Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mark Hogancamp (Steve Carell) sa stane svedkom a obeťou brutálneho prepadnutia, pri ktorom utrpí ťažké poranenia hlavy a stratí pamäť. Zdá sa, že Markov zdravotný stav je nevyliečiteľný a spomienky na minulosť navždy stratené. Podlieha paranoji a nedokáže komunikovať s okolitým svetom. Pri zúfalom pokuse nájsť vnútornú rovnováhu či vlastnú minulosť, začne si intuitívne vytvárať nový svet a v ňom alternatívny život. V dome a na záhrade si postaví podivné zmenšené mesto Marwen a zabýva ho bábkami, medzi ktorými je aj on sám – Mark ako hlavný hrdina. A je to hrdina bez hraníc, ktorý sa v ničom neobmedzuje. Osud ho pripravil o spomienky, ale nie o fantáziu. (TV JOJ)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (80)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Docela jsem příjemně překvapená, čekala jsem to o dost horší. Zemeckis je u mě pan režisér, tohle není zrovna jeho nejpovedenější film, ale je v tom hodně cítit jeho práce. Rád experimentuje a tohle byl velký experiment, vizuálně navíc skvěle natočený, ale příběhově hodně slabý. Mark Hogacamp je pro mě taková záhada, mrzelo mě, že se režisér nevěnoval více jeho životu a vrcholem filmu by bylo to jeho napadení, takhle se Zemeckis věnoval tomu co ho baví. Dával život neživým věcem přesně tak jak to Hogacamp viděl, ale já bych raději poznala hlavní postavu a ne neživé barbíny. Je to takové 50 na 50. Steve Carell je navíc v té roli super, hodil se do toho, ale už jsem ho viděla v daleko lepších rolích. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Není se co divit, že Welcome to Marwen brutálně propadl a dosud ho zná jen málo diváků. Robert Zemeckis zase jednou potvrdil pověst vizionáře, který je ale schopen trávit několik let života slepými uličkami. Musí se nechat, že atmosféru film má a vizuálně vypadá vskutku dobře a ona kombinace loutek a reálného herectví má něco do sebe a akce je navíc zvládnutá velmi dobře. Nelze se ale ubránit dojmu, že celý příběh je vhodný spíš na dokument, protože jinak ztrácí trochu kouzlo. Emoce tu moc nefungují a onen titulní konflikt není až tak působivý, jak by asi měl být, i proto pak samotný závěr vyšumí. Poměrně dost tu chybí vysvětlení toho, proč má hlavní postava úchylku na ženskou obuv a celý snímek pomalu plyne, aniž by nabídl cokoliv extrémně zajímavého. Steve Carell v hlavní roli je výborný, i když leckdy nemá co hrát, zoufale mu ale chybí nějaký protihráč, protože nikdo tak výrazný už tu není. Welcome to Marwen je hodně zvláštní snímek, který je dost času nudný a ve výsledku působí dost rozpačitě. 50 % ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Robert Zemeckis už niečo vo filmovom priemysle dokázal, preto je na prvý pohľad dosť veľkým prekvapením, že jeho nový film ohodnotilo zatiaľ iba 611 divákov. Po zhliadnutí sa ani ja veľmi nečudujem. Mám pocit, že Zemeckis nevedel čo presne chce točiť. Ako životopisný film, je veľmi nepresvedčivý, ako komédia postráda vtip a ako dráma vás za srdce rozhodne nechytí. Po technickej stránke film klape na výbornú a herecky S. Carell odviedol slušný výkon, ale nestačí to. Zaslúžený priemer a nerád to hovorím, ale aj zaslúžený divácky nezáujem. 50%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Robert Zemeckis je hračička a vizuální cit ukazuje i v tomto filmu, který je s přehledem jeho nejslabším. Skutečný příběh muže, který utíká do světa alternativní druhé světové války, ve které bojují panenky, je vizuálně zajímavý, ale příběhově nikoliv a přestože se ve výsledku jedná o zajímavý příběh, jeho podání není přesvědčivé, což je u Zemeckise překvapivé. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že kritici tento film rozdrtili v zuboch a niektorí ho dokonca hodili na zoznam najhorších filmov roku 2018, ja som sa nevzdával nádeje, že sa mi to bude páčiť. Mám rád Roberta Zemeckisa a jeho vizionársky štýl ma vždy vedel fascinovať. Takže film bol stále medzi mojimi veľkými očakávaniami na rok 2019. Ako to teda dopadlo? Myslím si, že "Welcome To Marwen" ma nakoniec príjemne potešilo a dostalo do príbehu, ktorý ma bavil. Dokázal som to veľmi rýchlo pochopiť, nájsť vo veciach súvislosti a zorientovať sa v tom dalo veľmi jednoducho.Možno je to trošku problém, no mne to osobne vôbec nevadilo. Som rád, keď sa vo filmoch nestrácam, no na druhú stranu som rád, keď ma vie miestami trošku prekvapiť. A tento film ich podľa mňa moc nemá. Vieme odhadnúť ako to dopadne (nie preto, že by sme poznali skutočný príbeh) a hlavne (si myslím), že vieme celkom rýchlo pochopiť, akú rolu má vo filme Deja. Nebudem to prezrádzať ak ste na to zvedaví sami, ale podľa mňa je to dosť jednoznačné. Najmä vďaka jednej scénke, ktorá sa tu objaví. A preto je záverečné prekvapenie veľmi neprekvapivé. Steve Carell je podľa mňa veľmi dobrý v hlavnej role a celkovo som nemal pocit, že by ma vo filme niekto dráždil. Animované časti sú dobré, hudba vo filme je skvelá a celkovo si myslím, že je tu aj uspokojivá práca s kamerou. Neviem posúdiť, či je to film hodný pozornosti všetkých. Viem si predstaviť, že by ich to nemuselo baviť. Ale rozhodne je to film, ktorý sa páčil mne. Nemôžem ho ohodnotiť ako vynikajúci, ale napriek tomu dostatočne uspokojivý. Zhodnoťte si sami a uvidíte. Hodnotenie: B ()

Galerie (28)

Zajímavosti (8)

  • Stroj času má podle požadavku umět odletět 15 milionů světelných let. Jenže světelný rok je jednotka vzdálenosti, tedy by nešlo o stroj času. (jujec)
  • Při první návštěvě Marwenu lze na hospodě s názvem „The Ruined Stocking“ vidět logo Pilsner Urquell. (MartinS96)
  • Stroj času je výrazne inšpirovaný DeLoreanom z filmovej trilógie Návrat do budúcnosti, ktorú tiež režíroval Robert Zemeckis. (mijec)

Reklama

Reklama