Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (496)

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Podobně, jako když vidíte více epizod seriálu za sebou. Ze začátku se bavíte, ale s přibývajícími minutami se to začíná trochu zajídat, jelikož některé frky a vtípky se začínají trochu točit v kruhu. Ke konci už tomu pak trošku citelně došel dech. Jako ohlédnutí za tou eskapádou posledních měsíců je to však rozhodně povedená zábava, ačkoliv je otázkou, na jak dlouho zůstane pro divákovu paměť aktuální. Daniel, Dalecký a Třešňáková jsou však stále ve svých rolích kouzelní. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Někdo by mohl říct psychedelický střih, minimalistická elektro hudba, a humor založený na sprostých slovech a citacích věcí a lidí z reálného politického života ČR. Já říkám spousta malých kokotin sešitá hrubou nití do jedné velké nudné hovadiny. Tu jednu hvězdu dávám sobě, že jsem to vydržel do konce. Produkce: Stream.cz ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

Blaník jako celovečerní film to má těžké. Asi kanceláři Blaník tento formát tak trochu nesluší. I když humor je dobrý. Celkově by to bylo na 3 hvězdy, ale přimhouřil jsem oko, možná obě. Zajímalo by mne do jaké míry kandidáti spolupracovali a jak byl Miroslav Kalousek a Ivan Bartoš vybrán k hrání? Chtěl bych vidět alternativní konec. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

No jo, je to v podstatě dlouhej díl Kanceláře Blaník, reagující (jako vždy) na aktuální dění, takže jeho nadčasovost může být sporná. Prezidenta Blaníka ale nikdo nenatočil, jak mám dojem, že se tu někteří domnívají, pro dalších x generací, ale pro nás, aktuálně postižené politickým děním. A i přes jistá slabší místa se povedl na výbornou. Hlavní devízou je dle mého vykročení mezi lidi, ať už vlastní prezidentskou kampaní či vstupováním do té skutečné. Prostě Tonda Blaník ve skvělé formě... 90% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Prezident Blaník aneb Hlubinná těžba humorného potenciálu Marka Daniela. Jasně, Blaník pracuje s reáliemi po svém a asi v tom není potřebná hloubka politické satiry, ale v kině to šlapalo a salvy smíchu zněly z plna hrdla. Vtipně zinscenované narážky a parodie (např. jak slavný Zemanův tlamopád v ČT) dostatečně dobře odlehčily těžké povolební delirium. Něco za tu pověstnou hranu dobrého vkusu asi i přelezlo, ale tenhle humor a nadsázka zkrátka vyžadují pořádný nadhled. Mě tahle taškařice vůbec neuráží. A když vidím, jakým hovadinám uvěřili voliči MZ v předvolebním kašohnoji, tak tohle je ultra inteligentní počin. A kdy jindy uvidíme ve filmu tu vědomě, tu nevědomě hrající politiky? Blaníka za prezidenta samozřejmě nechci, ale na plátně mi ten magor vůbec nevadí. EDIT: Po druhém shlédnutí v TV z toho leccos vyšumělo, leccos zfermentovalo, žel ku škodě filmu. Některý filmy by se měly promítat jen v kinech a před volbami. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • V noční scéně si Tonda Blaník (Marek Daniel) volá taxi a uvede adresu Tusarova 58, což je skutečná adresa kanceláře, kde je ve filmu sídlo jeho štábu. (Povaxs)
  • Původní záměr tvůrců filmu byl, aby Antonín Blaník (Marek Daniel, který by se úředně přejmenoval) skutečně na presidenta kandidoval, ale nakonec to Daniel kvůli své povaze nerváka odmítl. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama