Reklama

Reklama

Gruham

  • Indie Aval (více)

VOD (1)

Mladí manželé Krish (Siddharth) a Lakšmí (Andrea Jeremiah) jsou zvědaví, kdo se přistěhoval do velkého sousedního domu v podhůří Himalájí. Rodina stavitele elektráren Paula (Atul Kulkarni) se zdá milá a přátelská. Pak se ale starší dcera Jenny (Anisha Victor) začne chovat prapodivně. Oběma rodinám hrozí nebezpečí spojené s tragédií, která se kdysi v domě odehrála. (rikitiki)

(více)

Recenze (16)

brasek 

všechny recenze uživatele

Prvých 20 minút absolútne desných a hlavne pre príbeh nepodstatných. Značná časť filmu je však taký lepší príbeh o posadnutí a následnom exorcizme. Nie som si celkom istý či protestantské Letničné hnutie ku ktorému sa v príbehu hlásili postavy uznáva exorcizmus a hlavne mám veľký problém, že ich pastor používal benediktínsky kríž, ktorý zásadne patrí do katolicizmu. Neznalosť indických filmárov?! Posledných 40 minút príbeh graduje, nemôžem povedať že zle, ale zdá sa mi to vcelku miestami prehnané a prekombinované. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Úvod katastrofa, takže to naozaj treba vyložene pretrpieť. Po tom polhodinovom očistci sa to už zmení na klasický horor o exorcizme. Triky a masky celkom pekné. Akurát by som bol radšej, keby to po samotnom vyhnaní démona skončilo. Neskôr totiž nasledovala ďalšia dejová línia o pôvode samotných duchov, a namiesto jedného vymietania sme tu odrazu mali dve, čo celú stopáž predĺžilo takmer o hodinu. Napriek poriadne živým záverečným minútam mi to prišlo dosť zbytočné, a už som na to ani nebol veľmi zvedavý. V mojich očiach by to asi bolo na dve hviezdy. Akurát včera som však videl variáciu na Exorcistu v juhokórejskom podaní, a ak by som to porovnal, tak táto indická má jednoznačne navrch. Z milosti teda ten priemer udelím, ale odporúčať by som sa to asi neodvážil. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

S indickými horory nemám takřka žádnou zkušenost, ale tohle bylo lepší, než jsem čekal. Žádné tanečky, žádné zpívánky, ale v podstatě moderní posedlostní duchařina, výpravný hororový blockbuster. Jasně, 132 minut by to mít nemuselo. Na druhou stranu se v tom filmu ale fakt pořád něco děje, je to taková zábavné a svižné, takže pokud vás neodradí už zhruba prvních deset šílených minut úvodních titulků, do konce myslím vydržíte. A pokud tomu půjdete naproti a odpustíte Indům sem tam nějaké to přehrávání, sem tam nepřesvědčivý trik a sem tam nešikovné střihnutí, tak si to i užijete. Já se bavil, ba jsem dokonce příjemně překvapen. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Co přijde příště? Horor z Pákistánu? To bylo tak strašné, žalostné, ubohé, produkčně zaostalé. Příšernost. Přesně film na černá čísla. Film přes dvě hodiny trvající! A nebavil ani vteřinu. Zcela o ničem. Teď si představte, že jste poctivý divák a chcete tu nectnost dokoukat celou, bez přeskakování pasáží. Nevidím na filmu jediný klad. Prostě můj přehmat. Indické filmy mají tímto u mě navždy utrum. Všem US hororům bych dal po této zkušenosti Oscary, Glóby i cenu Zlatého oříšku a Cenu Ládi Hrušky. 51% za co, prosím vás?! 0/10 ()

goauld 

všechny recenze uživatele

Tak na indické poměry se jedná o docela zdařilý snímek. Máme tu jednu posledlou, kterou se nakonec podaří vyexorcistovat. Jenže, aby to nebylo tak snadné (nebo fádní??) tak tu máme hnedle double posednutí... To víte - když už to má takových šílených 132min tak to se přece musí něčím vyplnit, že? ;-) Nicméně - jakmile tu máme první vrznutí dveřmi, tak konečně se začíná něco dít. Bohužel ono první vrznutí je až za dlouhých 30min, takže pokud divák neoplývá zájmem "kdo-s kým a proč-", tak danou pasáž zkrátka přeskočí. Naštěstí tvůrci toto předvídali a tudíž do této "seznamovací" pulhodinovky nezakomponovali nic důležitého co by mohlo divákovi utéct, nedejbože snad vyvolat chaos nedostatkem informací. Děj pak ubíhá celkem rychle, aktéři omámeny "duchem" svou posedlost dobře presentují, avšak v závěru už to má trochu "trhliny" a ona malá dívenka pak celekm leze na nervy svým vystupováním. (spoiler: Tak když tatínek vypadá fakt jako nepříjemný bubák, tak přece dítko předškolního věku se nebude na "to" ještě culit, že?? ;-). Nakonec vše stejně dobře dopadne, takže poučení pro příště: nekupovat dům, kde straší :-) ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama