Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lily je úplně obyčejná středoškolačka, která spíš než v realitě žije na mobilu, kde „postuje, lajkuje, šéruje a selfíčkuje“, ostatně jako většina jejích vrstevníků. Když však do digitálních životů většiny obyvatel města pronikne neznámý hacker, který začne zveřejňovat zejména to, co mělo zůstat skryto, začnou se dít věci. Absolutní panika v městečku se záhy promění v peklo a Lily si dříve či později musí položit otázku, zda se vůbec dožije příštího rána. Vše totiž naznačuje, že tím neznámým infiltrátorem do lidských soukromí je právě ona. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (172)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem tedy čekal větší nářez. První hodina nepřinesla téměř nic, no pak se to trochu rozjelo. Krásné a šokující ? Krásný ty holky nebyly ani náhodou, jejich styl je tak 15-17 let, šokující ? V čem ? Ten závěr, kdy střílejí do auta, tomu jsem se musel smát, jak moc drsný to bylo. Ale jedno se musí nechat, je to moderní, cool film pro náctileté. Scéna v koupelně s "tatínkem" byla výborná. Slabší 3* ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nic jsem nečekal, ale kurva! Kurva! To teda byla paráda, jaká se vidí jednou za dlouhou dobu. Nejenom že to je extrémně brutální výpověď o současné společnosti, ale navíc to má špičkový scénář (někomu ta skoro až absurdita bude určitě vadit, ale mně teda, kurva, ne), režii a kameru, kterou tvůrcům může závidět 99% slavnějších autorů a k tomu ještě perfektní soundtrack. Totální špička. 100% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ale áno, Assassination Nation je nakoniec celkom slušným "zrkadlom súčasnej spoločnosti", pokukávaním nad klasickými slashermi s final girl a poukázaním na to, kam môže viesť jedno falošné obvinenie. Na to, kým sa film rozbehne, ale čakáme vyše hodiny a nič extra nové či šokantné nakoniec nepríde, i keď je to slušne a zábavne nakrútené. Potešia niektoré kamerové hrátky, najmä pri stalkovaní domu tesne pred polhodinvým finále. Film sa dá brať aj ako študijný materiál na skúmanie toho, kam smeruje americký nezávislý film v Trumpovej ére. Včera som videl Sorry to bother you a styčné prvky by sa našli. Natáčať feel good indiesky v dnešnej dobe už asi vážne za oceánom veľa ľudí nebaví a niet sa čo čudovať. 70% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZDÁ SE, ŽE POLOVINA MĚSTA SALEM BYLA PRÁVĚ HACKNUTÁ...“ /// Úvod je strašnej vopruz – čtyři píči se chovaj jako píči... do toho nějaký monology plný sraček, zvrhlej (a hacklej) starosta... týnejdžerský problémy s klukama... ale hlavně všichni serou na svoje soukromý na tom internetu. A když to pak někdo proflákne, tak jsou v prdeli... Tady je to navíc takový složitější, postupně to překvapivě (aspoň teda pro mě) mění tempo a vylejzá z toho thriller, ve kterým jde vo kejhák několika lidem. Dochází mi, proč se to město jmenuje Salem, a co to všechno má jakoby symbolizovat. Chápu, ale přesto říkám, že jde o (dlouho) nevábně natočenej film o úniku dat z našeho soukromý, kterej se tváří jako něco ušlechtilýho a kterej je vyhrocenej do absurdna. Nebo historický pojednání o čarodějkách ze Salemu pro týnejdžry. Nebo filmovej mix reality a píčoviny. Nechám to na vás... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chtěl bych totálně rozjebat naší školu. 2.) Na střední plánujeme Očistu. 3.) Thx za titule „michal.calif“ a „CZ_XCV“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Postmoderní, feministický, politicky nekorektní, sociálně-mediální a hlavně znepokojivý Thriller, který nabízí od všeho něco a míchá vícero žánrů najednou včetně vynikajícího Home Invasionu, Revenge a Grindhousu. Rozhodné né film pro každého, ale já si užíval každou sekundu. Samotná myšlenka, že soukromé údaje a fotky leaknou na internet je znepokojivá sama o sobě a když se to stane půlce města najednou vznikne nekompromisní Anarchie a chaos. Herecky prvotřídní, audiovizuálně působivé a správně za vlasy přitažené. Popravy, únosy, nahota/erotika, sebevraždy, ponižování a zabíjení. Intenzivnější Teen masakr jsem tuším ještě neviděl. Zajímavá hláška z filmu: When i grow up, I wanna be a director and only make male rape revenge films. Like Deliverance? Ew no. That´s Gross. I want it to be sexy. Like, if someone remade Straw Dogs, but instead of Susan George getting raped, Dustin Hoffman gets raped. 80% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2018 na Sundance FF. (ČSFD)

Související novinky

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama