Reklama

Reklama

Charlotte Fieldová (Charlize Theron) je jednou z nejvlivnějších žen na světě. Chytrá, rafinovaná a všestranně schopná vůdčí osobnost s obrovským nadáním, která má ve svém životě všechno pod kontrolou. Fred Flarsky (Seth Rogen) je talentovaný novinář, hipster a potížista, který se nejlépe cítí ve své šusťákovce, kapsáčích a teniskách. Nemají nic společného – kromě toho, že ona mu kdysi dělala „chůvu“ a byla jeho první platonickou láskou. Když na sebe Fred a Charlotte jako dospělí nečekaně opět narazí, Charlotte se právě připravuje na kandidaturu na prezidentský úřad a ke zděšení svých poradců si jako autora svých budoucích projevů impulzivně najímá Freda. Fred tak do Charlottina oslnivého světa společenské smetánky vtrhne jako uragán a o skandály rázem není nouze. Když zprvu nenápadné jiskření mezi Fredem a Charlotte přeroste v milostný poměr, můžete si byt jisti, že tak zvláštní pár svět ještě neviděl. A to ještě nikdo netuší, co přijde, až to rozjetí milenci teprve pořádně roztočí. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (293)

silentname 

všechny recenze uživatele

Je pre mňa skutočne super, keď môžem povedať, že som od filmu dostal všetko čo som od neho reálne chcel. Že môžem spokojne povedať, že som videl skutočne skvelú romantickú komédiu, ktorá ma pobavila, dostal som sa do príjemnej romantickej nálady a môžem sa k nej kedykoľvek vrátiť. Jo. Je to tak. Práve tento film. "Long Shot" je pre mňa tento rok zlato vo svete romantických komédií. Prečo? V prvom rade za to môže fakt, že film má skvelú komédiu. Seth Rogen patrí medzi veľmi vtipných hercov a keď má s čím pracovať, tak nás vie poriadne rozosmiať. A v tomto filme rozhodne má dostatok priestoru na to, aby dokázal urobiť dobrú komediálnu šou. Málokedy poviem, že som sa na komédii skutočne smial. No pri tomto filme sme sa v kine skutočne rehotali. A rehotali sme sa poriadne. Malo to šarm, malo to dobrý humor. Okrem toho Charlize Theron je rovnako vynikajúca vo svojej role. Myslím si, že najlepšia časť je keď sa po telefóne snaží vybaviť, aby bol prepustený pilot zo zajatia. Pár najlepších monológov, čo som počul v celom filme a nemohol som sa prestať smiať. Skvelá práca. Okrem toho majú spolu vynikajúcu chémiu. A nie sú to herci, ktorí majú hrať, že sú zamilovaní. Pôsobia, že to medzi nimi skutočne iskrí. Majú skvelé dialógy, majú spolu skvelé momentky a hlavne si obaja skvelo rozumejú. A tak sa človek necháva príbehom unášať ďaleko a ďaleko a ani si neuvedomí ako rýchlo ten čas dokáže plynúť, keď má film výborný spád a dobrý humor. Osobne by osm povedal, že je tu len pár problémov, pre ktoré nedostane môj najvyšší rating (hoci by si ho možno aj zaslúžil). V prvom rade tu máme zase scénku keď sa musíme rozlúčiť pre isté okolnosti a potrebujeme čas na to, aby sme si uvedomili svoje chyby a pokračovali tam, kde vieme, že to nakoniec dojde. A potom je v tomto filme dokonca aj zloduch. A hoci viem, čo to chce adresovať, nemám pocit, že sme tu nejakého reálneho zloducha potrebovali. Najmä ak je takto nevyužitý. Inak ale nemám čo vytknúť. Je to energické, je to vtipné, je to romantické, má to skvelé postavy, skvelú hudbu a pekné momentky, na ktoré nezabudnem. Stojí za to vidieť? Rozhodne áno. Hodnotenie: A ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Na zkrácení dlouhé chvíle dobrý. Charlize Theron je sexy a Seth Rogen rozhodně vypadá jako někdo, kdo s ní vytvoří hodně nesourodou dvojici. A skutečně mají slušnou chemii, takže to jako rom-com relativně funguje. Jenže s Rogenem mám dlouhodobě problém a jeho styl humoru mě nebaví, i když tady se poměrně drží na uzdě. Přesto však dokáže vytáhnout pár věcí, které film ve výsledku srazí jen do průměru, který znovu nepotřebuji vidět. Navíc ten enviromentální tón je otravný. ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Film se dá celkem pohodlně hodnotit na třech rovinnách - té romantické, té komediální, té politické. Romantiky tu sice bylo dost, film mě ale o hloubce vztahu ani chemii mezi hlavními hrdiny nepřesvědčil. Co se týče průběhu a konce je to naprosto bez překvapení, což pro někoho je plus, pro mě mínus. Netoužím po tvrdých subverzích a depresivních koncích. Jen trochu povzbudit zvědavost. Komediální stránka je hlavní věc, která film v mých očích drží nad vodou. I když se film drží klasického "Rogenovského" humoru (což je trefné, protože Rogen hraje svoji tradiční postavu), dokáže nabídnout i univerzálně zábavné situace a dialogy. Politicky je to nedokončené. Ne v tom smyslu, že by to mělo špatné nebo nedotažené myšlenky, ale, stejně jako u romantické části, nezbyl prostor rozvést to víc, ani přes na romantickou komedii úctyhodnou délku více než dvou hodin. Technicky to pak byl ještě větší průměr, na který jsem bohužel už u moderního Hollywoodu zvyklý - pár kýčovitě nostalgických písní, práce se střihy a kamerou tak obyčejná, že kdyby to byla audiokniha, o moc by se nepřišlo. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

V životě by mě nenapadlo, že typický "záchodový" humor Setha Rogena se bude skvěle vyjímat v romantické komedii. Tohle jsou prostě dvě zcela odlišné složky, které byste vážně v souhře neočekávali. Nicméně, režisér Jonathan Levine tyto atributy uchopil tím nejlepším možným způsobem, jelikož Long Shot je skvěle napsanou záležitostí, v níž se zdánlivě neslučitelné slučuje a vytváří perfektně střiženou filmovou jednohubku plnou broušených gagů a skvěle vypointovaných scén. Lví podíl na tom má rovněž i hlavní herecké duo s mimikrami neuvěřitelně sexy Charlize Theron a klasicky božího Setha Rogena, jejichž vzájemná chemie je patrná hned z prvního společného záběru. Snímek Long Shot se zkrátka moc povedl a Vy byste si ho rozhodně neměli nechat ujít! Skvělá práce! PS: Pomyslnou třešničkou na dortu, vyjma několika popkulturních odkazů, je i neodolatelně šišlající kanadský premiér v podání Alexandera Skarsgårda! „I've never been so scared in my entire life. And I was in an elevator with Saddam Hussein.“ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Aneb dva protipóly se zase najdou. A ještě jim u toho zahraje It Must Have Been Love od Roxette. Místy objevné, tak trochu šablonovité, jdoucí předem vyznačenou cestou, ale pořád zatraceně fajn. Lidé kolem režiséra Jonathana Levina nevydírají, nenabízí okoukané scény (jasně, pár jich být musí) a když už trochu zabrnkají na divákovy emoce, vyplní další minuty nezastavitelně hláškujícím Sethem Rogenem, který to rozjede coby (utajený) novinář hned zkraje na party organizace Ku-klux-klanu skokem z okna, následně zapaří s americkou ministryní zahraničí a pak se s ní možná podívá do Bílého domu. Onou ministryní je neodolatelně kouzelná Charlize Theron a zrovna potřebuje někoho, kdo dodá jejím projevům šťávu. A možná také někoho, kdo jí krapet otevře oči. Nekonvenční páreček, kterému jsem chemii rád uvěřil, a který na nás sype malá životní moudra a dospělácké vtipy. Rozpustile zábavné pasáže i nekorektní přisprostlé hlášky (semeno si nicméně mohli tvůrci odpustit) s dvojicí výtečných herců prostě vytváří permanentní úsměv na tváři, v druhé polovině bych nicméně možná scénu nebo dvě vystřihnul (tempo při zvolené délce krapet kolísalo). Pro milovníky feel-good movies povinnost, navíc s přesnou hudbou. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (4)

  • Fred (Seth Rogen) spomenie, že Charlotte (Charlize Theron) kandidovala do školskej rady v roku 1991, keď mala 16 rokov a on 13 rokov. Na základe tohto tvrdenia má v prítomnosti Charlotte 44 a Fred 41 rokov. (dwdb)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v kanadskom meste Montreal a v severokolumbijskom prístavnom meste Cartagena. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. března 2019 na filmovém festivalu South by Southwest v Austinu (Texas, USA). (BMW12)

Související novinky

Avengers jsou na cestě ke 2 miliardám

Avengers jsou na cestě ke 2 miliardám

05.05.2019

Komiksový megahit Avengers: Endgame je na cestě k dalšímu rekordnímu víkendu. Na domácím trhu se odhaduje, že snímek utrží během svého druhého víkendu okolo 150 milionů dolarů, už nyní má film jenom… (více)

Reklama

Reklama