Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neslavně známé léto roku 1977 bylo časem srážky disca s punkrockem, ale i létem, počas kterého řádil vrah, označený jako "Samův syn". Šílený maniak si vybíral milenecké páry a osamělé dívky. Dařilo se mu zabíjet a unikat beze stop, a jak teploty a počty obětí stoupaly, k pátrání se přidala i samotná mafie a občanské hlídky. Kadeřník Joey se svou partou povalečů dostali nápad, že vrahem je někdo z jejich čtvrti. Sepsali si proto seznam podezřelých a začali hledat toho, kdo jim bude nejvíc připadat jako vrah - někdo, kdo je jiný než ostatní... (Intersonic)

(více)

Recenze (207)

Tomco 

všechny recenze uživatele

John Leguizamo je pán herec, Adrien Brody majster chameleón hodiaci sa snáď do akejkoľvek typologickej úlohy a Spike Lee prvotriedny režisér. Úmorná stopáž vôbec nevadila, scenár a prezentované charaktery dobre bavili, preto jediná chyba snáď len v tom, že sa to všetko, čo do chytľavosti, akosi nechytá na žánrovo podobného (a hlavne maximálne bezchybného) Finchrovho Zodiaca. 80% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nevyrovnaný psychologický thriller/drama, který časem nevyhnutelně začne nudit, protože je neskutečně snadno čitelný. Snaha o větší hloubku vyznívá naprázdno, a to možná i kvůli tomu, že si v hlavě jednoduše nedokážu připustit, že by většina hlavních postav (=diskantů) vůbec byla nějakých hlubších interakcí schopna. A taky že není... :-P 70% ()

Reklama

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Info o filmu obsahuje informaci o sériovém vrahovi. Je třeba upozornit, že to není nosné téma příběhu ale pouze jedna z dějových linií. Krvavé léto se řadí mezi nezávislé filmy. Je to na něm hodně znát už od prvního pohledu i samotného scénáře. Což samozřejmě nemíním nějak zle, obsah je naprosto perfektní a již zmiňovaný scénář nabízí gradaci krásně pojatých scén a šťavnatých dialogů. Spike Lee, se právě v tomto snímku jeví jako naprosto perfektní a plně profesionální režisér. Vše má pěkně pod kontrolou a 140 min. stopáže ubíhá... no, vcelku příjemně. Krvavé léto nabízí moc zajímavý pohled do odvracené strany New Yorku, v čele z velice přesvědčivými herci a sebejistou režií. Takže, sice pouze čtyři hvězdy, ale určitě plně zasloužené. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi, že zde autoři honili příliš mnoho zajíců. Nejzajímavější linie - sledování počínání sériového vraha je tím pádem zatlačena do pozadí, a byt je člověk zvědavý zejména na posun v tomto plánu, musí od sekvence k sekvenci přečkat zabývání se mnohem nudnějšími problémy vznikající střetem disca a punku, nesnášenlivosti k odlišnostem a podobně. Vzniká tak trošku podrážděná nuda. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Další z newyorských příběhů Spikea Leeho. Příběh několika obyvatel Bronxu zasadil do jednoho léta 70. let, kdy zde řádil masový vrah. Ovšem tato kriminální zápletka tvoří pouze rámec příběhu, který je určitou sondou do života americké společnosti. Lee se obešel bez většího moralizování a tentokrát si (až na jednu krátkou scénu) odpustil i nastiňování "černošské problematiky". Zajímavému filmu s výtečnou retro atmosférou vévodí vynikající herecké výkony, zejména skvělého Adriena Brodyho a Johna Leguizama. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • Sám Spike Lee se obsadil do role reportéra. (ČSFD)
  • Podle scénáře měl být vůdčím charakterem Richie a postava Vinnyho měla mít spíše vedlejší roli. (Chatterer)

Reklama

Reklama