Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sňatek princezny Verunky (Eliška Jansová) má zachránit království zchudlé kvůli bláznivým nápadům svého panovníka (Boleslav Polívka). A nápadníků má hned několik! Básník Alexandr Alexandrovič (Martin Myšička), ze kterého by i Puškin bledl závistí, dvouhlavý baron, vojevůdce a hudební skladatel v jednom Wajsman (Jaroslav Plesl), tajemný Markýz (Pavel Liška), vládnoucí kouzlem své matky, panovnice smrti Morany a podivínský vynálezce sir Klevr (Marek Taclík). Může být Ondra (Jiří Mádl), kluk toužící po tom stát se plavcem na divoké vodě, jejich důstojným soupeřem? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (363)

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Princezna ovládající derivace a integrály, Dejvické divadlo s mezinárodními přízvuky a ani král Jára Cimrman nevytrhnou tenhle pohádkový průser. Strach si měl nejprve ujasnit, co to chce vlastně točit. Tenhle žánrový patvar rozhodně není pro děti a i dospělí by k němu měli přistupovat s obezřetností. Nachází se zde totiž ten nejtragičtější záporák za poslední léta. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Příběh jako celek ještě docela v pohodě, obsazení sice zbytečně okoukané, ale budiž. Výprava a lokace odpovídající popisovaným chudobným podmínkám. Ovšem ty dialogy, to bylo jako práce z chráněné dílny, a pokud vidím scény s priceznou, co počítá derivace aby pak přehodila jedno lano v balonu, tak prostě očekávám k takové nadsázce nějakou minimální dávku humoru. Tady ale nic vtipného není, kromě pokusů na úrovni ala TV Nova.. Občas jsem taky měl pocit, že do některých záběrů se štáb zamiloval, a snaží se je nacpat všude, přestože jsou technicky naprosto nezvládnuté - třeba ten sjezd vodopádu na trikové úrovni naprostých amatérů, když se tam před koncem objevil podruhé... jako, vážně? ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Vánoční pohádkové zoufalství České televize pokračuje. Už jen obsazení Jirky Mádla do role někoho slabého (nebo se slabým srdcem) je první nesmysl, který neměl šanci fungovat. Pak tu máme pitvoření pánů Trojana, Taclíka, Plesla, Myšičky a Lišky a pohádka se stává těžko snesitelnou. Polívka vypadá staře a unaveně, což k filmu sedí. Takže zbyla princezna, ta byla aspoň krásná a neokoukaná. Proč tento nepodarek pana Epsteina prošel do výroby? Asi, že se mohlo ušetřit na výpravě. A mezi tolika blbými pokusy o pohádku se další ztratí (30%). ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Je to skoro až smutný pohled. Na co? Na tu snahu udělat pěknou českou pohádku, kterou by si lidi zapamatovali, znali z ní hlášky a našla by si každý rok o Vánocích svůj vysílací čas, klidně i proti na konkurenčním programu vysílané klasice, jako je: S čerty nejsou žerty, Šíleně smutná princezna, Jak se budí princezny... . Ne a ne se to povést a to ani když se sejde J. Strach, M. Epstein, B. Polívka, P. Liška, I. Trojan... . Teoreticky by i takto silnou sestavu neměla ohrozit přítomnost J. Mádla, který mě sice vysloveně neiritoval, ale kdyby tam byl nějaký i zcela neznámý, ale sympatik...mohlo to být o dost lepší. Zápletka pohádky nic moc. Postavy od debilních(schizofrenní debil), přes zbytečné(rusák), po vcelku vtipné(italoTrojan), se propotácely přesně nalajnovanými dialogy k očekávanému závěru bez chuti i bez zápachu... . Další neškodná, takže vcelku zbytečná pohádka, kterou snad ČT prodá do Bulharska, nebo Maďarska, aby si na sebe aspoň vydělala. Pokud byly ambice větší...je mi líto, ale bude potřeba jít na to úplně jinak. Nenadál bych se, že to někdy napíšu...ale z žijících režisérů, umí pohádky už nejspíš jen Troška. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tady na Csfd je to samý odborný kritik, nadaný scenárista, talentovaný režisér, až je z toho jedna překvapená. Jen tak pro info jsem mrkla na hodnocení na Fdb, pro srovnání, 68%, čím to asi bude? Malá řečnická.. No a neb já jsem jen úplně obyčejná holka z hor, mně se tahle trochu jiná, zvláštní, místy ztřeštěná pohádková komedie líbila. Zřejmě za tím bude Ivan Trojan, jehož italský učitel mě rozesmíval, jakmile se objevil a výměny s chůvou, Petrou Polnišovou, byly úžasné. Když si k tomu připočtu Moranu Vilmy Cibulkové, princeznu s půvabem Elišky Jansové a skutečnost, že mi Jiří Mádl vůbec nevadil, vychází mi to na krásné tři hvězdičky. Ještě přemýšlím nad tím, kdy nebo kde jsem viděla plavení kmenů stromů nebo vorů? Přihazuji čtvrtou. Proč? Protože se mi chce. :-) ()

Galerie (214)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se na moravském zámku Uherčice a na Rabštejně nad Střelou. Natáčelo se také na řece Nežárce kousek od Veselí nad Lužnicí. Mezi filmové lokace patřily i vodopády Černá Desná, Křemže a Vlkov (mlýn Krkavec). (SimpanzJi)

Reklama

Reklama