Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Čtvrtá série nazvaná "Blackadder Goes Forth - Černázmije pokračuje" se odehrává za I. světové války. Hlavní postavou je kapitán britské armády Edmund Černázmije (to není chyba - po těch staletích už se to píše dohromady) snažící se dostat pod jakoukoliv záminkou z války. Skvělý plán mu ale vždy překazí generál "Mroží ksicht" Melchett a jeho pobočník, kapitán Darling, který kapitána Černouzmiji nenávidí. Kromě nich jsou zde opět jeho přátelé - pucflek svobodník Baldrick a naivní poručík George. (Fary)

(více)

Recenze (173)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední série Černé zmije mi přijde zábavnější než trojka, ostrovtip je téměř v každé větě. Závěr čtyřdílné série se opravdu povedl, škoda jen snad poměrně jednoduchého a ne nijak originálního konce. Od Černé Zmije bych čekal víc. Díly: 1. Frontový malíř, 2. Polní soud, 3. První dáma, 4. Letecká esa, 5. Vojenský lazaret, 6. Sbohem. Hudba: Howard Goodall ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší část života Černé zmije odehrávající se za 1. SV. Krom tří hlavních postav se objevuje i ''Drahý'' Darling a velitel Barleigh, se kterými je často legrace a se Zmijí se báječně doplňují. Rowan Atkinson už sice není takový sviňák, jaký byl na začátku ságy, ale i tak svými nevkusnými vtípky a černým humorem navodí atmosféru zákopové války. Přitom konec mi přijde až epický a naprosto jiný od předešlých dílů. 9/10 ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série šla opět nahoru a je ze všech vůbec nejlepší. První světová válka Edmundovi skvěle sedla a tentokrát sedla i všem ostatním postavám. V předchozích sériích mě některé z postav vyloženě otravovaly, byly tam jako kdyby navíc. Sem se hodí všechny dokonale a skvěle se doplňují. Děkuji Edmundovi, Baldrickovi, Georgovi, Darlingovi, Melchettovi a dalším za podařeně strávené večery v jejich společnosti. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Chaplin je asi tak vtipný, jako když vás střelí do hlavy šípem, na kterém je napíchnutý účet za plyn." Čtvrtá série, která končí přímo dojemně. Svého času se mluvilo o tom, že bude natočena ještě pátá série, v níž budou hrdinové členy hudební skupiny ze šedesátých let se zřetelnými narážkami na Beatles. Z toho už bohužel sešlo. Tahle série za 100 % ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě jednoznačně nejlepší série. Předvede se kompletně celá partička ze všech sérií Černé zmije. Rowan Atkinson sarkasmem a černým humorem nešetří a gagy se valí jeden za druhým jak kulometná palba. Naprosto perfektní. Poklonu skládám zejména za posledních zhruba deset minut posledního dílu. To mrazení a ta tíseň byla hmatatelná a přesto pořád přicházeli hlášky, při kterých ale doslova mrzl úsměv na rtech. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • V epizodě "Vojenský lazaret" řekne Melchett  (Stephen Fry) Edmundovi (Rowan Atkinson), že Oxford je dost příšerná díra. Fry studoval v Cambridge, zatímco Atkinson na Oxfordu. (Kulmon)
  • V roce 2004 se seriál umístil na 2. místě v anketě "nejlepší britský sitcom" vedené televizemi BBC, ITV a Channel 4. (M4rkl4r)

Reklama

Reklama