Reklama

Reklama

Léto 84

  • Česko Léto roku 84 (festivalový název) (více)
Trailer 1

"Nejšílenější věci se odehrávají na předměstích", sděluje nám v úvodu filmu "Léto 84" patnáctiletý Davey Armstrong, a něco o tom ví. Děj se odehrává v červnu onoho titulního roku v oregonském městě Ipswich. Davey tráví celé dny i noci poflakováním, tlacháním o sexu a podrobnostech z pokračování Hvězdných válek, a hraním si na “lovce lidí” s kamarády Eatsem, Woodym a Curtisem. Když se v televizi objeví zpráva, že policii uniká sériový vrah, pro Daveyho, který se vyžívá v konspiračních teoriích, je hrůzostrašná novinka příslibem vzrušujícího dobrodružství. Vezme si do hlavy, že oním vraždícím maniakem, který v okolí kosí teenagery v jeho věku, je jeden z jeho sousedů, navenek přívětivý policista Wayne Mackey. Davey strhne své tři nejlepší kámoše k tomu, aby společně začali na vlastní pěst pátrat po usvědčujících důkazech. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (294)

Shit 

všechny recenze uživatele

Dobrý, ale nedotažený. Osmdesátkovej feel samozřejmě super, to já rád a byť je to trochu vykrádačka Disturbie, tak mi to vůbec nevadilo a nadšenecký vyšetřování prostě bylo fajn, ale bohužel snaha o napínavou atmosféru začínala a končila s dobrým hlavním hudebním motivem, scéna většinou končila tam, kde se teprve mělo začínat a z tohohle pohledu film působí hrozně nedotaženě a rozkouskovaně. A závěrečný finále bylo vyloženě hrozný a zkazí celkovej dojem fakt ukázkově. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Leto 84 je od začiatku do konca priamočiare ako to len ide, o dva menšie zvraty, ak sa tak dajú nazvať, sa ale pokúsilo. Film sa veľmi dobre pozerá vďaka tajomnej atmosfére a vzbudzovaniu dávno stratenej chuti po letnom dobrodružstve pre nás "v rokoch". Takže všetko stálo a padalo s finále, ktoré ma osobne až tak nenadchlo ako väčšinu, každopádne ma určite nesklamalo. Len dokleplo do konca to, čo sme vedeli, ale možno sme dúfali v nejaký zásadnejší zvrat na konci. Predobrazy sú jasné, tvorcovia ani nijako neskrývajú neoriginalitu, ale sústreďujú sa na to, aby už viackrát videné zvládli čo najlepšie to ide. 70% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Stranger Things ve filmové podobě a veliké překvapení! Ve městě řádí sériový vrah, který si vybírá především mladé chlapce a čtveřice teen přátel se rozhodnou strávit své letní prázdniny sledováním a sbíráním důkazů svého podezřelého souseda, který je také mimochodem policista. Čím víc se do všeho šťourají o to víc je celá záležitost nebezpečnější. Neuvěřitelně hezky natočené dobové retro se sympatickými mladými herci, především hlavní hrdina je vynikající a ten jeho detektivní zápal mě fascinoval. Skvělý je i záporák, funguje napětí v závěru je atmosféra pěkně hustá a nečekaně se objeví i drsnější scény. Hodně zábavná záležitost a letos rozhodně příjemný přírůstek. 75% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vylepšená epizoda ze seriálu Kamarádi, která naštěstí skončí trochu jinak. Na druhou stranu jistého napětí se divák dočká několikrát a v závěru dojde i na pár kapek krve. To podříznutí je fakt opatrné. Slušná kamera, průměrná šlapací muzika (jakoby se nedalo vybrat z roku 1984 nějakou fajnovou kapelu) a hlavní hrdina na ránu. Závěr sice potěšil, ale z průměrné zábavy snímek stejně nevytáhl. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený filmík, ve kterém se dobře mísí trochu z filmu Disturbia a atmosféra a vizuál Stranger things. Záporák hodně působivý, o to více, jak se v poslední čtvrtině filmu změní na surového vraha dětí, který se s nima nesere. Dojde i dost na krev a hnusnější scénu, konec dobře udělaný s “ponaučením” neserte se do sousedů, nebo vás zabijou. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (10)

  • Tvůrcům se dostal scénář k filmu v roce 2015, tj. ještě před uvedením Stranger Things (od r. 2016) i To (2017). Podle nich nebylo časové zasazení Summer of 84 primárně reakcí na současnou poptávku po osmdesátkové nostalgii, jako spíš nutnou součástí děje, který připomíná tehdejší vystřízlivění společnosti z pocitu bezpečí, který panoval na americkém předměstí. (baronGrga)
  • V 15. minutě se Eats (Judah Lewis) postaví z lavice a nechá na ní položený míč. V dalším záběru ho ale zase drží. (Duoscop)

Reklama

Reklama