Reklama

Reklama

VOD (1)

Ve světě sužovaném smrtícími tvory, kteří loví podle zvuku, hledá dospívající dívka se svojí rodinou útočiště za městem, kde narazí na tajemný kult. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (166)

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert a vystudovaný psycholog se domnívám, že by měl kameraman Leonetti nasměrovat své úsilí do oblasti, v níž je kompenzace komplexu méněcennosti možná a společensky žádoucí. Leonetti se bohužel již několik let fanaticky upíná k nedostižnému cíli v podobě hororové režie, v důsledku čehož s hrůzou pozoruji, jak onen komplex postupně ovlivňuje celou jeho osobnost, včetně rozumové a pracovní výkonnosti. V případě The Silence už ani nelze mluvit o zástupci hororového žánru, jelikož snímek kompletně postrádá napětí i atmosféru. S trochou štěstí by se ho možná podařilo prodat do BBC jako jednu z epizod dokumentárního seriálu Putování s pravěkými zvířaty. A scénář raději přejdu taktním mlčením. Ve výsledku naprostá ztráta času pro každého fanouška žánru, kterou nelze ohodnotit jinak než odpadem. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

2/3 (Tiché místo, Potichu, Bird Box). V úvodu bych měla na srdci dvě věci. Poděkovat uživateli D.Moore za odkaz na film. To je první. A teď ta druhá. Je tady poměrně málo komentářů, tak jsem si je prošla. Srovnávat Potichu s Tichým místem je, ne hloupé, ale jako seminárka, kde si vymýšlíte zdroje, na které odkazujete. Tim Lebbon, autor knižního Vetřelce, napsal v roce 2015 knihu, která je filmu předlohou. Bohužel, u nás nevyšla, a po shlédnutí filmu mě to mrzí, protože byl prostě dokonalý. A kdyby byla kniha byť z poloviny tak dobrá jako její předloha, je to výhra. Takže ohledně nápadu, přemýšlejte znovu. Fakt film vykrádá námětem Tiché místo, které vzniklo ve stejnou dobu jako tenhle film, který ale šel ven později, přestože předloha vznikla dřív? Jasně. Ok. Jedinou nevýhodou je, že vyšel až po Tichém místě. Možná strach, zda to lidi bude bavit? Vždyť je bavil i Bird Box, tak to netflix risknul. Obsah filmu mě bavil. Když budete moc nahlas, sní vás cosi, co vypadá jako kombinace hnusnýho vetřelce, netopýra a dinosaura. A byly fakt děsivý, když seděly na drátech! Protože tady už od prvních minut víte, co jsou ty potvory zač. A jelikož je tady dost postav, dalo se s tím dobře pracovat a ukázat, jak se v podobné situaci zachovají různí lidé. Ale když chcete porovnávat. Citlivější přechody mezi tím, co slyší ostatní a Ally, než v Tichém místě. Ale tím porovnávání končí ;) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak nízkemu hodnoteniu skutočne nerozumiem, za mňa film takmer vôbec nezaostáva za tou spomínanou konkurenciou oboch filmov nakrútených v cca rovnakom čase s podobnou tematikou. Ale tu sú monštrá pozemského pôvodu. Atmosféra je dosť temná (...búrka...), niekoľko scén je vygradovaných na maximum (...had, telefóny...), občas sa človek aj čierno-humorne zasmeje (...drtička...) a ako to už chodí, tou najväčšou hrozbou, či skôr zlom, nie je príroda, ale ľudia. V tomto prípade ale v trochu inej forme, než by ste čakali a možno aj preto nemusia mať film v tak nábožensky založených Štátoch radi. U mňa zapojením istej skupinky ľudí do deja Potichu zabodovalo ešte viac. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Po slabej Amelií som si dal lepší žáner , a to horor. Tentokrát od netflixu, produkcia roku 2019. Tuším že aj dnes je premiéra. Ale musím uznať že tých hororov na spôsob bird box a tichého miesta začína pribúdať. Na druhu stranu takéto filmy ma asi nikdy neprestanú baviť. Záver je tak trošku prehnaný ale to sa dá odpustiť. Aj tak ma to bavilo a ide o podarený horor-thriller. 4* ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Napriek podobnosti so snímkom Tiché miesto (2018) je tento film založený na rovnomennej knihe od Tima Lebbona, ktorá vyšla v roku 2015, teda celé 3 roky pred filmom Tiché miesto. (Astonko)

Reklama

Reklama