Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (496)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Některé narážky zestárnou a lidé jim za pár let nebudou rozumět, jiné přetrvají, protože jsou prostě obecnějšího rázu - například Miloš Zeman jistě není ani první, ani poslední, kdo vyznává "kreativní práci s ústavou." Problém celovečerních verzí seriálů je tradičně v tom, že divákovi připadne, že sleduje více slepených dílů za sebou, takže i Prezident Blaník by potřeboval zkrátit. Potěšující je, že hlavní trio postav bylo rozvedeno více do hloubky, i když pořád jen v tom komediálním rozměru. 90%. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Podobně, jako když vidíte více epizod seriálu za sebou. Ze začátku se bavíte, ale s přibývajícími minutami se to začíná trochu zajídat, jelikož některé frky a vtípky se začínají trochu točit v kruhu. Ke konci už tomu pak trošku citelně došel dech. Jako ohlédnutí za tou eskapádou posledních měsíců je to však rozhodně povedená zábava, ačkoliv je otázkou, na jak dlouho zůstane pro divákovu paměť aktuální. Daniel, Dalecký a Třešňáková jsou však stále ve svých rolích kouzelní. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

České filmy nemám vůbec v lásce. Většinou se jedná o zbytečné a infantilní "slátaniny", jejichž sledováním ve velkém počtu umírají buňky mozkové. Avšak občas se v záplavě tohoto filmového hnoje objeví i skvělý počin, který mohu s klidným svědomím doporučit. Prezident Blaník mezi tyto počiny právem patří, jelikož se jedná o skvěle vybroušenou satiru, kterou pozná a pochopí každý, kdo se, byť jen okrajově zajímá o politické dění v naší zemi. Rovněž potěší i interakce s některými politiky či prezidentskými kandidáty. Skvělá práce! „MILOŠE DO KOŠE!“ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Blaníkovu kancelář nemám tolik nakoukanou, ale z těch málo dílů co jsem viděl člověk hned pochopí, v jakém tempu se asi bude držet i výsledný film. Rozhodně je pravda, že Prezident Blaník je devadesáti minutovým slepencem epizod první série, které sice tak nějak spojuje příběh prezidentských voleb, ale já byl s oním mixem random gagů nebo spíše povětšinou satiristicky převzatých reálných skandálů, poměrně spokojený a často jsem se i nahlas smál. Překvapuje mě totální opovržení v recenzích, tohle je pro mě po dlouhé době český film, který mě nalákal do kina a který mě bavil po celou dobu. A navíc mě bavil víc než sedmiminutové díly. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Prezidenta Blaníka jsem si dal až teď, pěkně s odstupem několik měsíců po kinopremiéře, protože sledovat to v době prezidentské euforie jsem nepokládal za dobrý nápad. Upřímně řečeno: jsem zklamaný. Tondu a jeho partu mám rád, ale celovečerní formát Tondovi jednoduše nesedí, není to ono. Zatímco některé jednotlivé epizody si pouštím pravidelně a stále se u nich příjemně bavím, tak celovečerního Prezidenta Blaníka si znovu asi jen tak nepustím. A není to jenom do ztracena znějící pointou. Pokud někdy vznikne další řada, rád ji uvítám, ale druhý celovečerák by už vznikat neměl. Tondovi je zkrátka nejlépe v desetiminutových epizodách. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Snímek měl původně připraveno několik konců, aby správně odpovídal a koreloval konečnému výsledku prezidentských voleb pro rok 2018. Výsledná podoba filmu se tak upravovala prakticky až na poslední chvíli, neboť snímek šel do kin pouhých šest dní po oznámení výsledků voleb druhého kola. [Zdroj: Lidovky.cz] (P. J. D.)
  • Při brněnské slavnostní premiéře bylo jako občerstvení pro diváky připraveno na 350 panáků Becherovky. (KoudyTheAlko)
  • Původní záměr tvůrců filmu byl, aby Antonín Blaník (Marek Daniel, který by se úředně přejmenoval) skutečně na presidenta kandidoval, ale nakonec to Daniel kvůli své povaze nerváka odmítl. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama