Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Děj II. série se odehrává ve 2.polovině 16. století (1558 - 1603). Lord Edmund Černá zmije je oblíbencem anglické královny Alžběty a rozehrává zde za pomoci svých přátel (Baldrick a Lord Percy) partii lsti a vtíravosti, jejímž smyslem je získat si přízeň královny a tím i moc a bohatství. Ale vždy se to někde zvrtne... (Fary)

Recenze (168)

Reckon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sérii jsem po radě několika kamarádů přeskočil a myslím, že jsem udělal dobře. Jako Bean přestal Atkinson pro mě existovat po shlédnutí Černé Zmije. Jeho nadávky a narážky na Baldricka a Percyho se skoro blíží k těm z Red Dwarfa. Ještě k tomu stačilo přidat skvěle napsané zápletky a vznikl seriál, který je vtipný napořád. (10/10) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Blackadder II oproti úvodní sérii nabízí výrazný posun v kvalitě, což mě nesmírně potěšilo, protože jsem již začínala pociťovat lehké obavy z toho, že by mě toto kultovní dílo nezaujalo tak, jak bych chtěla. Scénář je již značně vyšperkován vtipnými a odzbrojujícími perlami v podobě salvy hlášek v každé epizodě. Dokonce i na ten dabing jsem si již zvykla. A v posledních epizodách této série se setkáváme se skutečnou legendou, Hugh Lauriem:) ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Edmundovi stouplo sebevědomí, Percy je pořád stejný kretén a před Baldrickem raději nedýchat. Tři ústřední individua doplňuje krásně potrhlá Běta a když to nikdo nečeká, což nikdy nikdo nečeká, přichází španělská inkvizice. A s ní i Hugh Laurie, který bude Zmijímu rodu statečně čelit ještě další dvě série. Od komediální dokonalosti dělí druhou sérii jenom občasné natahování vtipů, kdy tvůrci chtějí z jednoho nápadu vyždímat více šťávy, než v něm je (příměry „sťatého“ námořníka). Páčko. 90% Zajímavé komentáře: Eddard, gjjm ()

Zagros 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série byla o trochu lepší než první. Co mě překvapilo nejvíc, byla hlavní postava. Atkinson v roli Edmunda vypadá nejlépe, co jsem ho kdy viděl. Edmund samotný již není hloupý nekňuba, ale slušně zvrácený prospěchář, který vše trefně a hlavně vtipně komentuje. Jednotlivé díly trochu kolísají, ale některé jsou skvělé. Jen ten dabing zůstal otřesný, jestli budete mít možnost sáhněte po originálu. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na to, jak všichni mluví o dalších řadách Černé zmije, to pro mě byl docela šok - první tři díly byly hlubokým podprůměrem, ten pvní dokonce to nejhorší co jsem kdy v britcomu viděl. Na druhou stranu druhá trojice byla opět výborná, hlavně u puritánů jsem se dost dobře bavil. Rozhodně se dá říct, že se humor Černé zmije zjemňuje podle doby, kdy se příběh odehrává. Možná bohužel. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (7)

  • Formát seriálu Černá zmije se v druhé sérii změnil poté, co bylo BBC značně nespokojenou s první řadou. (Kulmon)
  • V epizodě je několikrát vidět mikrofon. (Cheeter)
  • Rik Mayall si sám navrhl bizarní oděv, ve kterém vystupuje jako Flash na konci prvního dílu. Ostatní herci jej něměli spatřit, dokud se nezačala filmovat závěrečná svatební scéna a všichni padali smíchy, zatímco Mayall točil. (Kulmon)

Reklama

Reklama