Reklama

Reklama

VOD (1)

Pět let potom, co strašlivá, nevídaná síla většinu lidí přiměla k sebevraždě, se jedna z přeživších se dvěma dětmi odhodlává k zoufalému pokusu o útěk do bezpečí. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (766)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Namiesto tichého miesta prichádza slepé miesto. Ale to predbežné porovnávanie je aj celkom odôvodnené. Iba mi to prišlo o triedu slabšie (na druhej strane však určite lepšie ako priemerný THE HAPPENING, kde som paralelu taktiež vycítil). Lenže zatiaľ čo je Tiché miesto hororové, ľakačkové, s parádnou príšerou, tuto sa jedná skôr o čisté sci-fi, kde nás čakajú maximálne hojdajúce stromy a poletujúce listy, a kto bude čakať akčný spektábl, tak sa asi nedočká. Možno som to čakal strašidelnejšie, možno komornejšie a depresívnejšie (námet si to pýtal), ale nepochybne sa jedná o kvalitu s dobrou myšlienkou skvelými hercami. Chválim najmä dejovú líniu z prítomnosti, pretože najmä pri lesnej koncovke som už nejaké napätie konečne vycítil, zatiaľ čo dej z minulosti sa podľa mňa až nadmieru venoval postavám a ich vzťahom, kvôli čomu to trochu haprovalo. Keďže mi tie dve hodinky ubehli bez potreby pravidelných cigaretových prestávok, tak sa pridám k doterajším "štvorkárom", aj keď možno hodnotili len trailer :-) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Asi jsem trochu vyměkl, protože toto není žádná pecka a dřív by si to možná takové hodnocení neodneslo, ale jednak námět filmu, několik opravdu povedených scén a solidní výkon dříve oblíbené Sandry mě přiměly dát nadprůměrné hodnocení, a to i přesto, že samotný děj není nic extra. Mám rád originální nápady, nicméně si myslím, že to šlo uchopit ještě o něco lépe. 70% ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Odolávat těm ufonským invazím je čím dal tím těžší. Jednou abyste si qůli přežití vyřízli jazyk, teď radši vypíchli oči, tudíž počítám, že příště nebude moct chcípající lidstvo ty mimouše ani cítit, nebo si bude muset vrážet hřebíky do uší. V podstatě další parazitismus na praotci Wyndhamovi, v němž místo žahavé flóry či bystrosluchých predátorů tentokrát řádí kosmický psychovítr, nicméně jako pohyblivé obrázky je to vcelku hezky zdramatizované, atmosférické, mile to odsejpá, slušně nabalzamovaná předdůchodová Sandra má pořád krabici na ptáky a bez zardění ojíždí gerontofilní negry, kterým by z fleku mohla dělat čokomámu. Čili poměrně vkusné gestapo a zábavná hra na slepou bábu, které bych hlavně vytknul zase to močopudné ždímání emocí na tlpících loztomiloškých dětiškách. Takže bych příště prosil konečně nějaké mimořádně slizké, ohyzdné, nesympatické, otylé fuckany, a nejlépe na konci brutálně zkontumovat! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Netflix opět ukázal růžky a naservíroval nám hororové drama, kde oproti Tichému místu se tentokrát nesmíme dívat, jinak z toho zešílíme a spácháme okamžitou sebevraždu. To mi přišlo o něco drsnější, když nemůžete nic vidět, než být naprosto zticha. Sandra Bullock tu táhne celý film a společně s drsnou atmosférou přidává filmu to správné kouzlo. Prolínání dějových linek určitě také nebylo na škodu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ptačí budka se dá strašně rychle odstřelit. Někomu se zalíbil námět megahitu Tichého místa, narychlo se spíchla alternativa (místo ticha zrak), přidat pár pasáží z Vlaku do Pusanu z úvodu filmu, vynechat zbytečně předražená CGI mostra a servírovat na svátky. A ať už to tak je nebo ne (předloha je mnohem starší), z filmu je naprosto mainstremovej hit, lidi chodí venku s páskou přes oči a Sandra Bullock je opět na vrcholu (právem) a zanedlouho jistě přispěchá s dalším zářezem od Netflixu, který na tu produkci filmů tvrdě dupnul a teď mu to sype ovoce. A nutno říct, že oprávněně, jelikož kromě hitu je Bird Box i dobrý film, který si díky své jednoduché premise a neškodném provedení může užít úplně každý. A taky by měl. PS: Jsem rád, že má konečně Trevante Rhodes hit. Byl hrozně fajn tady i v Predátorovi, tam mu ale pšenka nepokvete. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (15)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. listopadu 2018 na filmovém festivalu Amerického filmového institutu. (Varan)

Související novinky

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

29.05.2021

Nejspíš se to dalo čekat, v poslední době se to totiž daří všem větším filmům od Netflixu a jen to ukazuje, že marketingově má streamovací gigant vše dobře pohlídané. Každopádně zombie novinku… (více)

V pasti dostane španělský spin-off

V pasti dostane španělský spin-off

15.03.2021

Thriller Bird Box neboli V pasti od streamovací služby Netflix zaznamenal v roce 2018 ohromný úspěch. Snímek se Sandrou Bullock tak okamžitě dostal objednávku na sequel, jenž bude adaptací knižního… (více)

Netflix nabídne obsah zdarma

Netflix nabídne obsah zdarma

01.09.2020

Dva papežové, V pasti, první epizoda Stranger Things nebo komedie Vražda na jachtě – tyto a dalších několik titulů budou čerstvě na Netflixu dostupné všem lidem bez ohledu na to, jestli platí… (více)

Reklama

Reklama