Reklama

Reklama

Vědec Bruce Banner se při nehodě promění v obrovskou a silnou stvůru, která bude bojovat nejen se zlem, ale i sama se sebou. Skvělé efekty a akční scény podtrhují tento dobrodružný příběh. Vědec Bruce Banner se právě rozešel s kolegyní Betty Rossovou, podařilo se jim však zůstat přáteli. Společně pracují na vývoji vzorce, který za použití paprsku gama umožní lidské tkáni autokorekci. Bruce vyrůstal v dětském domově, zemřela mu matka a otce Davida zavřeli do vězení. Teď se David vrací do života syna, který o něm neměl tušení. Jednoho dne ochromí Bruce nehoda v laboratoři, díky níž je vystaven silné radiaci mající za následek velmi zvláštní jev – učiní ho silnějším a mocnějším. Setkání s Davidem vzbudí v synovi dávné vzpomínky a uvolní vztek a dávné napětí. Díky gama radiaci se změní v obrovskou zelenou svalnatou příšeru - HULKA - výplod čistého hněvu... (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (663)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Adaptace comicsu, která tak trochu předběhla dobu. Jako jedna z prvních upřednostnila psychologickou stránku před tou akční. Obě složky zde jsou přítomny a obě jsou skvělé, ovšem ta komorní část je středobodem a hlavním nosným pilířem Hulka. Eric Bana svou příležitost parádně využil, Jennifer Connelly je tradičně okouzlující a i zbytek obsazení sedí. Jediný zápor je, že je to tak striktně rozděleno na delší psychologickou část v úvodu a čistě akční v závěru. Vyváženější promíchání by spíše bodlo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nemali sme príležitosť slušne sa spoznať.“ – „Nechcem ťa spoznať slušne, ani inak.“ Som uchvátený z toho, ako slávny komiks sfilmoval skvelý Ang Lee. Samozrejme chápem, čo koho štve (vrchol „svojského prístupu k obyčajnej komiksovej látke“ dosiahne kontroverzná snímka pravdepodobne v šialenom filozofickom finále, kedy sa, ehm, bijú dve entity), ale práve režisérov svojrázny, dráždivý a podľa mňa v dobrom provokatívny prístup ma úplne dostal. Okrem krásnych trikov a skvelej výpravy (púšť, les, veľkomesto) ma zaujali vynikajúce herecké výkony Nicka Nolteho (a jeho psov) a prísneho Sama Elliota, nádherne rozdelený obraz (myslím, že TAKTO ešte žiadny komiks doteraz nikde na svete nebol sfilmovaný), monštruózna akcia (hod tankom je ÚPLNE ŠIALENÝ), no jednoducho toto beriem všetkými desiatimi a jedným zmutovaným naviac. "Je to predsa syn svojho otca." ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Ang Lee nechal obživnout komiks v těch nejlepších barvách, ať už je to práce kamery, vizuální vychytávky jako tanky v pouští nebo helikoptéra letící těsně nad hladinou, takových eyecandy scén má celý film více. Je tu ost Dannyho Elfmana. A hlavně výborné obsazení Eric O'Bana je sympaťák k pohledání, má velké charisma jeho proměny mu věřím dokonale, Jennifer Conelly je kočka a nehraje o nic hůře, než Bana. Příběh má dobré vyústění, byl jsem mile překvapen, že zrovna Lee se ujal této látky. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Věřím, že jako komiks to museli kluci baštit, ale já jako holka jsem se soustředila víc na tu linii mezi tou dvojkou, kde samozřejmě měla prim Jennifer a její hlas a zjev byl příjemným osvěžením. A ty občasné ty skákačky ze skály na skálu šly v pohodě přežít, hraní s tankama jak s malýma hračičkama taky. Asi se mně nejvíc líbilo to setkání s Bětuškou na ulici skoro na konci, kdy se zmenšuje a zmenšuje a.....ách, to bylo přece i dojemný. Ale bacha, nebude se vám líbit, až bude Hulk naštvaný. Ale zelená přece uklidňuje, tak jakej strach, pánové a dámy? Viděno v rámci Season Challenger Tour. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Hulk je v detailoch svieži a inovatívny, no ako celok je rozporuplný. Množstvo výborných (nielen akčných) scén a chválihodný psychologický rozmer sa pribúdajúcimi minútami transformujú v dramaturgicky nevyvážený a neprehľadný guláš. Druhá polovica filmu by potrebovala odľahčiť od "rodinnej drámy" a dať naplno vyniknúť famóznej akcii a dobrodružstvu. Potom by to bol biják. Akčné scény v púšti sú famóze. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (55)

Související novinky

Proč Hulk nejede sólo?

Proč Hulk nejede sólo?

22.06.2015

Filmy se zeleným marveláckým bijcem nikdy nebyly velkými hity. Hulk vydělal 243 milionů dolarů a Neuvěřitelný Hulk jen o 18 milionů víc, což jsou vzhledem k miliardovým tržbám žánrové konkurence… (více)

Dar z nebes nebo další z mnoha?

Dar z nebes nebo další z mnoha?

30.11.2006

X-Men, Spider-Man, Superman se vrací, Batman začíná, Hellboy, Hulk, Fantastická čtyřka, Sin City - město hříchu, Constantine, Garfield... Komiksové adaptace mají v Hollywoodu očividně zelenou.… (více)

Reklama

Reklama