Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když se setká geniální komik Eddie Murphy s Danem Aykroydem a Jamie Lee Curtisovou? Vznikne nadčasová komediální klasika okořeněná ztřeštěným satirickým humorem. Murphy exceluje v roli pouličního podvodníčka, který dostane šanci vyměnit si své místo s úspěšným obchodníkem s komoditami (Aykroyd). Náhlý zvrat štěstěny je však jen krutým vtípkem dvou znuděných a nechutně bohatých bratrů (Don Ameche a Ralph Bellamy), kteří spolu uzavřeli jalovou sázku. A když pravda vypluje napovrch... následky budou vskutku k popukání. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (331)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Mám ešte niečo rozbiť?" Výborná komédia s dobrým príbehom, hoci toho humoru vzhľadom na žáner by sa patrilo pridať, ale nevadí. E. Murphy ešte v časoch najväčšej slávy, ééj a čo by dnes dal za vtedajšiu popularitu... Od premiéry ubehlo veľa času, J.L. Curtis je stále sympatická žena, ale vtedy bola sexi. Neviem o inej herečke, ktorej by lepšie sedeli krátke vlasy...80%. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasná komedie o sázce mezi boháči ,kdy úspěšného muže díky nastrčeným drogám svrhnou na dno a člověka z ulice dosadí na jeho místo. Samozřejmě dotyčný pánové to nenchají jen tak a zjištujou ,že tu šlo jen o sázku. A tak se posléze spojí a vymyslí plán jak jim to vrátit na pomerančové štávě. Pomáhá jim k tomu prostitutka a komorník. Skvélá komedie ,kterak nápalit boháče. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Záměna se dá v rámci retro výletu a sociologického pobavení přežít. Eddie Murphy a Jamie Lee Curtisová jsou prostě dobří herci, příběh a prostředí je zajímavé, je tam pár pár dobrých vtipů (znásilňující zvíře prostě nikdy nezklame). Ale je to komedie pro pamětníky. Režisér má docela zajímavé vidění žen, protože každá ženská postava v tomhle filmu je v podstatě šlapka, ať luxusní nebo laciná a velmi jednoduchá (s vyjímkou prostitutky Curtisové, která má obchodní plán šlapání) jsou poměrně duté. Jejich existence spočívá v nabídnutí fyzické potěšení mužům za pohodlný život a to i v citové rovině (když je Dan Aykroyd nastydlý, projeví mu Curtisová útěchu tím, že se obětavě svlékne a lehne si za něj). A scény několika "spontánně" odhalených koz je velmi zábavné pozorovat, takhle se to asi dělalo v Hollywoodu, když ještě neexistoval PornHub. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Jeden z nepodařenějších filmů ústřední trojice hvězd. Velice vtipný scénář, který si dělá legraci i z tak vážných věcí jako je obchodování s akciemi a obligacemi. Navíc se v této na první pohled obyčejné komedii nachází i kritika americké společnosti a tzv amerického snu. Záměna nemá žádnou chybičku a je pro mě jedna z nejoblíbenějších amerických komedií z 80tých let s dokonalým hereckým obsazením všech důležitých partů. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Žádné přehrávané grimasy, žádné výbuchy vtipu, ale příjemně plynoucí inteligentní komedie s jednoduchou, ale nosnou zápletkou a výbornými herci (obzvlášt Eddie Murphyho bych tu nečekal). Krom ústřední dvojky stojí za zmínku rovněž velmi sexy Jamie Lee Curtis a elegán ze staré školy Denholm Elliott. 85%. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • Když Valentine honí Winthorpa z vánoční párty chytne muže v kostýmu Santa Clause. Je to Mike Strug, televizní reportér, který je stále aktivní ve městě Philadelphia. (don corleone)
  • Postavy Randolph a Mortimer Dukovi se objeví ve filmu Cesta do Ameriky (1988) jako dva homelesáci, kterým daruje postava Eddieho Murphyho peníze. (don corleone)
  • Budoucí švagr Jamie Lee Curtis Nicholas Guest se ve filmu objeví jako Harry. (Kulmon)

Reklama

Reklama