Reklama

Reklama

VOD (1)

Lidi s nadpřirozenými schopnostmi jsou v tomhle městě pod přísným dozorem policie. Jeden z nich se přesto dá na dráhu zločinu, aby pomohl těžce nemocné matce. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že se v poslední době roztrhl pytel s různými variacemi na X-Meny. Code 8 má na nízkorozpočtové sci-fi překvapivě velmi působivé efekty a slušný vizuál, ale jeho hlavní slabinou je chabý scénář, který sice ze začátku dokáže navnadit, ale hodně rychle mu dojde dech a my dostaneme jen další klišoidní příběh s několika slušnými akčními scénami. Chvalitebný pokus, ale tohle nikoho z bot nevystřelí. Ve výsledku je tedy Code 8 ničím nevybočující spotřební sci-fi, na které rychle zapomenete. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Lehce nudnější variace na X-meny. Nic extra tragického ani převratného. Čistých normálních 50%. “kód 8” je volací znak při přepadení/nebezpečí. Takže asi tušíte, že půjde o přepadení na x způsobů okořeněné “x-meny” v prapodivném světě, kde policie má roboty a doprovodné drony, ale vozový park odpovídá popelnicím ze začátku tisíciletí. To samé zbraně, elektronika, oblečení... film je (samozřejmě) moderně tabulkově míchaný (dokonce i bezpohlavního máme), ale nepůsobí to křečovitě a účelově. A to se cení. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

"Code 8" je pěkná kanadská sci-fi o společnosti, které se bojí mutantů. Solidní žánrové úsilí režiséra Jeffa Chana. Měl zřejmě větší ambice než to dopadlo. Bez humoru, ale neokázalé a prosté. je to viditelně natočeno s vášní a inteligencí,ale chybí jakési celkové zazipování. Je to vzrušující, hrůzné a kontaktní. ()

GavlaDan 

všechny recenze uživatele

Code 8 mi přišel z trailerů i z toho desetiminutového shortu strašně zajímavý, jenomže se z toho nakonec vyklubali jenom o dost horší, rádoby vážnější a temnější X-Meni. Výhoda oproti zmíněné skupince mutantů tu byli ti robotičtí policajti. (Já vím, X-Meni mají sentinely, ale tohle je pořád trochu něco jiného.) Bohužel tihle ti plecháči byli strašně nevyužití. A na to, jak měli cool design málo zapamatovatelní. Obě hlavní postavy byly celkem fajn, ale film používal ty nejlacinější triky k tomu, aby z diváků vytřískal nějaké emoce, což se mu ani tak moc nedařilo. Ale efekty byli fakt úžasné, což cením. Opravdu mě mrzí, co z toho vzešlo, ale bohužel jde jen o naprosto průměrný, ničím nezajímavý film, na který se podíváte a druhý den na něj zapomenete. 5/10 ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Objektívne len silnejšie tri hviezdy, subjektívne a kvôli podpore, keďže to vzniklo len a len kvôli crowdfundingu, čo je úctyhodné, dávam štyri. Popravde som čakal viac, ale na druhú stranu to prekvapilo celkom slušnou originalitou, Trošku to klamalo telom, človek čakal buď sci-fi akčňák alebo triler a ono to bola viac sci-fi krimi dráma. Na druhej strane by som z tohoto celkom zaujímavého a skutočne ako v našom svete nefér sveta chcel vidieť niekedy ešte viac. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Financovanie filmu prebiehalo formou tzv. crowdfundingu. Tvorcovia žiadali 200 000 amerických dolárov, nakoniec dostali takmer 2,5 milióna. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama