Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mark Hogancamp (Steve Carell) sa stane svedkom a obeťou brutálneho prepadnutia, pri ktorom utrpí ťažké poranenia hlavy a stratí pamäť. Zdá sa, že Markov zdravotný stav je nevyliečiteľný a spomienky na minulosť navždy stratené. Podlieha paranoji a nedokáže komunikovať s okolitým svetom. Pri zúfalom pokuse nájsť vnútornú rovnováhu či vlastnú minulosť, začne si intuitívne vytvárať nový svet a v ňom alternatívny život. V dome a na záhrade si postaví podivné zmenšené mesto Marwen a zabýva ho bábkami, medzi ktorými je aj on sám – Mark ako hlavný hrdina. A je to hrdina bez hraníc, ktorý sa v ničom neobmedzuje. Osud ho pripravil o spomienky, ale nie o fantáziu. (TV JOJ)

(více)

Videa (12)

Trailer 4

Recenze (80)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se fakt tesil. Relativne zajimavej namet podle skutecnejch udalosti, Carell zase jednou predvadejici, ze neni jen komedialni hovado, skvelej reziser a hlavne naprosto skvelej, pohodovej trailer. No a jak to tak s temahle velkejma ocekavanima bejva, vysledek je trochu zklamani. Spis trochu vic. Carell do toho sice dava maximum, jenze tezko muze poradne hrat, kdyz nema co hrat. Navic i pres super sympataka Carella jeho postava zrovna dvakrat sympaticka neni a co si budem povidat, ve filmu uz byly k videni daleko vetsi lidsky tragedie, takze to, ze nekoho serezali do amnezie, protoze nosi damsky boty, nepusobi jako nejaky sileny drama. Mozna si to ale Zemeckis uvedomoval, takze je tu kladenej velkej duraz na tu animovanou cast, ktera je fajn, akcni, krvava, misty vtipna, vzhledem k tomu, ze asi nemusel resit pristupnost, tak se tu docela vyradil. Skoda je, ze se tvurci nebyli schopny rozhodnout, jestli to ma bejt teda smutny drama nebo komedie, takhle je to tak na pul cesty. Jako celek se na to sice docela dobre kouka, film nudi malokdy, ale vic nez tri hvezdicky to proste neda, na to je ten scenar az moc jednoduchej. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Na to, jak to od prvého momentu smeruje presne tam, kde to celý čas čakáte, prekvapivo nenudiace. A nie je to ani hercami, vôbec nie dojímaním, ale hlavne enormným množstvom vizuálnych stimulov a Leslie Mann má strašne príjemný hlas.  Ten reálny prípad nepoznám. Má to s ním najskôr spoločného toľko, ako Eiza Gonzales s kuchárkou  v redneckom bistre. Ale i tak je to v pohode film.  Na takú úchyláčinu. Akurát ten Carell je nejaký divný. Medzi 3 a 4* celý čas, zaokrúhlujem dohora za lietajúce auto. Ps: Janelle Monáe je tu strašne nevyužitá. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na Marwen jsem se těšil od prvního traileru,který sliboval další typicky Zemeckisovskou podívanou.A tou Welcome To Marwen opravdu je.Zemeckis je stále hračička a vizionář a tady nabízí další doposud neviděné.Bohužel to je ovšem to jediné co tu funguje na 100%.Ač je film inspirován skutečností,po emocionální stránce ani zdaleka nefunguje tak jak by měl a to je velká škoda.Carell se sice snaží seč mu síly stačí,ale bohužel je sám.Ze všech postav (a že jich tu není zrovna málo) je on tou jedinou životnou a snímek tak nevyužívá sílu původního příběhu...60% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je celkem fascinující, že Zemeckis se zapsal jako jeden z nejlepších mainstreamových vypravěčů, kdy mimo jiné Návraty do Budoucnosti a Forrestem Gumpem projevil dokonalý cit pro zájem publika. Pak se u něj ale jednak prohloubila technofilní fetiš a jednak ztratil schopnost navázat kontakt s diváky a začal se soustředit na filmy odevzdané trikovým exhibicím - ovšem bez toho, aby tyto exhibice o sebe vzbuzovaly zájem. Osobně mám rád autorské fetiše, které v mainstreamových podmínkách okázale budují díla bez zjevného ohledu na publikum, ale Zemeckis to dělá hrozně divným způsobem. Jeho filmy působí mrtvolně, bezradně, místy až směšně plytce, jako by byly stále určeny mainstreamovému publiku a podřízeny mainstreamovým limitacím (zde byl sexuální rozměr maximálně potlačen, aby byl výsledek co nejpřístupnější), přitom ale jako by vůbec netušily, co chce mainstreamové publikum vidět. I u Marwenu kroutím hlavou nad rozsahem a užitím počítačové animace, přesto je ale výsledek veskrze otravný a povrchní film, který se neskutečně vleče za svým banálním vyústěním. Tolik práce je vloženo do něčeho tak bezradného! Určitě je to námět na studii. Spíš než na sledování. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Robert Zemeckis je hračička a vizuální cit ukazuje i v tomto filmu, který je s přehledem jeho nejslabším. Skutečný příběh muže, který utíká do světa alternativní druhé světové války, ve které bojují panenky, je vizuálně zajímavý, ale příběhově nikoliv a přestože se ve výsledku jedná o zajímavý příběh, jeho podání není přesvědčivé, což je u Zemeckise překvapivé. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (8)

  • Stroj času má podle požadavku umět odletět 15 milionů světelných let. Jenže světelný rok je jednotka vzdálenosti, tedy by nešlo o stroj času. (jujec)
  • Pro inspiraci k filmu posloužil oceňovaný a strhující dokument Marwencol z roku 2010, jehož režisér Jeff Malmberg se stal součástí filmu Vítejte v Marwenu jako výkonný producent. (Jamal)
  • Film je natočen na motivy reálné události, jenž se stala v životě Marka Hogancampa. (iampatrik)

Reklama

Reklama