Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent CIA, veterán Henry Pelham (Chris Pine) dostal od svého nadřízeného Vicka (Laurence Fishburn) za úkol uzavřít osm let starý případ únosu, který skončil tragédií. Vick se nedávno dozvěděl, že existuje podezřelý krtek, který pomohl poskytnout pachatelům informace, aby zabránil pokusu o záchranu cestujících. Henry, kterému Vick vše objasnil, je poslán vyslechnout svou bývalou kolegyni a milenku Celii (Thandiwe Newtonová). Jednu dobu spolu pracovali jako zpravodajci CIA ve Vídni a ona je teď možná podezřelá kvůli náhlému odchodu ze CIA den po únosu. Celia je vdaná a v důchodu. Setkává se s Henrym v kalifornské restauraci poté, co se k ní dostane a pozve ji na večeři. Henry a Celia jsou nuceni překročit hranice mezi profesí a vášní. Spolu s Vickem doufají, že odhalí pravdu  a společně zjistí, co se ten den skutečně stalo. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento príbeh nie je nový, ani nijak originálny ale má dobré dialógy a herecké výkony. Zvrat na konci som tak trochu predvídal, že prichádza, ale napriek tomu bol prekvapujúci akým spôsobom ma emocionálne zasiahol. Vizuál, ktorý vidíte, je pekný, dáva vám pocit starého módneho thrilleru. Chémia medzi hlavnými postavami je tiež vynikajúca a príbeh zachováva v napätí. 6,5/10 ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Ako konverzačný film sledujúci tragickú udalosť, minimum postáv, prelínanie minulosti so súčastnostou je výsledok nemastný, neslaný, no nie úplný prúser. Hlavne vďaka dvojke Pine/Newton. Čakal som ale viac trileru, viac drámy, viac zvratov aj prepracovanejšie pozadie. Zápletka si to vyslovene pýtala každou ďalšou scénou. Hodnotenie najviac ťahá dole záver. Ten mi ukážkovo vyfučal do prázdna a ešte k tomu som ho očakával skoro od začiatku (čo mi možno nie každý uverí). Námet nie je vôbec zlý, dopad aký mohol mať na diváka bol ale takmer nulový. Za chvíľu zabudnem že som film videl. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Solidní komorní konverzačka, která se snaží spojit neslučitelné; a sice le Carrého s červenou knihovnou. Což jde proti sobě hned na několika úrovních. Předně první pracuje s náznaky a nevyřčeným mezi řádky, druhé si naopak libuje ve vztahové doslovnosti. Je to k vlastní škodě mezi těmi dvěma žánry rozkročené natolik, že to pořádně neobstojí ani v jednom. I tak to však mohlo dopadnout výrazně lépe, kdyby mezi ústředním duem byla o poznání větší jiskra, která by do osudového shledání po letech vnášela hmatatelnější pnutí a tenzi. Navíc hra na od počátku jasné vyústění dojmům rovněž nepřidá. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Chris Pine má v poslední době hodně špatnou ruku na projekty a jeho spolupráce s Amazonem, mu asi zaplatí nájem ale nezajistí mu kariéru. Po nemastném a neslaném Contractorovi, příchází na diváka totožně působící Všechny staré nože. Špionážní thriller, který se tempem odkazuje na klasiky žánru ze 70. let, ale chybí mu působivý a funkční scénář a zajímavé postavy, potažmo herci. ()

Lina 

všechny recenze uživatele

Spíš divadelní hra pro dva herce než dobrodružný kus. Akce je tu dost málo, kdo ji čeká, bude zklamaný. Staví se spíš na vnitřním napětí a dialozích. Jestli máte rádi tenhle typ příběhů, můžete si film vychutnat, ať už vám konec dojde předem nebo ne. Ostatním doporučuju klasičtější špionážní filmy. Mimochodem, Všechny staré nože jsou dost pěkné kamerovky na Bonda – ještěže aspoň to martini neměli. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Na začátku filmu jede Henry (Chris Pine) do Carmelu u moře. Je však zobrazen, jak jede na jih po Pacific Coast Highway přes most Bixby Creek Bridge, který by ho zavedl opačným směrem. (Johnny.ARN)
  • Místo setkání, kde Henry (Chris Pine) a Celia (Thandiwe Newton) večeří, je údajně restaurace „Vin de Vie“ v Carmelu, kde se podává pouze víno, zatímco ve skutečnosti byla prosklená restaurace s výhledem na oceán postavena na zvukové scéně v Londýně s použitím LED kulis. Vypadá nápadně podobně jako Canlis v Seattlu. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama