Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

Připravte se na čistou pravdu o britské smetánce. Tato minisérie sleduje Patricka Melroseho od jeho privilegovaného, ale hluboce traumatického dětství, přes těžkou závislost na návykových látkách v mládí, až po konečné zotavení. Minisérie Patrick Melrose, natočená na motivy uznávané románové řady spisovatele Edwarda St. Aubyna, se škodolibě naváží do britské smetánky, zatímco zachycuje děsivou životní pouť titulního hrdiny z jeho hluboce traumatického dětství přes závislost na návykových látkách v dospělosti až po konečné zotavení a spásu. Benedict Cumberbatch (Sherlock) hraje Patricka Melroseho, aristokratického a nehorázně zábavného playboye snažícího se ze všech sil překonat újmu, kterou mu způsobili jeho násilnický otec i matka, jež otcově chování mlčky přihlížela. Děj ryzí televizní ságy, která je vtipná i napínavá zároveň, se dramaticky překlenuje z jižní Francie šedesátých let minulého století přes zhýralé osmdesátky v New Yorku až po počátek třetího tisíciletí v decentní Británii. Každému z pěti románů je v seriálu věnována jedna hodina, přičemž každá z epizod vypráví o několika složitých a náročných dnech v Patrickově životě. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Já vlastně moc ani nevím co říci. Všichni o tom mluvili jako o události roku. Trochu undergroudové, ale přeci. A ona nakonec i byla. Ale jinými různými směry. První díl mě naprosto nadchl. Jednalo se o naprosto neuvěřitelný formát, který normálně nemá obdoby. A v tomto směru se to dost a tvrdě drželo. První díl byl prostě The Wolf of Wall Street v jiném kabátě. Já si říkal, že jsem narazil na něco více než výjimečného. Druhý díl byl klasický flashbackový. Což ani tolik nevadilo. Více jste se vcítili do hlavní postavy. No a pak přijde tvrdý a divný zvrat, kdy se najednou posunete v ději o skoro deset let a všechno je jinak. Je to sentimentálnější, emotivnější a sušší. Až neuvěřitelně moc. A opět to není špatné. Jen z mé strany došlo k neuvěřitelnému zklamání, jelikož jsem byl zvyklý na neuvěřitelný formát prvního dílu. Poté se posunete o dalších bůh ví kolik let a opět je všechno jinak. A pak je finále, kde nic moc také není při starém. Ve výsledku je to dynastie příběhu Patricka Melrose. Jak příhodné. Celé je to zpracované neuvěřitelně autentickým a svým způsobem.První díl bude neustále pro mě něčím výjimečným. And nothing else actually matters. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Velkolepý part pro Cumberbatche, jehož role privilegovaného alkoholika s drogovou závislostí, mně alespoň v prvním díle připoměla Trainspotting v plné parádě. Ovšem další díly vysvětlily, že pod povrchem to byl stále malý, zneužívaný kluk, se zoufalou a zmatenou snahou dát svůj život do pořádku. Nebýt zdrženlivého třetího i čtvrtého dílu, hodnotil bych zlatem. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Výborná série ze světa mladých, nadějných a bohatých. K tomu pod vlivem drog, chlastu a otce despoty, který si vzal, co se mu namanulo. Drsné zrcadlo určité vrstvy lidí a tak trošku i doby, ve kterém vládne Benedict Cumberbatch svým až démonickým přístupem k herectví. Jen možná škoda, že mi to k pětihvězdičkové palbě přišlo moc natahované. Námět by se dal klidně zkrátit do podoby solidního filmu. Pořád se ale jedná o hodně slušnou daramatickou stylovku, která je silná v průběhu, ale trošku strádá v závěrečné pointě. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Pre mňa veľmi zvláštny zážitok. Čo ma zaskočilo najviac, bol priepastný rozdiel medzi prvou časťou, ktorá bola úplne z iného vesmíru ako tie ostatné. Dlho som tiež mala problém s nevyrovnanosťou rozprávania: niečoho bolo zbytočne veľa a niečo mi zas strašne chýbalo. Záver ma však prekvapil v tom najlepšom zmysle slova. A Benedicta mám rada, nech hrá kdekoľvek a kohokoľvek. :) ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Vynikající minisérie, které samozřejmě herecky vévodí Benedict Cumberbatch. Přesto, že se tu řeší těžká témata, jako je závislost, sexuální obtěžování rodičem a rozpad rodiny, potažmo člověka, dokáže seriál zároveň pobavit. Jedinou vadou na kráse je pro mě to, že jde o tak krátký seriál. Než se stačíme s postavami více sžít, už je konec. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (4)

  • Mladý Patrick Melrose, kterého hraje Sebastian Maltz, má tmavě hnědé oči. Dospělý Patrick má však modro-zelené oči. (tedvidek94)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama