Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (496)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Lék pro středních deset miliónů, jehož vedlejšími účinky jsou roztříštěnost (symbolem budiž Tondovy morální veletoče), kontraproduktivní střihové exhibice a nedostatečně vyždímaná camea. Medikament na bázi satiry, který musí být podán okamžitě, protože dle odborníků má expiraci v řádech měsíců. No, když se tak kolem sebe podívám, nejsem si jist.. A víte co? Patří nám to.. Miloš se kdysi nechal slyšet, že třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. Asi to tak v rámci rovnováhy zařídila příroda, protože za chvíli by se dobro nemělo kde vysrat.. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ok. Fakt jsem neočekával, že to v celovečerní stopáži bude stejně břitké, ironické, třeskutě zábavné a humorem sršící jako v postaktuálních několikaminutových seriálových dílech. Ale že to bude tak suché, nudné, nezáživné a místy až na pokraji trapnosti, to by mě ani ve snu nenapadlo. Prostě zklamání. Dost velké. Zasmál jsem se asi dvakrát. Šup, šup zase nějaké aktuální epizody seriálu, ať si rychle spravím chuť. Ano, Evilminde, i dlouholeté fanoušky tahle filmová verze může zklamat. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Některé narážky zestárnou a lidé jim za pár let nebudou rozumět, jiné přetrvají, protože jsou prostě obecnějšího rázu - například Miloš Zeman jistě není ani první, ani poslední, kdo vyznává "kreativní práci s ústavou." Problém celovečerních verzí seriálů je tradičně v tom, že divákovi připadne, že sleduje více slepených dílů za sebou, takže i Prezident Blaník by potřeboval zkrátit. Potěšující je, že hlavní trio postav bylo rozvedeno více do hloubky, i když pořád jen v tom komediálním rozměru. 90%. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Přestože se pár vtípků skutečně vydařilo a já se upřímně zasmál, tak jsem měl s celým tímto počinem několik problémů. Seriálem jsem doposud nepolíbený, takže jsem skočil do vod zcela neznámých. A jak už to tak v neznámých vodách bývá, dlouhou chvíli mi trvalo, než jsem si zvykl na teplotu vody. Na co jsem si nezvykl za celou stopáž byli tři hlavní vodní obyvatelé. Neskutečně nesympatické trio neherců, ze kterého se mi zvedal můj odborný žaludek. Taktéž mě obtěžovalo, že byl snímek pojatý formou krátkých scének, které se zoufale snažily útočit na bránici. Chyběl tomu celistvý děj a nějaký nosný děj. Jednu hvězdu za pražskou kavárnu a druhou za čínskou delegaci. Myslím, že byl v rukou tvůrců podstatně větší potenciál. ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

Byl to od tvůrců docela odvážný krok, pokusit se převést Blaníka na filmová plátna a i když by si objektivně zasloužil spíš jen 4 hvězdičky, za tu odvahu a předvolební meeting na Palačáku, kde jsem se mohl s Tondou vyfotit, tak to plné hodnocení dám... Už se těším, až poběží film v televizi - při dnešní premiéře v Kině Dlabačov spousta hlášek zanikala ve výbuších smíchu celého sálu... Palec nahoru všem skutečným kandidátům a politikům, co přistoupili na Blaníkovu hru... Tak snad tohle není rozlučka s největší lobbistickou seriálovou legendou a Blaník se v nějaké formě ještě vrátí... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo od poloviny září 2017 a skončilo až 16. ledna, tedy pár dní po prvním kole prezidentských voleb. [Zdroj: deník Metro] (hippyman)
  • Ve chvíli, kdy Tonda Balník (Marek Daniel) telefonuje s překladatelkou čínské delegace, má telefon v ruce obráceně (mluví do reproduktoru) - jasně patrné je to na čočce foťáku. V záběrech z větší vzdálenosti má telefon ve správné poloze, aby při bližším záběru je zase obráceně. (Topper.H)

Reklama

Reklama