Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stephanie (Anna Kendrick), matka a blogerka, se snaží odhalit pravdu o náhlém zmizení své nejlepší přítelkyně Emily (Blake Lively) z jejich městečka. Do napínavé hry plné nečekaných zvratů, tajemství, odhalení, černého humoru, vztahů, lásky, zrady, oddanosti, vraždy a odplaty se zaplete i Emilyin manžel Sean (Henry Golding). Nebezpečný koktejl ve stylu filmů Dívka ve vlaku a Zmizelá Vám namíchá režisér Paul Feig. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (360)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Na Blake Lively se mi vždycky dobře dívá, takže o estetickou stránku vizuálu jsem obavy neměl a vcelku rychle se ukázalo, že mě nezklame ani scénář. Anna Kendrick si opět střihla jednu z těch trhlých postaviček, které jí tak sedí, a i když jsem se u filmu přímo nelámal smíchy, bavil jsem se velice dobře. Jsem zvyklý, že v závěru téměř každého thrilleru dojde k dějovému zvratu, ale tady jich bylo hned několik a všechny se povedly. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi sedlo jako úsměv na Anninu tvář. To žánrové přeskakování je tak plynulé a přirozené, až to potěší. Film je sice lehce předvídatelný a částečně přehnaně překombinovaný, ale díky závěrečnému komediálnímu nádechu to vůbec nevadí. Tak nějak to s ním souzní. Vizuální multikulturalita, ok, to už prostě tak je, navíc - nejde přeci o realitu, je to vymyšlený příběh, že jo. Ok, konečně film, díky němuž můžu uznat, že Blake Lively je fakt krásná ženská. A dobrá herečka. V žádném z předchozích filmů, které jsem s ní viděl, mě ani v jednom ohledu nezaujala. Ale tady jo. Ale Anna Kendrick je boží celá, na tu Blake prostě nemá. Anna mě zde semlela jako ořechy do těsta. A jo. třeba mi ten film jen sedl v příhodné chvíli, ale za Annu, Blake a hravý humor to prostě napálit do plna musím. ()

Reklama

Eawy 

všechny recenze uživatele

Pomerne oddychový film, ktorý neohromí a neprekvapí, ale dostatočne zabaví. Scenár aj celková kinematografia je pomerne jednoduchá, okrem možno úseku 10 minút, keď Stephanie vyšetruje mimo manželskej vily, sme v podstate celý čas v tých istých interiéroch. Filmu však takáto pomerne minimalistická produkcia neuškodila, práveže vytvorila takú príjemnú komornú atmosféru. Opäť som však nie úplne stotožnená s dĺžkou filmu. Pridlho vytvára atmosféru, ktorá potom pomerne rýchlo upadne. Výber soundtracku sa mi však veľmi páčil, podobne i herecké obsadenie. Škoda, že Blake Lively, ktorá rolu zvládla dokonale, sa v nej neukázala vo filme dlhšie. Naopak, Anna Kendrick mi pripadá, že vo skoro všetkých filmoch hrá rovnakú postavu. Predpokladám, že sa do týchto "prostorekých" hlavných hrdiniek hodí a preto ju často obsadzujú, ale keďže som to už niekoľkokrát videla, začína sa mi do týchto úloh škatuľkovať, čo nie je práve najlepšie. Napriek tomu to bolo príjemné, 60% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"A Simple Favor" bolo vcelku očakávané filmové dielo. Sľuboval som si zaujímavý thriller s dvoma talentovanými dámami v podobe Anny Kendrick a Blake Lively. A reálne to od filmu aj diváci dostanú. Najväčšie prekvapenie je pre mňa asi fakt, že tento film režíroval Paul Feig. Nemôžem povedať, že by som jeho filmy nemal rád. Práve naopak. Len mi príde viac človek zameraný na komédie. A tento film je predsa len niečo trošku úplne iné. Každopádne si rozoberme pozitíva. V prvom rade je to podľa mňa fantasticky natočené. Film vyzerá bohovsky, skvele sa naň pozerá a plynie veľmi dobrým tempom. A za to všetko vďačíme podľa mňa naším dvom hlavným hrdinkám Stephanie a Emily. Anna Kendrick tu podľa mňa podáva herecký výkon jej kariéry. Má veľký priestor, vie sa v ňom orientovať, jej postava má charizmu a najmä do toho dáva tú svoju osobnosť, ktorá Stephanie veľmi pristane. Blake Lively je tu v role veľmi mysterióznej dámy, ktorú je zaujímavé sledovať. A je super, že jej plány odhaľujeme len veľmi postupne. To je skvelé. Úprimne mi to dosť pripomenulo sledovanie "Gone Girl". Podobná atmosféra, ktorá z toho urobilo skvelé sledovanie. Plus tiež je super, že je tu v úplne inej role, než sme zvyknutí. A sedí jej to. A nakoľko obe dámy sú hlavnými ťahúnmi, tak je super, že toto dostali na správnu úroveň. Okem toho mal film vynikajúci soundtrack. Až na jednu skladbu. Ale inak vynikajúce. Plus musím povedať, že napriek tomu, že ide o relatívne komplikovaný príbeh, tak sa to dá veľmi dobre sledovať a nestrácal som sa v tom. Osobne film odporúčam vidieť. Čeknite si ho a uvidíte sami. Hodnotenie: A ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jedno z najväčších kino sklamaní za posledné roky, kde sa tu berie takmer 80%? V prvom rade nejde o žiadny mysteriózny thriller, tá skutočná thrillerová vložka sa dá počítať vyslovene na sekundy. Detektívne vyšetrovanie je odhalené a divákom uhádnuté veľmi skoro a vlastne nakoniec ani o neho nejde. Režisér to vsadil na nejakú kvázi vtipnú kartu, no skutočne komických vecí napočítate tak 2-3. Prvá hodina ešte ujde a máte pocit, že film je inšpirovaný Zmizelou dívkou, vyzerá to teda sľubne. Namiesto prekvapivej zápletky nakoniec dostanete ale len nejaký typ divnej grotesky. Jediné dve hviezdy sú práve za úvod a Blake Lively, ktorá svojim herectvom začína pripomínať Cate Blanchett. Avšak filmársky som čakal niečo serióznejšie. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (10)

  • Blake Lively (Emily) trvala na tom, aby její postava nosila obleky. Chtěla tím Emily odlišit od své nejznámější role, Sereny ze seriálu Super drbna (od r. 2007), které jsou obě módními ikonami z Upper East Side. (hansel97)
  • Ke zvýraznění kontrastu mezi strašidelným a vtipným se režisér Paul Feig rozhodl film natočit jako dobře osvětlenou komedii. Řekl k tomu: „Napínavé věci se dějí i v denním světle, nejen v temných místnostech.“ (hansel97)

Reklama

Reklama