Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve světě sužovaném smrtícími tvory, kteří loví podle zvuku, hledá dospívající dívka se svojí rodinou útočiště za městem, kde narazí na tajemný kult. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (166)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Ušatý, chlupatý... apetit značný, netopýr zubatý... po krvi lační!" Nejprve s dovolením starý vousatý vtip: "Paní speleoložko, mám dotaz. Co to támhle, vedle krápníku, visí za ptáka?" " Řekla bych, že je to zmutovaný netopýr, jenže nevisí za ptáka, ale za pacičky..." Náhodou, nečekal jsem (protože Němčouři), že netopýří trus bude tak výživný. Ovšem pozor! Při jeho nadměrné konzumaci můžete zblbnout jako sektářský reverend. "Dejte nám dceru! Proč? Protože je plodná..." Btw, reverend s uříznutým jazykem sem asi vlezl omylem, z jiného filmu a jiného žánru, ale dobře tak. Když už netopýr nemůže, šibnutý magor pomůže. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalší horor veziaci sa na súčasnej vlne, keď pred hroziacou hrozbou musíte obmedziť jeden zo svojich zmyslov. Tentoraz musíte držať hubu, inak si po vás priletí nejaké stádo zmutovaných pterodaktylov. Začiatok je ešte celkom nádejný. Ústredná rodinka je sympatická a technický stránka filmu je kompetentná. Akurát ma znova sklamalo, že dnes sa už neobťažujú s natočením ani jedného blbého havarovaného auta, ale všetko musí byť viditeľne CGI druhej cenovej. Lenže po solídnom úvode sa naplno ukáže, že scenár za nič nestojí a vývoj príbehu je obohratá nuda. Rodinka uniká pred príšerami. Postupne zisťuje ich slabiny a nakoniec sa už tradične ukáže, že najväčšou hrozbou sú sfanatizovaní ľudia. Sklamalo ma, že tie príšery sú totálne blbé a ak držíte hubu, tak vám nič nehrozí. Kopa potencionálne silných scén (vyhostenie a útok na matku s deckom, zbavenie sa psa) je fádne natočená, takže vo vás nevzbudia žiadne emócie, ale iba si poviete, ehm, dobre a čo ďalej. Celý film je takýto nemastný, neslaný. Ale to sa asi od takého diletantského režiséra dalo čakať. 4/10. ()

Reklama

Phietros 

všechny recenze uživatele

Zajímavý survival odehrávající se na území USA, ve kterém jsou hlavní zbraní k preziti proti davnym netopýrům hlasivky, resp. Ticho! Po vypuknutí útoku predátoru na obyvatele se rodina s hluchou Ally zbali a chtějí odjet mimo město. Na cestě musí čelit překážkám a úmrtím, nez najdou útočiště na odlehlé farmě. První hodina vydařená, ale vzhledem k tomu, že už tady neco podobného bylo v tichém místu a toto je přeci jen o chlup slabší a zkopírovány, tak ve výsledku za lepsi tři! 65% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak nízkemu hodnoteniu skutočne nerozumiem, za mňa film takmer vôbec nezaostáva za tou spomínanou konkurenciou oboch filmov nakrútených v cca rovnakom čase s podobnou tematikou. Ale tu sú monštrá pozemského pôvodu. Atmosféra je dosť temná (...búrka...), niekoľko scén je vygradovaných na maximum (...had, telefóny...), občas sa človek aj čierno-humorne zasmeje (...drtička...) a ako to už chodí, tou najväčšou hrozbou, či skôr zlom, nie je príroda, ale ľudia. V tomto prípade ale v trochu inej forme, než by ste čakali a možno aj preto nemusia mať film v tak nábožensky založených Štátoch radi. U mňa zapojením istej skupinky ľudí do deja Potichu zabodovalo ešte viac. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lidstvo ohrožují pterodaktylní netopýři reagující výhradně na zvuk. Z hlediska tématického čistokrevné céčko, ale v tomto případě vlezl Asylumákům do zelí Netflix a ukázal, že i z naprosto odpadního námětu se dá vytřískat nadprůměrná zábava. Film se může pochlubit atmosférou charakteristickou pro postapokalyptické světy, solidně zvládnutými potvorami a především hereckým obsazením s talentovanou Shipkou v hlavní roli. Body navíc přidává i pomatená sekta, která se prchající rodince připlete do cesty, ačkoliv je fakt, že tenhle prvek by si zasloužil rozpracovat o něco víc. Chybělo i trochu výraznější gore, ale na druhou stranu útoky byly efektní a o nějaké řezničině film primárně není. Slušná práce. 70% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Napriek podobnosti so snímkom Tiché miesto (2018) je tento film založený na rovnomennej knihe od Tima Lebbona, ktorá vyšla v roku 2015, teda celé 3 roky pred filmom Tiché miesto. (Astonko)

Reklama

Reklama