Reklama

Reklama

Složka 64

  • Dánsko Journal 64 (více)
Trailer 2

VOD (1)

Podivné lékařské experimenty, zneužívání a převýchova „necudných" dívek. Do rukou detektiva Carla Mørcka a jeho asistenta Assada z kriminálního Oddělení Q se dostává další nevyřešený případ. Jak souvisí děsivé, půl století staré tajemství opuštěného ostrova Sprogø se třemi mumifikovanými těly nalezenými za falešnou stěnou jednoho kodaňského bytu? A komu patřila čtvrtá, prázdná židle u prostřeného stolu? Mrazivý detektivní příběh založený na skutečné kapitole dánských dějin je čtvrtým severským thrillerem natočeným podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena. (Aerofilms)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (378)

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

1)... "Neblázněte. O tomhle bychom slyšeli. Na policajty je ročně podáváno 2000 stížností. Všechny vyhráváme. Jsme tedy neomylní nebo se kryjeme navzájem? To stejný platí pro nemocnice".... "Tohle je větší než Curt Wad a pár jeho kamarádíčků"..... 2) "Bůh je mrtev, stát vás nechal na holičkách, ale láska zvítězí." ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Druhý film v kine s odstupom 15 minút.Severanom okrem curlingu a pitia piva idú najmä detektívky, či už knižné alebo ich filmové spracovania. Zložka 64 je vynikajúcou detektívkou, v ktorom oddelenie Q rieši personálnu otázku, nakoľko Assad po piatich rokoch dosiahne preloženie na oddelenie majetkovej kriminality s čím má Carl problém sa vyrovnať napriek strojeného nezáujmu. Pred dvojicou detektívov stojí prípad, v ktorom pri búracích prácach v jednom z bytov v Kodani objavia mumifikované telá dvoch žien a jedného muža, ktorých spája minulosť strávená na ostrove v zariadení na prevýchovu ťažko zvládnuteľných dievčat a žien. Najlepším momentom filmu je to, ako sa Carl po vypití opiátu tvári - presne ako počas celej série. Na druhej strane, tak premyslený útok na politiku sociálnej demokracie ako v tomto filme sa hľadá naozaj veľmi ťažko. Treba si uvedomiť, že v závere (prirodzene malinkými písmenkami) je síce napísané, že násilných 11.000 sterilizácii dánskych žien bolo vykonaných v období keď Dánske kráľovstvo o polmesiaci takmer ešte nepočulo, avšak dej filmu je starostlivo namierený proti všetkým obyvateľom bielej farby pleti. To, kto momentálne ovláda filmový priemysel je jasné a kritika sociálneho programu v danom filme zabudla do filmu zapracovať nadrogované, zanedbané a podpriemerne inteligentné tlupy detí útočiace na bezmocných dôchodcov, ktorý celý život, na rozdiel od rodičov spomínaných detí, pracovali. Odmysliac si politické pozadie príbehu sa však na film pozeralo veľmi dobre s výnimkou scény, pri ktorej Assad s Carlom utekajú pred autom, ktoré sa chystá explodovať. Amaterizmus najhrubšieho zrna tak inak skvelý film poškodil. ()

Reklama

kepiash 

všechny recenze uživatele

Nepatřím k těm, kteří během sledování detektivek hádají kdo je vrah a v tomto smyslu jsem spíše pasivním divákem. Mám se za to rád, protože tak nehrozí, že bych sám sebe připravil o napětí, jak se to stalo vedle mě sedící přítelkyni, jenž si záhadu nalezených mrtvých těl rozlouskla už na začátku a zbytek filmu se pak spíš nudila... Já se naopak nenudil vůbec a celý detektivní příběh jsem si pro jeho mrazivou a drsnou atmosféru a charismatické duo vyšetřovatelů vychutnal parádně. Cením si toho, že snímek nepůsobí jako by byl splácaný na koleně a nesnaží se šokovat diváka za každou cenu - naopak pointa (ač možná lehce předvídatelná) dává perfektní smysl a motivacím postav se dá snadno rozumět. Mé první setkání s případy Oddělení Q tedy dopadlo nad očekávání dobře a s Carlem a Assadem jsme se rozhodně neviděli naposledy. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

7 let, 4 nezapomenutelné filmy. I přesto, že je "Složka 64" výborná, je vzhledem k vysoko nasazené laťce nejslabším dílem série. Minulost: Dívka je zavřena do zvráceného ústavu. Současnost: Assad odchází a Carlova sebedestruktivnost dosahuje pomyslného vrcholu. Pluralita linek působí zpočátku spíše rušivě, jejich propojení však proběhne s takovou lehkostí, že nad tím zůstává rozum stát. Atypická akčnost druhé poloviny mi nevadila, spíš mě mrzí, že mi byl zvrat s oběťmi jasný hned od začátku... Ač se jedná o závěr důstojný, nikdy tvůrcům neodpustím, že nebudou v Q-sérii pokračovat. Finální pořadí dílů (od nejlepšího): "Zabijáci" - "Žena v kleci" - "Vzkaz v lahvi" - "Složka 64". ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kriminálne veľmi dobrý, film, ktorý v porovnaní s ostatnými prípadmi Oddelenia Q v pohode obstojí. Jediná škoda, že režisér to začal riešiť tak socialisticky, slniečkársky, zbytočne presadzovaná myšlienka, akí sú prisťahovalci super a multikulturalizmus funkčný. Veď Dánom predsa tento fantastický projekt nikto neberie a nech si nasáčkujú do krajiny rovno milión islamistov, nám sa len uľaví. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie prebiehalo v Kodani, na dánskom ostrove Sprogø a v nemeckom meste Hamburg. (MikaelSVK)
  • Vyšetřovatelé se vozí v automobilu Škoda Octavia druhé generace. (luka4615)
  • Jedná se o poslední film v sérii produkovaný společností Zentropa. Od roku 2016 pak má práva na další pokračování knižní série věnující se Oddělení Q společnost Nordisk Film Production. (Quido)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama