Reklama

Reklama

The Monkey King 2

  • Čína Xi you ji zhi sun wu kong san da bai gu jing (více)

Recenze (16)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jednotka mala dobru zapletku ale v akcnych scenach to bol digibordel. Dvojka ma totalny bordel aj v zapletke, takze ma vôbec nebavila. Aj postavy mi tentokrat liezli krkom. Vlastne sa nejedna ani o pokracovanie. Je to proste dalsie dobrodruzsto opicaka Suna ktoreho si tentokrat zahral Aaron Kwok, ktory hral v jednotke hlavneho zaporaka. Triky su stale na urovni lepsej videohry a v akcnych scenach sa nezmyselne levituje a stvaraju absurdne kusky. Proste rozpravka pre najmensich. Fantasy nemusim, ale pribehy o opicakovi Sunovi ma vzdy bavili. Bohuzial tento za vela nestoji. 3/10. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Opičí král je pro Hongkong jedna ohromná legenda a tak je vlastně národní figurkou, něco jako Krteček pro Česko. Není tedy divu, že se k němu filmaři velmi často vrací. Tomuto snímku dali snad největší péči, jakou mohli dát. Pracovníci vizuálních CGI efektů se tu doslova vyřádili a tak snad každou vizuální scénou divák doslova lapí po dechu. Nejúchvatnější bitva, jak už to tak většinou bývá, je na konci celého dvouhodinového dějství. Milovníci klasik si mimo jiné přijdou i na bitvu s hordou kostlivců, ale to, co přijde potom, je vrcholem všeho. Po dějové stránce a vlivem ryze národních legend jsou určité části pro evropského diváka velmi těžkopádné a to i co se týče humoru. Čínskou kulturou je to celé hodně ovlivněno, takže neznalý divák se bude těžko orientovat v náznacích a odkazech na určité souvislosti. Každopádně se snímek dá považovat za něco, co tu ještě z hongkongské kinematografie nebylo. Tady je tedy laťka hozena hodně vysoko. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

V "létající" akci stále předigitalizované a přebarvičkované čínské fantasy se tentokrát opírá o umírněnější, především však kompaktní zápletku (začátek putování a ohrožení vražednou démonickou záporačkou), která dokonce není prostá hlubších emocí ani myšlenek. Titulní "spoutaný" charakter (výborně namaskovaný a zahraný!) navíc projevuje nečekanou pokoru, nikoliv dřívější hulvátskou sebestřednost (na jedničku víceméně nenavazuje). Takže se mi to asi líbilo o něco víc než minule a v pár chvílích jsem uvažoval o 4. hvězdičce. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale legenda o Opičím králi se mi prostě líbí, tohle je ve mně nějak zakořeněné. Příběh, který nám snímek "The Monkey King: The Legend Begins" prezentuje, není vůbec originální, ale je nápaditý a je provedený v takovém vizuálu, že to místy prostě bere dech - a to se nemusí jednat jen o triky, které jsou ale většinou výborné. Nádherná záporačka! ()

PeterJon 

všechny recenze uživatele

Aaron Kwok bol strašne sympatický ako neurotický Opičí kráľ. Pekné myšlienky hovorí mních - "načo sa trápiť, keď radosť aj smútok sú predurčené?" Koniec ma prijmul ku zamysleniu, keď mních má súcit aj nad démonom a vymení svoj život, aby hlava zla dostala ešte jednu šancu a jej duša nebola navždy zničená. Celkovo ale dosť chaotické a trikmy nezaujímavé. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (2)

  • V závěrečných titulcích může divák slyšet ústřední melodii ze seriálu Opičí král (od r. 1986). (AGAMENON)

Reklama

Reklama