Reklama

Reklama

Ten pravý, ta pravá?

  • USA Destination Wedding (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Keanu Reeves a Winona Ryder spolu v legendárním filmu Dracula vytvořili příběh velké, upřímné a čisté lásky. V komedii Ten pravý, ta pravá? do sebe vrazí jako věčně nepříjemní a nabručení samotáři na svatbě, kam prostě museli. Omylem se dají do řeči už na letišti během cesty a hned zjistí, že mají vlastně hodně společného: nenávidí ženicha, nevěstu, svatby a ze všeho nejvíc začnou nenávidět sebe navzájem. Oba by chtěli být úplně jinde, nejlépe sami a hlavně se navzájem nikdy nevidět. Jejich sarkasmus je na akci plné šťastných lidí, kteří se chtějí bavit, postupně od všech ostatních izoluje, až si prostě zbydou a musí si začít povídat. A když si s někým povídáte a pijete u toho víno, může se nakonec stát cokoliv. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (188)

kingik 

všechny recenze uživatele

Životní cynik i skeptik a odkvetlá krasavice si zkříží cesty v ping-pongové komediální konverzačce, co má punc divadelního aranžmá. Keanu Reeves diváky moc nezajímá, až na sérii John Wick, prakticky točí samé propadáky, to zapomenutá Winona Ryder buď netočí vůbec (nic pozoruhodného), nebo točí jen samé propadáky. Proč by vás tedy tyhle někdejší áčkové hvězdy měli ještě vůbec zajímat? No protože se svých rolí zhostily netypicky a jejich antipatie, setkání s pumou a zoufalý sex na otevřeném prostranství má dobré funkční záchvěvy. Ústřední protagonisty dohromady svede svatební pozvánka, přičemž ona je někdejší bývalkou ženicha a evidentně se s rozchodem stále emočně nesrovnala, on je nevlastním bratrem ženicha, přičemž od svatby i životních vztahů mnoho neočekává. Reeves s Ryder spolu vedou kulometnou konverzaci, v níž se semele kde co, i naprosté nepodstatné hovadiny, je v ní ale i ledacos vtipného. Naprostým vrcholem a určitým vysvobozením od nekonečného přívalu slov je sexuální scéna, která má delší trvání a která ukazuje oba herce v bláznivé herecké poloze, neplést s nějakou sexuální polohou. Většina děje je ale tvořeno značně statickou formou, což se pro kino účely zrovna moc nehodí (viz nepřiměřeně dlouhá scéna, v níž si dva ústřední protagonisté povídají na hotelové posteli). A zvláštní specifikou filmu je i to, že ostatní účastníci děje spolu nevedou dialogy a v podstatě je děj vypouští. Veškeré podstatné záležitosti jsou soustředěni na Keanu Reevese, který se i v této roli odmítl oholit a ostříhat, a na Winonu Ryder, která dokáže být schopnou komičkou. Veskrze komediální počin Victora Levina z tvůrčího hlediska zrovna extrovně neoslní, dává ovšem najevo, že odlišný, v lecčems až specifický přístup k romantické komedii není vůbec k zahození. 6/10 ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Předvídatelná "americká komedie", kterou si jednou za čas pustím, abych si uvědomila, co se natáčí i v této sféře :D Keanu je za mě v pohodě, ale Winona není moje oblíbená herečka a opět mi to jen potvrdila...Bylo to chvilkama dost otravné, protože pořád jen mleli a mleli a někdy úplné blbosti...Dost mi to připomínalo Gilmorova děvčata. Děkuji - ale i 2* jsou dost :D ()

Reklama

Allenka 

všechny recenze uživatele

Zpočátku docela příjemně kousavá konverzačka, která ovšem všechen svůj vtip vyčerpala v první třetině filmu a pak už jsem se přistihla, jak vypínám a už to ani neposlouchám, jelikož informace obsažené v dialozích byly stále se opakující nebo nulové. Pořád je to ale lepší než průměrná romantická komedie. Je to můj tisící ohodnocený film, tak jsem měla potřebu se k němu vyjádřit také slovně. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $1,939,000▐ Rozbeh určite dobrý, ústrednej dvojici ide vzájomné doberanie na výbornú. Je dobre chladné a odmerané. V druhej polovici sa to snaží hrať už aj na romantickú notu ale tam to už proste nesedí a vybudovaná komorná beznádejná atmosféra splasne takmer do prázdna. /55%/ ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ze začátku velice slibná chemická konstelace oprašující lidské sympatie našich hereckých oblíbenců z devadesátek. Mimochodem, proč je Winona mimo focus? Je pořád stejně hezká a zajímavá bezprostředním a úpřimným hereckým projevem! Přibývajícími minutami ale vylejzá na povrch scenáristova/režisérova bezradnost. Ten jakoby se chtěl přiblížit Linklaterově Sunrise/Sunset/Midnight trilogii, ale místo přesného a promyšleného konceptu necháva ústřední dvojici improvizačně tvořit jakože humorné situace a dialogy, které jsou zoufale nevtipné a v horším případě krčovitě strojené a nefunkční (sex na louce). Koncepční zajímavostí u tohoto filmu zůstává pouze to, že do obrazu s dvojicí se téměř nedostane žádná jiná postava. Že vedlejší postavy - když už se nějaká objeví - jsou dvojicí sledovány výhradně z povzdálí. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Při scéně, kdy Frank (Keanu Reeves) a Lindsay (Winona Ryder) sledují z postele film, lze vidět chybu střihu. V záběru zblízka drží Frank Lindsay za rameno, zatímco Lindsay si hraje s vlasy. Při záběru z dálky, který nastává okamžitě (zvuk z televize pokračuje), má najednou Frank ruku na dece a Lindsay ruce úplně mimo obličej. (six_seven)
  • Winona Ryder (Lindsay) a Keanu Reeves (Frank) jsou jediné role ve filmu. Jediné hlasy, které se ve filmu ozvou jsou filmy, které hrají v televizi v pokojích, nebo oznamy provedené přes PA systémy. (newpage)

Reklama

Reklama