Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sňatek princezny Verunky (Eliška Jansová) má zachránit království zchudlé kvůli bláznivým nápadům svého panovníka (Boleslav Polívka). A nápadníků má hned několik! Básník Alexandr Alexandrovič (Martin Myšička), ze kterého by i Puškin bledl závistí, dvouhlavý baron, vojevůdce a hudební skladatel v jednom Wajsman (Jaroslav Plesl), tajemný Markýz (Pavel Liška), vládnoucí kouzlem své matky, panovnice smrti Morany a podivínský vynálezce sir Klevr (Marek Taclík). Může být Ondra (Jiří Mádl), kluk toužící po tom stát se plavcem na divoké vodě, jejich důstojným soupeřem? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (361)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na pohádce je hrozně znát, že jí točil Jirka Strach. Je z ní cítit určitá kvalita. Horší už to je s příběhem, který v podstatě neexistuje a pokud ano, tak nepřináší vůůůbec nic nového. Také by mohly být spory o tom, na kolik jsou některé postavy v pohádce pohádkové, protože Italovi Trojanovi, Amíkovi Taclíkovi a Němcovi Pleslovi jsem místy jejich zkomolené češtině vůbec nerozuměl. Dokonce jsem měl podezření, že Ivan Trojan asi dvakrát zaklel slovo "kurva", což mě docela překvapilo. Celkově vzato jsem se ale nenudil. Prostředí nádherné, legrace byla...takže nač víc tápat? ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Tento film by fungoval jako komedie, ne jako pohádka dána v hlavním vysílacím čase na Boží hod. Co je na celém díle nejhorší jsou k smrti nevýrazné a otravné postavy do kterých bohužel patří i ta Trojanova, který celou dobu vlastně hraje takové křoví. Ovšem když vidím Mádla musím se smát a jsem rád že v této pohádce byl a jeho plavec (nebo kuchař) mně docela bavil. Stačilo by přidat vtipu, pohádkovosti a ubrat pitvoření rádoby vtipného Lišky a třeba by to i na tři vytáhla. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

I v lepších šlechtických rodinách se jednou za pár století stalo, že incestní plemenitba poněkud oslabila genofond a vymazlení potomci jen napůl pospávali, napůl chlípně ojížděli nohu od stolu. Třeba v parlamentu. Pak tedy přišel čas doplnit čerstvou krev. Nejsem si však jist, zda by princeznička uspěla zrovna s Mádlem, ba naopak, jsem si takřa sichr, že by jejich potomek měl zaječí pysk až do půli čela, ruce delší nohou a (děkuji Žambochu) rozeklaný penis. Obzvláště, šlo-li by o děvče. No, tolik k Jiříkovi. Mádlů, ne Strachů. Ten druhý zde trošičku ujel, přiznejme si. Ale některé herecké výrony fakt žůžo, i úsměv se omylem dostaví, tak nadhodnotím na triádu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nevidím důvod, proč házet Strachův věneček do svatojánských ohňů. I přes dramaturgické přešlapy a celkovou neucelenost jsem se bavil a po dlouhé době jsem u pohádky v primetimu na Boží hod nemusel přikládat linecké na oči, jako se to dělá s mincemi pro Chárona. Jako by se ve zdejším hodnocení zrcadlil komplex malosti markýze Sparrowa či přehnaně velký důraz na inteligenci v místech, kde to není zas až tak potřeba.. Jedna půlka hvězdy navíc na truc odborné veřejnosti a druhá per taliánské maestro a jeho grande umorismo. Trojan si na začátku sebral film a už jej nikomu nepůjčil.. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Ať mám pana režiséra rád sebe víc (krimi a tajemnno umí skvěle), tak v téhle pohádce skřípe kde co a to nemusí být jenom nový vynález pana krále. O chudém království vypovídá i fakt ruiny zámku, který jim padá na hlavu a proto hledají bohatého nápadníka pro jejich vzdělanou dceru. Celý příběh, ale nijak nedrží pohromadě a "něčemu" skutečně uvěřit se fakticky nedá. Beru ale odhodlání vstoupit s něčím novým do něčeho nového. 45% ()

Galerie (214)

Zajímavosti (8)

  • Herci trávili před nástupem na plac 1,5 hodiny v maskérně. Nejnáročnější přípravy vyžadovala postava barona Wajsmana (Jaroslav Plesl), která představuje dvě osoby v jednom těle. (SONY_)
  • Když se Markýzovi (Pavel Liška) vojáci dobývají za Ondrou (Jiří Mádl) a Verunkou (Eliška Jansová) do místnosti s královými vynálezy, je zevnitř dveří zámek vpravo a panty vlevo. Přitom zvenku místnosti jsou panty dveří taktéž vlevo, čili by byly panty na obou stranách dveří. Tím pádem se jedná o jiné dveře. (rakovnik)
  • Na mostě u zámku stojí socha sv. Jana Nepomuckého. (Winster)

Reklama

Reklama