Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj II. série se odehrává ve 2.polovině 16. století (1558 - 1603). Lord Edmund Černá zmije je oblíbencem anglické královny Alžběty a rozehrává zde za pomoci svých přátel (Baldrick a Lord Percy) partii lsti a vtíravosti, jejímž smyslem je získat si přízeň královny a tím i moc a bohatství. Ale vždy se to někde zvrtne... (Fary)

Recenze (166)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada Černé zmije stejně vtipná jako její předchůdce spolu s tragickým dabingem, který mi již kupodivu ani nevadí a odehrávající se v době vlády královny Alžběty, která se zmijí dokonce i chlastá:). Autoři si dali opravdovou práci s rekvizitami a hlavně s anglickou módou tehdejší doby a některé obleky jsou opravdu nádherné. Možná mi trochu vadila královna a její služka i když za to převážně může dabing. Mimo to Rowan Atkinson změnil imidž a zde vypadá opravdu neobvykle skvěle. 7/10 ()

Laxik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na to, jak všichni mluví o dalších řadách Černé zmije, to pro mě byl docela šok - první tři díly byly hlubokým podprůměrem, ten pvní dokonce to nejhorší co jsem kdy v britcomu viděl. Na druhou stranu druhá trojice byla opět výborná, hlavně u puritánů jsem se dost dobře bavil. Rozhodně se dá říct, že se humor Černé zmije zjemňuje podle doby, kdy se příběh odehrává. Možná bohužel. ()

Reklama

anatheman 

všechny recenze uživatele

Dost možná nejlepší ze všech sérií. Zřejmě tomu i pomáhá moje obecná slabost pro renesanci. Oproti první sérii je to obrovský kvalitativní posun. Ubylo infantilnosti a naopak přibyla promyšlenost. Následující série (které jsem taktéž ohodnotil 5*) jsou sice na podobné kvalitativní výši jako ta druhá... Ale těžko může něco trumfnout lorda Flashhearta (byť se objevil i ve čtyřce), popravy, zoufalou finanční tíseň (spojenou s úchvatným Percyovým zelenem), zámořské objevy s kapitánem Rumem a především epizodu "Pivo", kde se zpije i královna Alžběta I. a které se tedy opravdu těžce konkuruje. I když jsem kompletní Černou zmiji viděl již několikrát, dokáže neustále překvapovat a bavit. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A trapnost je pryč. Téměř. Blackadder evidentně našel svůj styl a utahuje matky s každým dílem, takže druhá řada působí daleko uceleněji než první kousky. Královna a její kumpáni jsou pro Atkinsona evidentně o moc lepší nahrávači než vousatý král z řady první a tak ústředních šest postav najednou nepůsobí jako rozháraná banda nedotažených charakterů. Pořád tu několik slabších spících epizod je, což v celkovém součtu 6ti dílů bolí, ale ta stoupající tendence je evidentní a všechno to vybublá a vyvrcholí s přáchodem Hugh Laurie. Velký věci na obzoru. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Takže prodáno. Mohu vám zaručit, že se v této luxusní komfortní vile nebudete cítit jako podpantofláci. Nuže, dokončíme naší transakci u džbánku vína?" "No počkat! Bude dojednáno, až uvidím ten Romeův záchod!" "Inu, co se týká podrobností ohledně záchodu, pak je tu nejmodernější větrané otvorové zařízení kombinované s velkokapacitní žlabovou soustavou ve střední Anglii." "Tím chcete říct, že serete z okna?" "Ano!" ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • První dvě epizody měly být původně opačně. To vysvětluje, proč se Percyho plnovous objevil poté, co si ho v první epizodě oholil. (Kulmon)
  • V epizodě je několikrát vidět mikrofon. (Cheeter)

Reklama

Reklama