Reklama

Reklama

Yellowstone

(seriál)
Trailer
USA, (2018–2024), 45 h 19 min (Minutáž: 37–93 min)

Hrají:

Kevin Costner, Kelly Reilly, Dave Annable, Kelsey Asbille, Wes Bentley, Gil Birmingham, Ian Bohen, Luke Grimes, Cole Hauser, Jill Hennessy, Danny Huston (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(53)

Původní dramatický seriál zachycuje rodinu Duttonových v čele s Johnem Duttonem (Kevin Costner), která ovládá největší dobytčí ranč ve Spojených státech. Uprostřed měnících se aliancí, nevyřešených vražd, starých ran a těžce získávaného respektu je ranč v neustálém konfliktu se svými sousedy – rozrůstajícím se městem, indiánskou rezervací a prvním americkým národním parkem. (Paramount Network)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (139)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

1. řada má hodně silné momenty, předvádí filmařinu na velmi vysoké úrovni a má jen pár hluchých míst. Odejít si chvíli od televize se často nevyplácí, protože zde každý okamžik má svůj význam. Každý rozhovor a takřka každá věta má nějaký smysl. Až poslední díl přišel s dlouhými záběry plnými zvažování "co a jestli" a já u něj málem usnul. Těším se na další řadu, ale možná 1883 nebo 1923 bude lepší volba. 2. řada je drsnější, ale zase s některými až neuvěřitelně chovajícími se postavami (hodně mě štvou Bath a Jamie, že je Bath taková p*ča a jak jí vše prochází, a naopak je Jamie je takový po*raný ko*ot, kterýmu bych ale přál jen to nejlepší). Ale ta drsnost seriál posouvá o dost dál od často přirovnávaného Dallasu. Což je jedině dobře. 3. řada je zatím rozhodně nejslabší. Pár dílů si scénáristé vybrali hodně slabé chvilky, kdy jsme na sebe s manželkou koukali a nechápali, co sledujeme za kraviny. Nakonec se děj zase pořádně rozjel, ale až minutu před půlnocí. Respektive děj se rozjel a skončila třetí řada. Nemít hned připravenou čtvrtou, tak budu dost naprdlej. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"40 TOURS IN AFGHANISTAN AND I GOT TO DEAL WITH THIS SHIT IN FUCKING MONTANA." ------------- Fantastická seriálová záležitosť, ktorá sa nesie v duchu všetkého, čo od Sheridana môžeme očakávať – prítomnosť drsnej atmosféry, náležite zvolené prostredia, silná hudba, špičková akcia, chladné postavy, svojský štýl rozprávania príbehov a ich s ničím sa nemaznajúca nátura. Yellowstone je presne ako jeho božská American Frontier trilógia, len roztiahnutá na 8 hodín. Nie je ale úplne bez chýb. Aj napriek všetkým chválam musím povedať, že seriál sa nesie naozaj v pozvoľnom tempe, má pomalý drajv, chýba mu kontinuálna a konzistentná intenzita, frekventovanosť akčných situácií a ich dopad na dianie je zväčša veľmi slabý. Prekvapivo sa ale na druhú sériu teším oveľa viac.  ---- (doplnit https://www.youtube.com/watch?v=AepTeUJ_TBc // https://ondemand.spectrum.net/tv/paramount-network/23064346/yellowstone-inside-the-phenomenon/ // https://www.imdb.com/title/tt13977426/?ref_=nm_flmg_t_5_slf ()

Reklama

pa3ce 

všechny recenze uživatele

Škoda toho, že sa tvorcovia na konci uchýlili skôr ku budovaniu pôdy a príbehových liniek pre ďalšiu sériu, než aby ma v závere totálne odrovnali epickým zakončením príbehových liniek ktoré sa vyvíjali počas celej prvej série a tým pádom nastane po konci poslednej časti pocit určitého vyšumenia do prázdna všetkého čo ste pred tým sledovali. Každopadne atmosféra a vykreslenie postáv a ich strastí je skvelé, čo je dôsledkom hlavne úžasných hereckých výkonov na čele s Kelly Reilly, ktorá snáď zatieňuje aj samotného Kevina Costnera, ktorý je ale tiež na jedničku s hviezdičkou. Teším sa na ďalší vývoj moc, je tam potenciál na veľkú pecku. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu již téměř kultovní seriál Yellowstone se z mého pohledu rozvíjí poměrně rozpačitě. Ačkoli máme načrtnuto hned několik vyhrocených dramatických linek, nemohl jsem se dlouho zbavit pocitu, že jsou scénářem "vynuceny násilně". Tedy, že charaktery jsou natolik nekompromisní a svojské, že jejich vzájemné střety jsou sice nevyhnutelné, neusmiřitelné, ale zároveň z lidského a praktického pohledu zbytečné, místy až nevěrohodné. Vůbec z protagonistů je těžké si někoho oblíbit, trvá to. Napříč sériemi si člověk zvykne, že tohle není realistická rekonstrukce života na ranči, tedy mnohé je děláno "pro oko". A to jak z hlediska audiovizuálního, tak dramatického. Osobně bych ocenil větší důraz na přirozenost. Zázrak se tedy nekoná, příjemný konzumní materiál však ano... 8/10 ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní seriálový mix legendárního "Dallasu" a trilogie "The Godfather", jehož největší předností je precizní scénář a dechberoucí exteriéry. Tak zhruba nějak takto lze v jedné krátké větě popsat seriál slovutného Taylora Sheridana s názvem Yellowstone, který se vyjma výše zmíněných atributů může rovněž pochlubit i vtahujícími postavami, jejichž vývoj skrze jednotlivé série je dokonalou ukázkou citlivého a zkušeného přístupu k látce. Nesmím zde samozřejmě opomenout zemité herecké výkony, které celý tento výjev posouvají o pořádný kus dopředu. Celým tímto úžasným rančerským koktejlem se pak jako červená nit táhne vypointovaný příběh, u něhož jsem v jeho nejvypjatějších momentech zapomínal snad i dýchat. Právě díky tomu jsem všech pět sérií nakoukal ani ne za týden, jelikož jsem se prostě nedokázal odtrhnout od obrazovky. Jistě, někteří by se mnou v tomto bodě mohli nesouhlasit, protože ve většině dílů se "nic důležitého neděje" a všechno podstatné se kumuluje až na konci každé série, nicméně mám dojem, že tohle ani nebyl primární záměr projektu. Jde tu zejména o romantizované vykreslení rančerského života plného koní, rodea a pastvin táhnoucích se až za obzor – zkrátka o americký sen v plné polní za doprovodu chytlavé country muziky. V tomto seriál vysekává velkou poklonu tomuto stylu života, což v kombinaci s již výše zmíněným třaskavým příběhem rančerského impéria činí z tohoto seriálu jednoznačný klenot, který Vám mohu bez sebemenších skrupulí jen a jen doporučit. Vážně to totiž stojí za to. Výborná práce! (SkyShowtime) „The Brand Isn't Something You Earn, It's Something You Live Up To.“ ()

Galerie (382)

Zajímavosti (9)

  • Srub, v němž žije rodina Duttonů, a stejně tak stáje a stodoly s ikonickým písmenem „Y“, se ve skutečnosti nachází na Chief Joseph Ranch, nedaleko města Darby v Montaně. (Punisher)
  • Four Sixes Ranch, na který je za trest poslán Jimmy (Jefferson White), ve skutečnosti existuje a nachází se v Guthrie v Texasu. (Punisher)
  • V závěrečné scéně této epizody mají bratři Beckovi na stole rozložené fotografie členů Duttonovy rodiny, včetně dat jejich narození. U většiny z nich se toto datum přesně shoduje s herci, kteří je hrají. (Crust)

Související novinky

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

20.09.2023

Ještě začátkem roku platil Yellowstone za jeden z nejsledovanějších a díky péči scenáristy Taylora Sheridana (Sicario, Wind River) taky nejstabilnějších seriálů v Americe. Jenže s tím, jak… (více)

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Reklama

Reklama