Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina Pepa (Michal Suchánek) od útlého věku čeká na to, až začne ten opravdový a šťastný život. Ve školce nebyl oblíbeným dítětem paní učitelky, ve škole s ním nikdo moc nekamarádil. Na gymnáziu patřil mezi vyložené outsidery. Dlouho mu trvalo, než se osamostatnil, našel si práci, ženu, založil rodinu. V současnosti pracuje jako obyčejný úředník, který žije se svou ženou Zdenou (Petra Špalková) a dospívající dcerkou Zdeničkou (Natálie Grossová). Každý týden chodí s manželkou hrát karty ke svému dobrému kamarádovi Tondovi (Filip Blažek) a jeho ženě Jarmile (Alice Bendová). Zdá se, že Pepovi nic nechybí a vede obyčejný, ale šťastný život jako celá řada jiných lidí. Možná ale, že to není život, o kterém snil. A možná, že ho čeká život úplně jiný. Přijde opravdu ten správný zvrat v jeho životě, když k němu do kanceláře nastoupí nová kolegyně mladá a krásná Pavlína (Alena Doláková)? Nebo když potká svou vysněnou krásku (recepční - Anička Stopnická), kterou občas sleduje dalekohledem a díky které dokáže uniknout alespoň na chvíli z nudné a stereotypní reality jeho běžného života? Paralelně s životem Pepy se nám otevírá i život již zmíněné recepční Ireny, která v soužití se svým přítelem Emanem (Martin Pechlát) není úplně šťastná, avšak stále se snaží otěhotnět. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

cmenda 

všechny recenze uživatele

Pepa je taková průměrná spíše pod průměrná komedie která je zaměřená na jednoho nepříliš úspěšného Pepu.Tak do poloviny filmu si říkáte to bude ještě lepší ale bohužel není tak to nakonec vypínáte se zklamáním že Češi zase nenatočili slušnej film jen tam dali hromadu reklam a to jsem musel protrpět a sranda ta byla dohromady 20 min . ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Chudák Pepa. Jako komedie mi to nepřišlo, spíše tragédie. Pepovi jsem fandil, ale chudák měl smůlu a protože byl takový ňouma, tak si ani nedokázal sám pomoc ke štěstí. Film jako takový moc nezaujal, herecky je Suchánek fajn, ale zbytek spíše na okrasu. Příběh ušel. Škoda, že nebylo více humoru, mohlo to být koukatelné. 50% ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pepa je vůl. Životem proplouvá tak nějak samovolně a tak se ani moc nemůže divit, že všechny jeho akce končí tak jak končí. Ano i takoví mezi námi jsou. Trochu mi uniká co nám chtěl tenhle film vlastně sdělit. Že i tydýti mají svoji šanci? Když ne teď tak pak? Suchánka jsem jako herce přestal mít rád někdy v době debilního Tele Tele, pokud se můj vztah k němu vůbec dá definovat - mít rád. Kupodivu tady mi ale nevadil a nenapadá mně nikdo lepší kdo si mohl natvrdlého Josefa střihnout. Přitom kostra filmu nebyla špatná. Samozřejmě ta předminulá éra... to zase bylo něco. Já těmhle filmům říkám Lidl Retro. Tam také hodí dnešní kus čokolády či salámu do tehdejšího obalu a my máme mít pocit, že jsme back in eighties... Někteří filmaři si zase myslí, že když někoho hodí do barevného ohozu s širokým límečkem a před barák postaví žigulíka, že to je to správné retro... Ne e, není! Vrcholem je za každým slovem pronesené čest a soudruhu což z dané doby dělá parodii samo o sobě. Ona ovšem byla ale jiná. Je to znak určitého nepochopení a neumětelství. Naštěstí pro nás Suchánek nemusí dlouho hrát mlaďocha ve svých skutečných dvaapadesáti a Kociánová jeho maminu ve svých skutečných třiatřiceti... Když se vše přenese do současnosti sledujeme další tentokráte už porevoluční pachtění Josefa odnikud nikam. Komedie? Ani náhodou. Je to spíše smutné. Už jen pro to vědomí, že jak jsem psal výše, takových Josefů je kolem nás asi dosti... A tak až večer budete větrat a zavírat okno, pozorně se podívejte. Třeba se odněkud zalesknou dvě čočky a pak budete vědět, že jeden takový Josef pozoruje i vás. Dávám za dvě ... * * ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Úplně bych Pepu neodsoudil za to, že žije dost neortodoxním životem. Holt, někdo to tak má. A že to má zrovna Pepa, a že o něm zrovna vypráví tento film? Film musí ukázat nějaký extrém. Kdyby ukazoval průměr, tak na něj každej zapomene a možná si na něj už ani nevzpomene. První půlka filmu byla ostatně docela i fajn. Období komunismu mi tu momenty připomnělo komedie z přelomu tisíciletí, kteří si z komunistů neustále utahovaly a utahují dodnes. Jakmile se ale příběh přehoupne do současnosti, která ukáže, kam až unylý Pepa se životem zašel, tak příběh přestane tak nějak fungovat. Suchoš je dobrej, což o to. Horší je to s některými Pepovými názory, které z Pepy udělali to, co v současnosti je. Někoho to tu, podle komentářů, uráží, mně zrovna ne. Bohužel i takoví lidé mezi námi jsou. ()

Rohy212 

všechny recenze uživatele

Záměr scenáristů Jána Nováka a Jaroslava Sauera je přitom jasný. Suchánkův odstrkovaný podpantoflák Pepa má v divácích vzbudit lítost, protože všechno špatné, co se mu kdy přihodilo, podle něj nebyla jeho vina. Soucit se však hledá poměrně těžko pro postavu, která si po večerech prohlíží tajně pořízené fotografie své dvacetileté sekretářky a následně nad nimi masturbuje ve sprše. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (8)

  • Malou roli Pepova spolužáka si zahrál Lukáš Kunz, který je jinak známý pro účinkování v pěveckém vystupování pro děti Štístko a Poupěnka. (Timak)
  • Ve filmu jsou použity záběry z výstavy Paneland: Největší československý experiment v Moravské galerii v Brně (proběhla od listopadu 2017 do března 2018). [Zdroj: filmovyprehled.cz] (SONY_)
  • Malou roli si zde zahrála i v té době brankářka fotbalového klubu SK Slavia Praha Bára Votíková, zahrála si zde Pepovu spolužačku. (Skarface)

Reklama

Reklama