obzvlášť takle v neděli po slučně bujarý sobotní zkoušce... ()

Reklama

laepus 

všechny recenze uživatele

Klasika klasik. Dan Aykroyd i Eddie Murphy mají co hrát a využívají své role naplno. Dva staříci jsou dobře kapitalisticky odporní, Denholm Elliott je sluha k pohledání a Jamie Lee Curtisová zkrátka a jednoduše byla pořádná kost - zvláště jako Inge ze Švédska. K tomu v hudbě ty motivy z Mozarta - mám rád tenhle film. Ne že bych si ho někdy pustil jen tak z dlouhé chvíle. Je to ten typ filmu, který když je v televizi, tak si ho prostě nemůžu nechat ujít. ()

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších zahraničních komedií. Murphy je ve formě a skvěle mu sekunduje zbylá trojce budoucích milionářů. Především komorník je nezapomenutelný, trošku mi jej připomíná v Chůvě k pohledání Neiles, ale nesahá mu ani po kotníky. Spousta fórků se snažila být využita i v jiných filmech, avšak u mě nezaznamenala takový úspěch. ()

Cracker 

všechny recenze uživatele

Takýchto klasických amerických komédii by svet potreboval viac, dokonca o to viac by ich potreboval samotný Eddie Murphy ktorý už celé roky tápa v "úspešných" komédiách ktoré časom prestávajú baviť aj malé deti, ktorím sú určené. 90% hlavne vďaka hlavným predstaviteľom(Murphy, Aykroyd, Ameche...) a peknému scenáru ;) ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • Budoucí švagr Jamie Lee Curtis Nicholas Guest se ve filmu objeví jako Harry. (Kulmon)
  • Úvodní titulky jsou doprovázeny hudbou z Mozartovy opery Figarova svatba. (Kulmon)
  • Když Valentine honí Winthorpa z vánoční párty chytne muže v kostýmu Santa Clause. Je to Mike Strug, televizní reportér, který je stále aktivní ve městě Philadelphia. (don corleone)

Reklama

Reklama