Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pařížský superpolda Sylvain Marot je proti své vůli převelen na městskou policii do Marseille. Bývalý komisař Gilbert, nyní primátor města, ho pověří speciálním úkolem. Má dopadnout gang italských lupičů, kteří v nadupaných Ferrari vykrádají jedno klenotnictví za druhým. Jenže s chabě vybaveným vozovým parkem francouzské policie to půjde splnit velmi těžko. Silvain tak má jen jednu možnost. Přemluvit ke spolupráci Eddyho Makloufa, synovce slavného Daniela Moralese. Eddy totiž po svém strýčkovi zdědil jeho vytuněné bílé taxi. Bohužel už ale nezdědil jeho řidičské schopnosti. Zato Sylvain je excelentní řidič, který se s volantem v ruce snad narodil. Po dvaceti letech od uvedení prvního dílu přichází v produkci Luca Bessona již pátý díl slavné francouzské série. Štafetu přebírají nové herecké tváře. Ale to hlavní – vytuněné bouráky a adrenalinové honičky zůstávají. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (131)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Stejná technika. Ferrari, co už se nenajde. Vysokej objem válců. Ferrari California, čtyřistapadesátosmička. S Daciií je teda fakt nechytnu." Takže je třeba najít taxík a pohrát si s Italy. Tomu rozumím. Nerozumím však tomu, že se točí Taxi bez Daniela a Émiliena. Bez nich to totiž nejde a tuny zvratků, výkalů a sádla strážnice Sandrine to nezachrání. Já jsem myslel, že to snad ani nedokoukám, ale pak z garáže vyplula Samia v montérkách a mé znechucení se změnilo v lehký zájem. Stejně to za moc nestálo, ale letecký útok taxíku na jachtu mě donutil věnovat pátému taxíku alespoň jednu hvězdu. Přesto doufám, že ve vlastním zájmu už žádný další taxík nezpůsobí kalamitu v marseillských ulicích. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Kam až může tahle série spadnout, aby s ní byl konečně konec? Už čtyřka a americká verze stála za starou bačkoru, ale v porovnání s Taxi 5 to jsou skvělý komediální fláky. Místo toho, aby se alespoň snažili více zapojit ty dementy z policejní stanice, který mají potenciál na 2 solidní scénky, všechno se točí kolem jednoho šikovnýho a druhýho neschopnýho hňupa, kteří se Emilianovi a Danielovi nevyškrábou ani ke kotníkům. Nejde jim to, není to vtipný a za týden nebudu vědět o čem to bylo. Nejlepší na filmu je Sand Van Roy, která je fakt kost. Zbytek stojí za starou belu. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Francúzska komédia, kde z hlavných postáv je biela vlastne len jedna žena, inak samý Arabáš, Alžírčan, nejaký Poturčenec, opekaný Vin Diesel a podobne. Proste Francúzsko v novom šate. Pričmudenci sú králi a blondínky im ležia pri nohách. To už človeka napadne len úryvok z pesničky Tabáček: "No je to fakt bída" ()

NifKor 

všechny recenze uživatele

No jako nějak nevím. Jediný co podle mě stálo k vidění v tomto díle Taxi byl ze starých dílu vylepšený taxík. Musím ale hodně uznat, že honičky byly natočený sakra pěkně, že jsem z nich měl husí kůži. Já nevím co si ani o tom mám myslet, návrat Taxi je podle mě strašně zbytečný už jen z důvodu,že tam chybí postavy Daniel a Emilian. Série Taxi měla skončit, tento díl docela dost ničí to pěkný co jsem na sérii Taxi vždycky viděl. Pokud jste člověk co má rád sérii Taxi, tak se na tento díl nedívejte, jen by vás to naštvalo. Za taxík ze starých dílů a za pár pěkných záběrů si Taxi 5 zaslouží 2 hvězdy. 5/10 ()

estik97 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem zklamání, ale k mému překvapení jsem se příjemně bavila :-) samozřejmě, chybí tomu Samy Naceri a Fréderic Diefenthal.. ale nově obsazení herci jsou celkem fajn - ve smyslu k pobavení. Jestli by uvažovali o šestém dílu, to už by fakt průser být mohl, nicméně pětka na tom není tak špatně. Humor tak akorát, zápletka klasická, možná až moc rychle vyřešená/rozuzlená. Každopádně na příjemný oddych večer je to tak akorát. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Když má vrtulník doprovázet dron, tak v jednu chvíli letí za dronem, ale pak je záběr z dronu na vrtulník zezadu a v dalším záběru už zase vrtulník sleduje dron. (Ace.A.T.L.)
  • Taxi 5 je dle studia restartem celé ságy. (UncleMorty)

Reklama

Reklama