Reklama

Reklama

V chudinské čtvrti Londýna zvané Limehouse dochází v roce 1880 k sérii brutálních vražd. Mordy kromě brutality na první pohled nic nespojuje, protože oběti jsou z různých společenských vrstev. Lidé se bojí a vyšetřování nikam nevede. Scotland Yard nechce ztratit své dobré jméno, a tak je případem pověřen starý neoblíbený detektiv Kildare (Bill Nighy), který má případně posloužit jako obětní beránek. Ten se však přes stopy zanechané na místě dostane k ženě, která toho času čeká ve věznici na soud obviněná z otrávení svého manžela. Kildare začne tušit, že ona žena je možná klíčem k odhalení vraha zvaného Golem z Limehouse. Soud s travičkou je však za dveřmi a Elizabeth Cree (Olivia Cooke) hrozí trest nejvyšší – smrt oběšením... (Big Bear)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (48)

tron 

všechny recenze uživatele

„Niekedy si hovorím, či ma nepridelili do pekla.“ Strašne by to chcelo byť ako Z pekla, ale nemá to jeho štýl, jeho hercov, jeho režisérov, jeho dravý, šokujúci scenár. Vizuálna stránka nie je úplne najhoršia a zo snímky raz za čas na unudeného, v nebezpečnej polohe zaspávajúceho diváka, dýchne dobová atmosféra plná svinstva, infekčných a iných chorôb a temnoty. Ale na Z pekla sa to ani v najsilnejších momentoch (akých to má minimum) nechytá a starý Bill Nighy, hoci obvykle kvalitný herec, sa v tom v podstate úplne stratil, nestíha a nemá šancu zaujať, ani podať mimoriadny herecký výkon. Navyše, hoci je teoreticky hlavnou postavou, prakticky má dosť malý priestor. A ak tam nie je on, čo je tam? Mdlo nakrútené scény a podpriemerní herci, hrajúci úplne nezaujímavé postavy. Ku koncu sa to TROCHU rozbehlo, ale stále žiadny zázrak. Strata času. 30 % ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V roku 1880 sa v uliciach Londýna zrodil vrah, akého mesto nikdy predtým nevidelo. Jeho obeťami sa stalo viacero nevinných osôb. Kvôli tomu, aby nebol ohrozený vrchný detektív, prichádza do mesta John Kildare (Bill Nighy), ktorý dostane za úlohu nájsť záhadného vraha prezývaného The Limehouse Golem. - Na tento projekt som bol velmi zvedavý kvôli tomu, že scenár napísala pani Jane Goldman a hlavne kvôli výkonu Olivie Cooke, ktorá je jednou z najnádejnejších hororových talentov a v najbližších desaťročiach má podla mňa obrovskú šancu zaradiť sa medzi legendárne Scream Queens. The Limehouse Golem nefunguje úplne perfektne, ale viacero vecí je tu nadštandardných. V prvom rade výkon Olivie, ktorá je perfektná a vďaka nej ma bavili aj dlhé umelecké pasáže, ktoré by ma inak zaujali asi len ťažko. Je tu solídna réžia a napísané to je ideálne, ale kazí to nevýrazná práca s dobovým situovaním a slabšie herecké výkony vedlajších postáv. Golemovi sa tvorcovia tiež nevenovali až tolko, kolko by si zaslúžil, ale v závere bolo všetko ideálne rozuzlené a brutalita bola tiež ovela intenzívnejšia. Ja som spokojný, aj keď by som uvítal, keby si hlavná herečka našla nového agenta, pretože takýto talent je trochu zbytočné strácať v hororoch ako Ouija, The Quiet Ones alebo The Limehouse Golem. + herečka z The Quiet Ones a Ouija + herec z Pride and Prejudice and Zombies + herec z Victor Frankenstein + herec z World War Z ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

To takhle mrknete na HOMObázi na přívěs a s pérem v ruce mačkáte HREJ v očekávání brutálního řádění nevlastního bratra Jeníka Párala ve hnusnoviktoriánském Londýne, a pak vám místo dalšího Z pekla naservírují Z prdele, něco, jako byste se těšili na horor o kulantním masounovi a někdo do vás místo toho napral Rozum a cyp. A tak ho jen otráveně zastrčíte, avšak když to hned nevypnete a nenaladíte na internetách nějaký ten snaf s děvkama, zjistíte, že to až taková sterilní katastrofa zase není. Dostanete hezky vykonstruované televizní detektivní drama, poháněné charizmatickým Vilémem Nočíkošle, jehož prý překvapivou pointu sice musí odhalit každý bez rozštěpu a s pěti prsty na ruce, jen co se na scéně objeví ten úchyl Karel Marx (ups, asi bojler, sorry jako), nicméně jeho vykořistitelná nadhodnota spočívá hlavně v solidním příběhu, vytuněném hraní všech zúčastněných a vcelku vydařených kulisách. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Od pádu do odpadových temnot tuto neuvěřitelně špatně zrežírovanou slátaninu zachránila pouze Olivia. Ne, že by kočka měla co hrát. Častý střih nedává hercům prostor k výraznějšímu projevu. Inu, kdo neumí točit, střihá. Že Chuáne... K příběhu zbytečné cokoliv psát. Stokrát přelouhovaná hra na "šokující" pointu ala Prestige. Kuck Kuck... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Mix Moulin Rouge a Jacka Rozparovače s Sherlockem Holmesem a Vraždami podle Jidáše (nebo Sedm). Maria ukáže hrudník, Nighy je skvělým vyšetřovatelem a příznivci krve si přijdou na své zdaleka nejvíce. Potěšila práce s časovými linkami, propletení příběhu postav a nakonec i výprava, kamera a hudba. Juan Carlos Medina se vyplatí sledovat. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2016 na filmovém festivalu v Torontu. (animaxis)
  • Film je adaptací novely Petera Ackroyda „Dan Leno and the Limehouse Golem“ vydané v roce 1994. (animaxis)
  • Natáčení probíhalo od října do listopadu 2015 v Západním Yorkshire, Manchesteru a Deansgatu (Anglie). (animaxis)

Reklama

Reklama