Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svobodný život Montyho Brogana (Edward Norton) se rychle chýlí ke konci - za 24 hodin si začne odpykávat sedmiletý trest ve vězení. Někdejší král Manhattanu dá brzy sbohem způsobu života, na který si zvykl - životnímu stylu, který mu otevřel dveře nejluxusnějších newyorských klubů, ale také jej odcizil od jeho nejbližších. Během posledního dne na svobodě se Marty pokusí znovu spojit se svým otcem (Brian Cox), který na něj nikdy nezanevřel, a sejde se se dvěma nejlepšími přáteli ze starých časů, Jacobem (Philip Seymour Hoffman) a Slaughterym (Barry Pepper). Ve hře je také jeho přítelkyně Naturelle (Rosario Dawson), která mohla (ale nemusela) být člověkem, díky jehož informaci se o Montyho začala zajímat policie. Monty si není ničím příliš jistý, ale s rychle ubývajícím časem je třeba učinit několik důležitých rozhodnutí. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (572)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Kdyby filmy mohly mluvit, pověděla by 25. hodina dlouhý příběh o svém životě, na jehož počátku se objevil milující rodič a piplal své dítko ladně přes pubertu až do let dospělých, staral se o něj s láskou nevídanou, chodil mu denně pro čerstvé mléko, aby ho pak obratným mávnutím ruky surově znásilnil a zmrzačil a ono ve svých 120 umíralo smrtí surovou a krutou a po dalších 10 let svíjelo se v mukách... Přes toto trapné pochybení byl Spike Lee téměř vzorným otcem a jeho potomek si zalouží ohodnocení nejvyšší... ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé drama se skvělým Edwardem Nortonem, s bezchybnými hereckými výkony a s vynikajícími dialogy. Výborná byla scéna, kdy Monty nadává na celou společnost a naprosto úžasná ta, kdy ho jeho přítel zmlátil. Celý film je jedno velké zamyšlení nad chybami, které v životě můžete udělat, o strachu z příštích let ve vězení, o myšlence na svobodu. Postava Montyho nejlepšího přítele ( Barry Pepper)je pro mne osobně ta nejlepší, protože ho má rád, nikdy se na něj nevykašle a přesto neustále připomíná, že vězení je naprosto spravedlivý trest za to, co Monty udělal. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Emocionalne hodne silnej film, ale jinak v podstate o nicem. Popis filmu, jako, ze Monty musi udelat nekolik zasadnich rozhodnuti, nemuze si byt nikym jistej atd., mi pride dost mimo, protoze Monty se jen tak poflakuje a obcas s nekym pokeca. Nektery sceny jsou sice hodne psycho, ale zas tu je pak spousta zbytecnejch scen, ve kterejch se snazi reziser okomentovat spolecnost. Nejvic se mi libila scena, kdy Edward vsechny fuckuje. Ze zacatku je film trochu jak cerna komedie, pak je o nicem a zaver je silnej. Herci jsou perfektni, Hoffman si strihnul slusnyho "uchylacka", prekvapil me Barry Pepper a Norton byl perfektni, jen mi neprisel jako nejakej strasnej drsnak, furt se tvaril utrapene. Na 5* to sice neni, ale drama to je poradny. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi většina filmů Spikea Leeho, tenhle ale obzvlášť. Učaroval mi herecký výkon tradičně dokonalého Eda Nortona, který budí výrazné sympatie i v roli drogového dealera. Mile mě překvapila i sebejistá kreace jindy spíše standardního Barryho Peppera. Hudba Terence Blancharda skvěle podtrhuje atmosféru celého filmu, výtečný scénář plný skvělých dialogů se výživně dotýká ožehavých a palčivých témat a Spikeova přesná a sebejistá režie to všechno drží pěkně pohromadě. 25. hodina také nikdy nesklouzne k hloupému moralizování, přestože právě téma morálky, potažmo zločinu a trestu, je zde klíčovým. Takhle má podle mě vypadat parádní drama ze současnosti. P. S. Scéna Montyho fuckování všech a všeho patří mezi vrcholné okamžiky nejen tohoto snímku... 90 % ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Jeden excelentný kus filmárčiny, ktorý dokonale zvláda bipolárnosť polôh a dlhú dobu sa mu darí opíjať rožkom, aby sa tienistá stránka vyplavila na povrch s o to väčším dopadom. Monty Brogan, prvý z posledných, posledný z prvých. Nekorunovaný kráľ Manhattanu a muž, ktorý sa neustále pohybuje na tenkom okraji čiernej priepasti. Polokonverzačný otáznik, ktorý reflektuje pestrú paletu otázok a problémov neodmysliteľne spätých s obyvateľmi ostrova v centre New Yorku - drogový biznis, prisťahovalci a etnické rajóny, burzový makléri a Wall Street, cirkev a pokrytectvo, moderné školstvo a do toho bežné rozhovory o vzťahoch, hudbe... a tom, čo príde. Čo bude ďalej. Nevyspytateľnosť životných ciest v plnej miere zasahujúca osudy hrdinov. Norton snáď s výnimkou Fight Club a American History X ešte nehral lepšie. Škoda toho záveru - nebudem však spoilovať. 80% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (18)

  • Počas monológu hlavného hrdinu je okrem iného spomenuté aj meno herca Michael Douglasa, resp. jeho známej filmovej postavy menom Gordon Gecko, ktorou sa preslávil vo filme Wall Street (1987). (MikaelSVK)
  • Keď píše Monty (Edward Norton) svoje meno na okno, tak písmeno "Y" je napísané veľmi úzko, no o chvíľu je už o poznanie širšie. (ShortyIC)

Související novinky

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno