Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za okouzlujícím půvabem Anny Poliatovy, pařížské top modelky, se skrývá tajemství, díky kterému se ocitne v centru nebezpečné operace, rozehrané špičkovými agenty soupeřících tajných služeb. Film Anna je strhující a nervy drásající jízda plná překvapivých zvratů, vášnivých vztahů a dechberoucí akce. (Vertical Entertainment)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (516)

Happens 

všechny recenze uživatele

Tady si někdo hraje na Red Sparrow, to ale nebyl zas tak dobrý film, přičemž tohle není zas tak dobré jako Red Sparrow. Nebo je to možná tím, že tyhle překombinované špionážní filmy nejsou můj žánr. Nebo taky tím, že režisér neumožňuje hlavní hrdince fandit, nevytváří pouto, neukazuje ani emocionální vývoj hlavní postavy, ale jen architektonicky dodržující jakýsi snaživý spletitý scénář. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Anna je taková evropská vykrádačka (či variace, chcete-li) na několik filmů s hlavní ženskou hrdinkou z nedávné doby, jimž se v pokladnách poměrně dařilo. Pochopitelně Lucy, jež pro, již opět častěji režírujícího, Luca Bessona znamenala mega úspěch, či tématicky Atomic Blonde, ale vzpomněl jsem si i na Man from Uncle. A býval bych byl ještě spokojenější dostat více akce (jak naznačoval trailer s mimořádnou akční scénou v restauraci) na úkor špionážních praktik a všemožných odboček, a možná také méně prolínání časových rovin. V akčních scénách Besson neztratil nic ze svého štýla a člověk si pouze posteskne, že ty větší přestřelkové sekvence jsou bohužel jen dvě. Poslední, co bych zmínil, je překvapení v angažmá tří hollywoodských herců, z nichž mě, k mému překvapení, nejvíce bavil Cillian Murphy, který mě v posledních letech příliš nebavil. S odřenýma ušima 7/10. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Luc Besson vstáva s hrobu a prináša okúzľujúcu modelku, ktorá zabíja v štýle Johna Wicka. Úvod ma moc nebavil a chvíľku mi trvalo, kým som sa do toho dostal, ale akonáhle sa začne čarovať zo strihom a tým vznikne vysvetľovací efekt začne to byť čoraz viac zaujímavejšie. Sasha Luss je v úlohe agentky skutočne dobrá aj uveriteľná a dobre jej tu sekundujú aj skúsený herci ako Mirren, Evans, či Murphy. Záver sa tiež podaril a rozohral peknú šachovú partiu. 75% - 4* ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Upřímně je mi jedno jestli Luc Besson po nocích stahuje hentai a díky tomu ho na internetu odsuzují pochybné existence, pač tohle je Luc Besson jak za mlada. Ano je v tom hodně cítit Nikita, ale zároveň i neni, Anna je něco jako sestra Nikity, s podobným osudem, ale podstatně otrkanější a lépe se v tom světě agentů, umí lépe pohybovat a byť to neni tak nepříjemný jako Rudá volavka, tak i tak je to napínavé. A původně sem od toho čekal, předvídatelný akční výplach a byť akce je zde fakt super, tak mně tady víc bavily postavy a příběh. A v tomhle mně film velice příjemně překvapil, z akčního výplachu, se najednou vyklubal film, který klade velký důraz na postavy a byť časové skoky, ze začátku, mohou působit rušivě, tak sou skvělý. Díky právě těm časovým skokům, tak postavy dostávají hloubku a příběh díky tomu působí uvěřitelně. Anna je po dlouhé době, tím lepším od Luca Bessona a byť může působit jako ošklivé káčátko, rozhodně stojí za to ji dát šanci, už jenom kvůli tomu že v Anně lze vidět Nikitu a Mathildu.........navíc ten konec :) ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Chvíľu som váhal medzi láskavými dvoma a reálnou jednou hviezdičkou až nakoniec rozhodlo, že som svoj nesúhlas s filmom komentoval hlasnými výkrikmi nevôle, čo prilákalo do izby mojich spolubývajúcich. Naozaj to bolo strašné. Už viackrát sa mi stalo, že som nechápal, ako môže tvorca výborných filmov nakrútiť takúto zlátaninu. Väčšinou som považoval za dôvod takýchto činností peniaze. Ale byť plagiátorom seba samého, to nestojí za žiadne peniaze. Keď som si pozrel moju bilanciu hodnotení Bessonových filmov tak mi vyšlo, že s výnimkou Nikity a Leona je to režisér podpriemerných filmov. A tak je jedna hviezdička správnym ocenením nielen preto, že to je hlúpy, ale aj škodlivý film. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (13)

  • Scéna, kde se Anna (Sasha Luss) vyčerpaně opírá o zeď ve sprše po nezdařené misi, je odkaz na dřívější režisérův film Léon (1994), kde byli okolnosti velmi podobné. (TaNya_)
  • Agent Miller (Cillian Murphy) nabízí Anně (Sasha Luss) úkryt na tajné základně v České republice. To však není možné, protože ta vznikla až tři roky po událostech filmu. (Saur.us)

Reklama

Reklama