Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neslavně známé léto roku 1977 bylo časem srážky disca s punkrockem, ale i létem, počas kterého řádil vrah, označený jako "Samův syn". Šílený maniak si vybíral milenecké páry a osamělé dívky. Dařilo se mu zabíjet a unikat beze stop, a jak teploty a počty obětí stoupaly, k pátrání se přidala i samotná mafie a občanské hlídky. Kadeřník Joey se svou partou povalečů dostali nápad, že vrahem je někdo z jejich čtvrti. Sepsali si proto seznam podezřelých a začali hledat toho, kdo jim bude nejvíc připadat jako vrah - někdo, kdo je jiný než ostatní... (Intersonic)

(více)

Recenze (207)

sepp 

všechny recenze uživatele

Trochu delší, než by bylo záhodno. Trochu předvídatelné, ale to je s odstupem 22 let asi každý film. Některé postavy děsivě ploché, ale ústřední role zahrané skvěle, hlavně ta Vinnyho, nejvíc se mi pak však líbila "proměna" Ruby. Celkově velmi povedené, i když kratší stopáž by tomu opravdu slušela více. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Spike Lee to zase vzal originálně. Všechny filmy s psychovrahama jsou vždycky o vrahovi a o vyšetřování. Tady je ale vykresleno, jak vraždy působí na obyvatele New Yorku. Hledání vraha je jen takové pozadí k vykreslení života ve čtvrti, ale zároveň se díky němu vyhrotí vztahy mezi postavami, protože to už je jen taková ta pověstná kapka navíc. Opět se tu zabývá i xenofobií a hlavní postava zase není žádnej klaďas. Co, je nejdůležitější, že je to natočeno s klasickou přirozenou lehkostí a citem. Herci jsou do jednoho výborní. Mě nejvíc utkvěla Mira Sorvino. Přišla mi tam hrozně sexy a bylo mí jí líto. Z ulítlýho pankáče Brodyho jsem měl menší šok, protože v takhle extravagantní roli jsem ho ještě neviděl. A John Leguizamo opět dokazuje, že je nedoceněný herec. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Režisér Spike Lee od počátku v tomto příběhu podle skutečné události o tajemném zabijákovi důsledně zachovává autenticitu a soustřeďuje se na velmi podrobné vykreslení charakterů jednotlivých postav. Až do poloviny mu to vychází perfektně. Nejistota a vzájemné podezírání postav vytváří stísněnou atmosféru, která ale s přibývající stopáží opadá a spěje k téměř banálnímu konci. Určitě se mohlo jednat o výjimečný film, ale jeho druhá polovina je hodně rozvleklá. 60% ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Atraktivitu filmu zvyšuje jeho reálný základ. Ale příběh Joeyho příliš přebíjí vrahovu linii. Vlastně vraždy Samova syna jsou vyobrazeny v několika minutách a zbytek filmu je s nadsázkou o tom, že Joey řeší, zda má nebo nemá podvádět manželku. To v Zodiakovi si s tím poradili mnohem líp, protože se na to dívají z pohledu vyšetřovatelů, což mně přišlo o dost lepší. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Tento Spike Lee Joint nezabral. Má to vynikajúci koncept, skvelých hercov ( Adrien Brody !!!) , dobrú atmosféru ale celé sa to takt strašne vlečie, že som mal pocit akoby to trvalo 4 hodiny. Určite dobrý film ale napr. Scorsese by z toho spravil megapecku. Na Leeho je to príliš košaté. Komorné veci mu idú neskutočne lepšie .Veľmi, veľmi, veľmi tesné 4* ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • Sám Spike Lee se obsadil do role reportéra. (ČSFD)
  • Podle scénáře měl být vůdčím charakterem Richie a postava Vinnyho měla mít spíše vedlejší roli. (Chatterer)

Reklama

Reklama