Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neslavně známé léto roku 1977 bylo časem srážky disca s punkrockem, ale i létem, počas kterého řádil vrah, označený jako "Samův syn". Šílený maniak si vybíral milenecké páry a osamělé dívky. Dařilo se mu zabíjet a unikat beze stop, a jak teploty a počty obětí stoupaly, k pátrání se přidala i samotná mafie a občanské hlídky. Kadeřník Joey se svou partou povalečů dostali nápad, že vrahem je někdo z jejich čtvrti. Sepsali si proto seznam podezřelých a začali hledat toho, kdo jim bude nejvíc připadat jako vrah - někdo, kdo je jiný než ostatní... (Intersonic)

(více)

Recenze (209)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mě to ze všeho nejvíc připadalo jako sonda do života v italské čtvrti na konci 70tých let, kdy Ameriku dobývá punk, v CBGB řádí Ramones a Iggy Pop a diskofilové z načančaných barů se na to všechno dívají skrze prsty, stejně jako na všechno, co odporuje jejich vnímání světa a tak když začne řádit sériový vrah, je jasné, že pro tyto lidi budou podezřelí především ti "jiní" a je už jedno, zda je to vietnamský veterán, kněz či punker. Trošku dlouhé, nijak zvlášť napínavé či krvavé, ale přesto to bylo velmi slušné. Adrien Brody a John Leguizamo byli bezchybní. 75% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

V Novém Jorku bych léto roku 1977 trávil jen velmi nerad. A není to proto, že Samův syn střílel v nočních ulicích, protože já v noci většinou spím, ale proto, že to město nemám v lásce a nechtěl bych v něm trávit vůbec žádné léto. Tento snímek na tom nic nezměnil, vlastně mne spíše ponudil, ale hudební stránka byla naprosto skvělá. Zejména punkové kousky mne nadchly, ale on i ten dobový popík měl docela šmrnc. ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv nás film zavádí do míst, kde právě řádí sériový vrah, zaměřuje se spíše na osudy těch "normálních a obyčejných". Spike Lee natočil chytrou a působivou sondu do lidských pohnutků a nakonec se nelze zbavit myšlenky, kdo je tady vlastně více nebezpečný: Zda sériový vrah, kterému se lze drobnou úpravou vzhledu snadno vyhnout či lehkomyslní sousedé, kteří z těch nejhorších zločinů neváhají obvinit kohokoliv, kdo jen sebemenším způsobem vybočuje z jejich řad. Kromě Leeovi režie potěší zejména výkony Leguizama a Brodyho, zejména u prvně jmenovaného se jedná o nejlepší výkon vůbec. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Predstavte si, že by sa jedného dňa natočil snímok podľa skutočnosti o Petrovi Saganovi, pričom by ste následne po jeho vzhliadnutí zistili, že ste čumeli na dvoj hodinový dementný film, ktorý si nebral na paškál vašeho "favorita", ale nejakého meniča pneumatík či ventiliek. Čakal som niečo iné, dostal som úplne niečo iné. Možno moja chyba, možno nie, no len zriedka kedy narazím na chabý pokus hodný "odpadu". Tento by si to z mnohých ohľadov plne zaslúžil, pričom je úplne mimo moje chápanie tunajšie hodnotenie užívateľov. Nedokázal som to ani len dopozerať, a to zrejme hovorí za všetko. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Svou atmosférou mi film připomíná Hříšné boogii (které je mimochodem o dost lepší). To navozování ducha 70.let, plavné kamerové záběry. Spike Lee je talentovaný režisér, který dokáže obyčejně vypadající scény okořenit nějakou vychytávkou. Samotný děj ale už tak není uchvacující. Příběh mladého punkera, který vtrhl do "normálního" života svých přátel, je nesourodý a přitažený za vlasy. I tak ale velký dík Spikemu, který mě dokázal udržet v gauči po celou dobu (i když stopáž je trošku přepálenější). ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • Skutočný Samov syn, David Berkowitz naozaj tvrdil, že k ďalšiemu vraždeniu ho nabádal démonický pes Harvey patriaci susedovi Samovi Carrovi. Ten však naopak tvrdil, že sa s Berkowitzom nikdy nestretol. (BlackTom)

Reklama

Reklama