Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (496)

evilmind 

všechny recenze uživatele

Idiotům, voličům Zemana, Mirce Spáčilové, a jiným podvratným živlům, co normálně koukají jen na TV Barrandov, se to samozřejmě líbit nebude, ale takoví nesledují aniseriálovou Kancelář, jsou pak zmatení, a vlastně nechápu, proč se serou do kina, a pak tu čárají hodnocení, píčusové. Teda u Mirky to chápu, raut. Dlouholeté fanoušky ovšem Tonda Blaník nemůže zklamat, spousta vymakaných gagů, a plejáda reálných politiků, vesměs se účastnících nevědomky. Paráda. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

České filmy nemám vůbec v lásce. Většinou se jedná o zbytečné a infantilní "slátaniny", jejichž sledováním ve velkém počtu umírají buňky mozkové. Avšak občas se v záplavě tohoto filmového hnoje objeví i skvělý počin, který mohu s klidným svědomím doporučit. Prezident Blaník mezi tyto počiny právem patří, jelikož se jedná o skvěle vybroušenou satiru, kterou pozná a pochopí každý, kdo se, byť jen okrajově zajímá o politické dění v naší zemi. Rovněž potěší i interakce s některými politiky či prezidentskými kandidáty. Skvělá práce! „MILOŠE DO KOŠE!“ ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejsem sice nějakým milovníkem politiky a o českou vládu se příliš nezajímám, tedy jisté narážky mi nic neříkaly, ale Marek Daniel mi přišel být hodně vtipný především v první půlce a občas jsem si vzpomenul na Bohoušové Dědictví. Na české poměry netradiční film, který svým drsným humorem dokáže pobavit. Špaček mě rozsekal!. 75% ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

ČT1 HD - Ani se nedivím, že Tonda Blaník klesl po projekci v ČT z červených čísel do modrých. Jak mám seriál rád, tak film byl podle mého slabý. Přitom prvních 30 minut bylo fajn, svižné, místy hodně vtipné, ale pak to ztrácelo na tempu, vtipu a některé narážky se opakovaly. Všechny scény, jak hovoří s Havlem ze záhrobí mě docela iritovaly, zejména jak pošle Havla do prdele. ČT vysílala alternativní verzi (82 minut) a pochybuji, že bych měl z delší verze lepší dojem. 67% (with J.) ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Ač jsem velkým fanouškem seriálu, tento film pro mě takovým zážitkem nebyl... Přitom potenciál měl obrovský, ať už tématem a nebo jen tím, že jde o Tondu a tým výborných tvůrců. A právě o to jde, o ten nevyužitý potenciál, který se smrsknul pouze na pár vtipných scének (zapojení Ivana Bartoše do "osobního života" hlavních představitelů je geniální!), bez úderně trefné kritiky, kterou nabízí seriál a kterou by s o něco větší snahou nemuselo být tak těžké přenést i na plátna kin. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Snímek měl původně připraveno několik konců, aby správně odpovídal a koreloval konečnému výsledku prezidentských voleb pro rok 2018. Výsledná podoba filmu se tak upravovala prakticky až na poslední chvíli, neboť snímek šel do kin pouhých šest dní po oznámení výsledků voleb druhého kola. [Zdroj: Lidovky.cz] (P. J. D.)
  • Filmařům se podařilo zorganizovat úspěšnou crowdfundingovou kampaň, v níž vybrali téměř dva miliony českých korun, ačkoli žádali 1,5 milionu korun. Na vznik filmu přispělo 3219 fanoušků Tondy Blaníka. [Zdroj: Týden.cz] (hippyman)

Reklama

Reklama