Reklama

Reklama

Švýcarák

(festivalový název)
  • USA Swiss Army Man (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Hank (Paul Dano), muž vysazený na ostrově, najde na pláži ležící mužské tělo (Daniel Radcliffe). Rozhodne se použít jej jako „pomůcku" při plavbě na pevninu. Když se ale ukáže, že dotyčný muž není zcela mrtev, Hank mu pomůže a spřátelí se s ním. Jeho prostřednictvím se opět seznamuje se světem, jenž na něj čeká... (mac000)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (402)

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

No jak tak koukám, leckomu tu jako námět k filozofování o životě stačí prdění a Radcliffova erekce. Neřadím se k puritánům, rád ochutnám lecos, ale tohle bylo prostě za hranou. Skvěle to vystihla holčička na zahradě slovy: ,,to je odporné'' ! Radcliffa nesnáším, ale snad bych ten jeho brýlatý (navíc nazelenalý) xichobličej skousl. Tohle ale prostě nešlo. Marně jsem hledal kousek vtipnosti. Ne.. nebudu tu tedy pět ódy nad netradičním pojetím robinsonády s mrtvolou (útěku ze světa lidí), či polemizovat zda je hlasité prdění na veřejnosti zdravé. Tohle prostě nemělo vůbec vzniknout. A jestli někomu stačí vidět představitele Haryho Pottera v roli prdícího skůtru, tak mně tedy rozhodně ne! Nechápu Redforda, že tohle na jeho fesťáku získalo cenu! Svět je fakt poslední dobou nějakej divnej... Hrdě se přidávám k Verbalovi a jeho hodnocení. - ODPAD ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Slovy Bernarda Blacka: "You will cry, you will laugh, it'll change your life." Ale je nutno říci, že to platí jenom o tak první hodině deseti minutách a poslední akt mi přijde velmi scenáristicky a ideologicky nezvládnutý a nedotažený. Všichni ostatní lidé, kteří se pokoušejí přijít s nejlepším prdícím jokem, můžou přestat, protože ultimátnější už to nebude. Paul Dano by z fleku mohl hrát jednoho z Ewoků na lesním měsíci Endoru, je kvalifikován jak roztomilostí, tak děsivostí, a moje míněni o Danielu Radcliffovi prudce vzrostlo. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Bizarní, sprostý, často docela nechutný, ale přesto krásný upřímný příběh o osamělosti a snaze vymanit se ze všech těch přetvářek každodenního života a hodnot, které nastavuje společnost. Ze strachu být prostě sám sebou. K tomu je to vizuálně i hudebně fakt pěkné a je až neuvěřitelné, kolik pocitů to i přes všechny ty do absurdna vyhnané momenty dokáže vyvolat a kolik toho film dokáže sdělit, pokud ty metafory divák dokáže přijmout a ztotožnit se s nimi. Vtipné, hravé a lidské - za mě dobrý! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se v žádném případě netěšil a čekal jsem, že se budu při hodnocení pohybovat v hodně nízkých hodnotách, když mě ale nějaký snímek dokáže pobavit a rozesmát i proti mé vůli, něco na něm prostě být musí. Pitomost to tedy byla ozrutná, ale Daniel Radcliffe mě tady fakt dostával. Ten ksicht (nemůžu napsat obličej, tady ne), jaký po celou dobu udržoval, a ke kterému přidal občas jako bonus pološílený, zubatý úsměv, stál opravdu minimálně za hvězdičku sám o sobě. Od dnešního dne už se nikdy nebudu dívat na nekrofily jako na úchyláky, vůbec jsem netušil, kolik kvalitní zábavy se dá užít s mrtvolou. Jen ten závěr mě docela zklamal, jinak bych na hodnocení možná i přitlačil. ()

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Neupírám tomu hodně zajímavé nápady i zcela nečekaný vývoj a průběh. A upřímně nemohu říct, že bych se u toho filmu nebavil, byl jsem velmi zvědavý jakým dalším bizarním a nečekaným způsobem se to vše stočí a přetočí a nikdy jsem nemohl říct takové to obligátní "jo, to jsem přesně čekal", jak se vám to bohužel stává u značné části americké produkce. Myslím, že kdyby tvůrci dali více pozor na hranicích toho, co je ještě zajímavý a invenční přístup a co je s prominutím už normální sračka, byl by to vskutku skvělý film. Chápu, tyto hranice jsou u originálních věcí tenké a někdy je nutno riskovat. Nicméně v tomto případě se občas stalo, že tlačení na pilu v invenčnosti bylo natolik důrazné, že místo lehkého krůčku přes dělící čáru dobrého vkusu film občas ujel až někam deset kilometrů za ni (a to nikoliv dobrým směrem). Ale celkově spíš silnější než slabší tři hvězdy. PS: Danova dvojrole trosečníka a sličné děvy a Radcliffova mrtvola byly dost povedené. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (14)

  • Daniel Radcliffe chtěl být v každém záběru, kde je i jeho postava Manny. Figurína tak byla použita jen v extrémně nebezpečných scénách. Radcliffe v těchto scénách alespoň s figurínou manipuloval. (Hal_Moore)
  • Daniel Radcliffe film propagoval v Los Angeles a New Yorku spolu s figurínou Mannyho. Společně se zúčastnili nejen rozhovorů a setkání s fanoušky, ale také třeba jízdy na horské dráze. (Hal_Moore)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama