Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sňatek princezny Verunky (Eliška Jansová) má zachránit království zchudlé kvůli bláznivým nápadům svého panovníka (Boleslav Polívka). A nápadníků má hned několik! Básník Alexandr Alexandrovič (Martin Myšička), ze kterého by i Puškin bledl závistí, dvouhlavý baron, vojevůdce a hudební skladatel v jednom Wajsman (Jaroslav Plesl), tajemný Markýz (Pavel Liška), vládnoucí kouzlem své matky, panovnice smrti Morany a podivínský vynálezce sir Klevr (Marek Taclík). Může být Ondra (Jiří Mádl), kluk toužící po tom stát se plavcem na divoké vodě, jejich důstojným soupeřem? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (363)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Tento film by fungoval jako komedie, ne jako pohádka dána v hlavním vysílacím čase na Boží hod. Co je na celém díle nejhorší jsou k smrti nevýrazné a otravné postavy do kterých bohužel patří i ta Trojanova, který celou dobu vlastně hraje takové křoví. Ovšem když vidím Mádla musím se smát a jsem rád že v této pohádce byl a jeho plavec (nebo kuchař) mně docela bavil. Stačilo by přidat vtipu, pohádkovosti a ubrat pitvoření rádoby vtipného Lišky a třeba by to i na tři vytáhla. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Klasická televizní pohádka s klasickou zápletkou (úkol a princezna + 4 princové versus 1 hloupý Honza). Sice občas trochu zaškobrtla ve scénáři i jinde a hlavní duo Mádl - Jansová moc také nejiskřilo, ale přesto jako celek pohádka nenudila, hnána ke spokojenosti a překvapivě častému smíchu především díky bravisimo italiano grande Ivano Trojanini a partou princů v čele s Diblíkem Liškou. Za mě dobrý. ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Svatojánský věneček mě nasral už v létě, když jsem se chtěl vydat na výlet do Uherčic a zámek byl celý léto zavřenej kvůli natáčení. S povděkem ale kvituju výběr téhle málo známé památky. Jestli měla tristní podoba uherčického zámku korespondovat s podobou krále, smysl to dává, ale uvědomil jsem si, že v posledních letech v pohádkách král jen výjimečně bývá autoritou. Většinou ale za A) vypadá jako dement nebo se za B) chová jako dement, v případě Bolka Polívky platí A i B. Zajímavým překvapením tu je Pavel Liška, který sice hraje jako vždycky, přesto v rámci celku působí démonicky. Excelentní Jaroslav Plesl v nevšední dvojroli. Sympaticky funkční dvojice Mádl-Jansová. Má to ovšem docela složitej děj, dost historicko-politických odkazů a lingvistických vtípků zabíhajících do ruštiny a italštiny, takže pro děti je to podle mě prakticky nepoužitelný. Ale mně se to líbilo. Dávám tři z pěti. Čtvrtou přihazuju za Uherčice, kde se příští léto doufám nebude nic točit. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Pohádka,která mě potěšila obsazením,ale zklamala scénářem,ten trochu příliš sází na to,že bude Jiří Mádl děsně roztomilý,ale ono to vůbec nefunguje,princezna mi byla protivná jako pověstná osina v ... a král vynálezce,který řídí království stejným způsobem jako nejmenovaný ranč.Tři hvězdičky uděluji ze dvou důvodů:1)ze tří českých pohádek,které jsem letos o Vánocích viděl,byla tahle nejlepší 2)Ivan Trojan. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na pohádce je hrozně znát, že jí točil Jirka Strach. Je z ní cítit určitá kvalita. Horší už to je s příběhem, který v podstatě neexistuje a pokud ano, tak nepřináší vůůůbec nic nového. Také by mohly být spory o tom, na kolik jsou některé postavy v pohádce pohádkové, protože Italovi Trojanovi, Amíkovi Taclíkovi a Němcovi Pleslovi jsem místy jejich zkomolené češtině vůbec nerozuměl. Dokonce jsem měl podezření, že Ivan Trojan asi dvakrát zaklel slovo "kurva", což mě docela překvapilo. Celkově vzato jsem se ale nenudil. Prostředí nádherné, legrace byla...takže nač víc tápat? ()

Galerie (214)

Zajímavosti (8)

  • Když se Markýzovi (Pavel Liška) vojáci dobývají za Ondrou (Jiří Mádl) a Verunkou (Eliška Jansová) do místnosti s královými vynálezy, je zevnitř dveří zámek vpravo a panty vlevo. Přitom zvenku místnosti jsou panty dveří taktéž vlevo, čili by byly panty na obou stranách dveří. Tím pádem se jedná o jiné dveře. (rakovnik)
  • Na mostě u zámku stojí socha sv. Jana Nepomuckého. (Winster)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno