Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lenka Vlasáková hraje v romantické komedii Jak se zbavit nevěsty moderní dynamickou ženu Evu, která vlastní cukrárnu, stará se o syna a musí krotit svou rázovitou maminku v podání Jany Švandové. S bývalým manželem s tváří Davida Matáska má skvělý vztah a jak, říká její kamarádka „nebyli byste první, co se rozvedli a zase dali dohromady". A pak se málem políbí a následuje pozvání na drahou večeři při svíčkách, kde se Honza konečně vyjádří. Opravdu se znovu zamiloval a přemýšlí o svatbě . . . . . s někým jiným! S krásnou, sympatickou a chytrou klavíristkou Lindou! A ještě chtějí upéct svatební dort. To je něco pro svéráznou Evinu maminku. Nikdy nevzdává, vždy si ví rady a zničit cizí svatbu je ta správná výzva. S bojovnou maminkou v zádech jede Eva na společný výlet se šťastnými snoubenci. A do toho rodinná regata, závod, bratrský souboj o místo přednosty zubařské kliniky, zlovolná švagrová a jeden potrhlý operní pěvec. Třešničkou na zábavném dortu je pak fotbalový trenér v podání Matěje Rupperta. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (205)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tomáš Svoboda se zatím dokázal etablovat jako režisér zbytečných českých filmů, ale díky spolupráci s Marcelem Bystroňem se mu povedlo klesnout ještě níž. A to už je skoro umění. Mít partu slušných herců, koneckonců i zpěváků, zručných techniků a stejně to celé spatlat jako totální omyl. Tady chybí i naprosté základy střihové skladby, nějaký dohled na scénářem... Bohužel tu chybí ta pokora divadelníka, který si myslí, že film je v podstatě totéž. Není. Zlatý Magnusek, to je amatér, který na začátku neumí nic, má jen pokoru, ale s každou další produkcí se něco naučí. A pokrok je znát. Zatímco Svoboda má frčky v jiném oboru a filmy fláká. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Červená knihovna po česku. 1)  Nechápu divácké výtky typu, jak film neobráží skutečnost, jak je nerealistický. Asi někomu nedošlo, na co kouká. Toto je červená knihovna - svébytný samostatný žánr, k němuž vykonstruovanost děje a jeho odtažitost od reality prostě patří. Oproti prvorepublikovým žánrovkám nebo přepisům Rosamunde Pilcherové se film ještě drží dost při zemi._____  2)  Nicméně poněkud zklamán připouštím, že kritici mají i svůj díl pravdy. Marně jsem totiž na rádiu Impuls hledal osvědčený pořad Buď mrcha, abych se něco nového dozvěděl o psychologii dnešní ženy._____  3)  Na druhé straně, nelze nevidět, že snímek je taková cimrmanovská zapomněnka, určená k zapomenutí pět minut po skončení promítání. Poněkud trapná dortová bitva trochu zpochybňuje mé vlastní hvězdičkové ohodnocení, ale co. Nenudil jsem se, místy jsem se i lehce bavil a viděl jsem pár herců a hereček, co mám rád. Pánbu zaplať za ty dary._____ 4)  Zaujal mě 8letý Matyáš Bystroň (Evin syn Tobiáš), který se, zdá se že úspěšně, zařadil do kategorie Jasoňů, Drsoňů a Bystroňů._____ 5)  41letému Jaroslavu Pleslovi (Honzův bratr Tomáš) to slušelo._____ 6)  Věk herců uveden k roku natáčení filmu - 2015._____ 7)  Zaujala mě metoda výběru nového ředitele firmy._____ 8)  Výstižný koment: Gilmour93*. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Nemáme v Česku milion herců, proto se, především v komediích, objevují s menšími obměnami pořád ti samí. A z toho důvodu si někteří diváci mohou myslet, že to všechno stojí za hovno. Já si to nemyslím. Vím, a jsem přesvědčen, že umíme točit komedie kvalitní i průměrné. Některé ale, podobně jako tato, stojí fakt za hovno. I přes pár úsměvných okamžiků. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Bylo moc příjemné na obrazovce vidět herce, kteří se v telce každý den nevyskytují. Lenka Vlasáková hrála pěkně bláznivou ženskou, která chce za každou cenu zvládnout všechno. Se zástěrou jsem ještě po ulici nepobíhala. Z ordinace zubaře jsem odešla s galošemi na nohou a projela s nimi půl Prahy. Babička Jany Švandové neměla chybu. Dávala skutečné rady do života. Natočit dortovou bitvu zpomaleně považuju za dobrý nápad. Jen ti herci přivírali oči už napřed. Úvodní píseň Hany Hegerové se sem přesně hodila. Je to taková hollywoodská pohádka. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Doteraz som bol presvedčený, že práve romantická komédia je pre filmárov vďačným žánrom, pretože nevyžaduje toľko námahy a ani talentu na to, aby vznikol prinajmenšom obstojný produkt, ktorý ak už neohromí, tak diváka neurazí a aspoň trochu pobaví. Dnešným dňom sa však musím poďakovať Tomášovi Svobodovi a jeho kolegom, ktorí ma dokázali z tohto omylu vyviesť. Nech sa totiž snažím, ako len viem, vo filme Ako sa zbaviť nevesty nedokážem nájsť absolútne nič, čím by si vyslúžil aspoň tú vytúženú nálepku "průměrná podívaná". (25%) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Během regaty, cca 52. minuta filmu, si švagrová (Jana Stryková) stěžuje, že je druhá loď před nimi. Přední plachtu ale mají nastavenou tak, aby pracovala proti druhé plachtě a loď stála na místě (tzv. naluvovaná plachta). (Jarek572)
  • Natáčení filmu provázely i jisté nepříjemnosti. Andrea Kerestešová například skončila v nemocnici po těžké alergické reakci na vosí bodnutí. Následně byl převezen do nemocnice i osmiletý herec Matyáš Bystroň, který hrál hlavní roli. Ten zkolaboval přímo na place během natáčení na základní škole. Zvracel, dostal vysokou horečku a musel být převezen do nemocnice. [Zdroj: lifee.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama