Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj II. série se odehrává ve 2.polovině 16. století (1558 - 1603). Lord Edmund Černá zmije je oblíbencem anglické královny Alžběty a rozehrává zde za pomoci svých přátel (Baldrick a Lord Percy) partii lsti a vtíravosti, jejímž smyslem je získat si přízeň královny a tím i moc a bohatství. Ale vždy se to někde zvrtne... (Fary)

Recenze (168)

Zagros 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série byla o trochu lepší než první. Co mě překvapilo nejvíc, byla hlavní postava. Atkinson v roli Edmunda vypadá nejlépe, co jsem ho kdy viděl. Edmund samotný již není hloupý nekňuba, ale slušně zvrácený prospěchář, který vše trefně a hlavně vtipně komentuje. Jednotlivé díly trochu kolísají, ale některé jsou skvělé. Jen ten dabing zůstal otřesný, jestli budete mít možnost sáhněte po originálu. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Edmund v druhé sérii dospěl a vychytral. Už není takový magor jako v první sérii, ale dostal pekelně ostrý jazyk a neskutečně prořízlou pusu, kterou pronáší neuvěřitelně jedovaté hlášky. Navíc to Rowanu Atkinsonovi sekne. Jediným minusem je pro mě královna a služka. Ačkoli měli pár podařených vtipů, působili na mě spíš rušivě ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po první sérii, která mi vyrazila dech s tím, že R. Atkinson umí fakt i mluvit, přišlo tohle. Už nepamatuji, kdy jsem se tak nasmál u keců jediného člověka. Dokonalé, dokonalé, perfektní. Každý díl vtipnější a vtipnější. Lord BlackAdder jako postava fantasticky vymyšlen, ale co mu dává Rowan, to je něco. Jeden z nejlepších komediálních seriálů, co znám!!! ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Melchett: Vidím Černá zmije, že už sis začal mluvit sám pro sebe. - Ano, jen tak jsem si jist inteligentní konverzací. 1. Zvony: Nejslabší díl série a zároveň nejnudnější 4/10 2. Hlava: Nejlepší díl série, záměna s pytlem na hlavě v mučírně je nezapomenutelná 10/10 3. Brambora: Spousta vtipných hlášek a kapitán Rum v akci 9/10 4. Peníze: Kvalitu této epizody, kdy Edmundovi teče do bot trochu kalí trapárničky královny 8/10 5. Pivo: Dva mejdany - o to více vtipu 8/10 6. Okovy: Černá zmije je unesen, vtipu poskrovnu, převažuje nuda 6/10 Celkové hodnocení: 4* S první sérií se to nedá vůbec srovnávat - Atkinsonovi to s bradkou sekne, ostatní přestali trapně chřepčit a příval hlášek je opravdu vydatný. Jen tak dál. ()

Tjaden 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně lepší než jednička. Lord Černá zmije už není potrhlý strašpytel, ale stal se z něj sebevědomý, chladnokrevný a vychytralý intrikán. Dalším plusem je změna image, Atkinsonovi to s knírkem a bradkou neskutečně sekne a jeho postava dostává úplně nový ďábelský rozměr. Prostředí alžbětínské Anglie se podařilo jaksepatří využít. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • V epizodě je několikrát vidět mikrofon. (Cheeter)
  • První dvě epizody měly být původně opačně. To vysvětluje, proč se Percyho plnovous objevil poté, co si ho v první epizodě oholil. (Kulmon)
  • Rik Mayall si sám navrhl bizarní oděv, ve kterém vystupuje jako Flash na konci prvního dílu. Ostatní herci jej něměli spatřit, dokud se nezačala filmovat závěrečná svatební scéna a všichni padali smíchy, zatímco Mayall točil. (Kulmon)

Reklama

Reklama