Reklama

Reklama

Vadí nevadí

  • USA Truth or Dare (více)
Trailer 1

Vadí nevadí je poměrně nevinná hra, při které hráči, když na ně přijde řada, volí, zda pravdivě odpoví na nějakou choulostivou otázku, nebo splní obtížný/nepříjemný/ponižující úkol. Spojení „poměrně nevinná“ přestává platit ve chvíli, kdy v případě lži nebo nesplněného úkolu zemřete. Studentka Olivia (Lucy Hale) vyrazila s partou přátel na pohodovou dovolenou do Nového Mexika. Seznámení s pohledným sympaťákem je zavedlo do lehce strašidelných kulis zrušeného kláštera, kde si zahráli právě Vadí nevadí. Jak už to u téhle hry bývá, kvůli tajemstvím vyplouvajícím na povrch začala atmosféra poněkud houstnout. Opravdové husto ale nastalo ve chvíli, kdy jim onen pohledný sympaťák prozradil, že kdyby je ke hře nenalákal, tak by zemřel. A že teď dost pravděpodobně začnou umírat oni, protože organizátor téhle verze Vadí nevadí se s ničím nepáře. Dalo by se nad tím mávnout rukou, kdyby po návratu domů Olivia a její přátelé nenacházeli připomínky hry na každém kroku. Textovky, telefonáty, nápisy na zdech, dotazy náhodných kolemjdoucích – ti všichni opakují otázku „Vadí nevadí?“ A varianta, že by odmítli, nepřichází v úvahu. Poznají to ve chvíli, kdy to někteří z nich zkusí a zemřou. Jak hráči ubývají, hra nabírá obrátky a stupňuje náročnost. Jak zastavit smrtící kolotoč, když žádné standardní řešení neexistuje? (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (269)

schizmo 

všechny recenze uživatele

K zblití nezajímavý a nudný teenage horor se k zblití nezajímavým a nudným obsazením. Vzpomínám si na doby, kdy chemie mezi mladými herci v hororech fungovala, ale to bylo naposled snad v prvním Vřískotu. Nastupující model katalogových unifikovaných tváří pokaždé naplní svůj potenciál, kterým je paradoxně vlastní tvůrčí i obsahová impotence. A co je nejhorší, film vydělal téměř třicetinásobek svého rozpočtu. Dokoukáno silou vůle v módu sebemrskač. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak nutno přiznat, že tenhle horor jsem taky celkem odsuzoval, podobně jako Sestru, už jenom podle traileru. Tohle ale ve finále celé dopadlo mnohem líp, než jsem se obával. Sice sštudáci do hry dostanou celkem blbým způsobem, ale potom se docela rozjíždí zajímavá atmosféra. A čím déle film trvá, tím lepší je a to samé se dá říct i o napětí, které zde taky postupně narůstá. Pravda, má to nelogické momenty a někdy i vyloženě blbé momenty, milostný trojúhelník mi tu připadal celkem zbytečný, ale nutno uznat, celkem mě to chytlo. Navíc se tu umírá systémem Final Destination, tudíž to jde v řadě a když na vás dojde, musíte něco udělat, abyste tohle kolo přežili. Většina postav tu je i docela sympatická, žádní megablbý študáci. Dokonce i příběh se zajímavě vyvíjel. Takže jsem jenom čekal na konec, který u mě dopadl tak... 50/50. Jako, přál bych si jiný, ale když se nad ním zamyslíte, je vcelku originální - SPOILERY jsem jediný, kdo pochopil, že takhle začne apokalypsa? Natočit video na YouTube a rozšířit takhle zlo hry po celý svět, aby nám holky přežily - jo, tam je možnost počátku apokalypsy a byl by to dost originální způsob apokalypsy. A kdyby se holky někam zašily, nikdo je nenajde a můžou v klidu dožít... Ty vole, to chce druhý díl. KONEC SPOILERŮ Pokud tedy panu režisérovi došlo, co to na konci vyvedl, čímž si nejsem tak úplně jistý. Každopádně, Truth or Dare (český název je celkem mimo) je mírně nadprůměrný a překvapivý horor, který sice nic moc nového nepřinese, ale zaujme, Aspoň mě jo. Silné 3* ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

Zpočátku vlastně docela fajn rozehraná "hororová" variace na většinou dětskou a pubertální hru, která není originální, ale poměrně funguje. Jeff Wadlow sice nedokáže navodit hutnou atmosféru, to ale kompenzuje poměrně svižným tempem a relativně sympatickými postavami. S postupující stopáží se ale začínají kupit těžké nelogičnosti a vždy to vypadá, že v daném městečku / ulici žijí jen hrdinové filmu, protože se nikdo nad jejich chováním nepozastavuje. Navíc je scénář nutí řešit v nastalé situaci absolutně nesmyslná dilemata (uprostřed umírání kamarádů se řeší, kdo s kým bude mít sex a co to všechno znamená a kdo koho vlastně miluje) a staví je do situací, které jsou především dost bizarní. Vše pak korunuje samotný závěr, který smysl nedává vůbec a strašně rád by byl šokující, k tomu mu ale chybí více napětí a mnohem lépe vymyšlená pointa a méně hloupé chování všech. Snímku také dost škodí, že není v drsnějším ratingu, protože někdy nápadité způsoby smrti (propíchnutí hlavy tužkou) tak nepůsobí tak efektivně, jak asi bylo zamýšleno. Potěšující naopak je, že celý herecký ansámbl tvořený neznámými tvářemi je minimálně dobrý a nikdo extrémně nepřehrává a není ani moc otravný. Truth or Dare ve výsledku vlastně není úplně špatné a na zdejší databázi je možná trochu podhodnoceno, rozhodně ale nikterak výrazně a asi bohužel definuje současnou podobu spotřebního hororu, který je spíše thrillerem a snaží se zaujmout teenagery a mladší diváky a na ty ostatní moc nemyslí. 60 % ()

kingik 

všechny recenze uživatele

A máme zde přítulného kříženečka, který se hodí do hororové rodiny s odrostlejšími dětmi, neb hrozí, že občas rafne do řiti. Je to kříženeček Nezvratných osudů a poudaček o zlých démonech, které mají diváci tolik rádi. Osazenstvo mládežníků je samozřejmě excelentně nežádoucí, o nic lépe na tom není ani hlavní hvězdička Lucy Hale, která vládne sexappealem asi jako brambory v síťovce, má dokonce ve filmu i milostnou scénu, tudíž se mohutně zapracuje na řídnutí jejich řad. Na gore si divák nesmlsne, vlivem přístupného ratingu, ovšem invenční pasáže jsou přítomny. Nasadí se odpovídající tempo, řady studentíků se užitečně snižují a prostor dostanou i vysvětlující pasáže o původu hry. Pro režiséra Jeffa Wadlowa nejsou horory doménou, ten jeho dávný pokus Cry Wolf ani mezi horory nepočítám, zde ukazuje, že určitě má rezervy, nicméně dokáže s divákem hrát přijatelnou horor hru, v níž není prostor pro nudu a klopýtavé tempo. Úmrtí nejsou nej, vrcholem je vyříznutý jazyk, jinak mně to jeho pojetí nevadilo. Takže příště přidat na drastičnosti a taky říct hercům, aby se tvářili sympaticky, nad svými mrtvými kamarády projevili odpovídající emoce a ono to půjde. Určitě dobrý hororový základ v sobě Wadlow má a třeba půjde i do pokračování. Film na sebe vydělal a je zralý na druhý díl. 9/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ale jako jo...není to možná nejchytřejší a do hororu to má vlastně celkem daleko,ale jinak není Truth or Dare filmem,který by mě naštval,popřípadě jsem měl tendenci ho po půl hodině vypnout.Všechno tu běží tak nějak dle očekávání (lekačky,vymírání jedotlivých postav) a to se snad ani nedá u podobného filmu vytknout,přotože přesně podle téhle šablony a z tohoto důvodu byl stvořen.Konec navíc trochu překvapil a to jsem fakt nečekal...60% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Tváře postav se také měly podobat filtrům na Snapchatu, Instagramu či Facebooku, obzvláště jejich „velká pusa“. (griph)
  • Natáčelo se od 7. června do 12. července 2017 v Mexiku a Kalifornii (USA). (Varan)
  • Film měl jít do kin o dva týdny později – 27. dubna 2018, ale nakonec se zjistilo, že 13. duben 2018 je pátek a film byl přesunut. (griph)

Reklama

Reklama