Reklama

Reklama

Pátrání

  • USA Searching (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Když Davidovi Kimovi (John Cho) zmizí šestnáctiletá dcera, policie se pouští do vyšetřování. O 37 hodin později ale nemá žádnou stopu a David se rozhodne prohledat jediné místo, kam se ještě nikdo nepodíval: její laptop. V supermoderním thrilleru, jehož vyprávění se odvíjí prostřednictvím zařízení, která používáme ke každodenní komunikaci, musí David nalézt digitální stopy jeho dcery dřív, než nadobro zmizí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (461)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tematicky to nie je zlé, ale tá forma, uf, tak neviem, ale pozerať sa celý film ako by na Skype, to sa mi vôbec nepáčilo. Viem, že je to moderné, ale to neznamená automaticky kvalitné. Je tu istý prínos. Poukázanie na to, čo všetko nechávame na nete, aké stopy. Súkromné firmy ako google vedia všetko o našom pohybe, vie to aj tá krabička, čo nosíme vo vrecku. Je to na zamyslenie, veľkého brata mám v anále, ale začína byť čoraz väčší... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

No rozhodně tam neměla hrát ta hudba - snažím se tu volbu u tohohle konceptu nějak racionalizovat a vůbec mě nenapadá, jak mohlo tvůrcům připadat, že je to dobrý nápad. Jinak mě ale zvuk, podivně a nepatřičně čistý, vycházející jakoby odnikud, z naprosto prázdnoty, naopak zaujal (a dokonce myslím, že to musel být i záměr). Tenhle styl vyprávění se každopádně prokazuje opět jako zajímavý, i když myslím, že už nejde o takovou novinku, aby mohli tvůrci prokazovat tak malý cit pro nuance - in your face expozice a motivace některých interakcí jsou tu dost krkolomné a občas mě to vyhodilo z filmu. Vůbec ten film jeví co do příběhu známky přehnanosti a banality, kterou vykazují experimenty často, protože si v tomhle ohledu nechtějí lámat hlavu (a tím nemyslím ani tak naprosto nerealistickou funkčnost policie a médií - to mi je tak nějak jedno, ale že "twist" jsem odhalil okamžitě - jednoduše proto, že jsem přemýšlel o nejpitomějším zvratu, jaký by mohli vymyslet). Ale tohle už není žádný experiment, ale x-tý film tohohle typu, což je problém. Celkový dojem je pozitivní, i když bych to radši viděl promyšlenější a dotaženější. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Každý nástroj je len nástroj a v rukách jedinca (nás) sa stáva vražedným alebo prínosným. Túto myšlienku pred rokmi aplikoval môj veľmi dobrý kamarát na adresu Facebooku a všetkého toho okolo neho a odvtedy som ju z hlavy nepustil. Prečo o tom píšem? Pretože Chaganty sa tým vo svojom filme vôbec nezaoberá. Aj u neho sú sociálne siete a celý internet iba nástrojom - ktorý naplno a funkčne zapojil do štruktúry svojho rozprávania a stvoril 100% čistý žánrový thriller, len operujúci na doteraz nevídanom území. A tento doteraz ledva navštívený terén dokázal prejsť snáď bez jediného čo i len zakopnutia. Naplno podriadené žánrovej formulke a mimoriadne originálne zároveň... a ak nakoniec predsa len s nejakým podtextom (o nástrojoch prínosných či vražedných), tak takým, ktorý mimovoľne(!) a teda prirodzene vyplýva z prostredia, v ktorom sa to po celý čas pohybuje. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Na Searching kouknu klidně a ráda ještě několikrát. A to hned z několika důvodů. Prvním z nich je originální zpracování, které sebou nese překvapivě také velké emoce. Vidíte pouze obrazovku počítače, slyšíte pouze zvuky vycházející z člověka, který do počítače kouká, a přesto přesně dokážete chápat, jak se cítit. Na jednu stranu to až děsivě vystihuje dnešní dobu, na druhou stranu je to geniální. To, jak tvůrci vymysleli finálně mě nadchlo o něco méně, proto ta hvězdička dolu. Stejně si ale myslím, že se jedná o jeden z nejdůležitějších filmů loňského roku. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nebudem tvrdiť, že čaro Pátrania tkvie v inovatívnej zápletke, popravde sme tento typ pointy už videli, ale určite v horších filmoch. Dôležitejšie je, že zvolená, revolučná forma nakrúcania príbeh vôbec nebrzdí, naopak mu dodáva ďalší rozmer a relatívne prevarenej zápletke výrazne dodáva na napínavosti. Zvolená forma je totiž zmotivovaná spôsobom vyšetrovania či už doma alebo na polícii. Chaganty sa samozrejme v povestnom druhom pláne snaží poukázať, okrem myšlienky, ktorú film na konci ponúkne, na nástrahy, aké predigitalizovaná doba ponúka a kupodivu to nepôsobí vôbec nadbytočne alebo nezdravo výchovne. Film drží diváka neustále v napätí, možností riešenia záhady je skutočne veľa a scenár s tým umne narába. Ono pôjde aj o to, ako prijmete záverečnú poitnu, nemusí presvedčiť každého. Ale o ňu primárne nejde, ide o to, ako sa k nej otec dopracoval. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (52)

  • Keď je David (John Cho) na návšteve u svojho brata, v jednom zábere si môžete všimnúť, že koberec v kuchyni má zahnutý roh do hora. V ostatných záberoch je ale narovnaný. (Johnny.ARN)
  • Film bol natočený za 13 dní, avšak následné úpravy a animácie trvali dva roky. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

14.02.2020

Pokud jste si právě přečetli nadpis novinky a netušíte, co si pod pojmem vertikální blockbuster představit, pak nemějte strach, to zatím totiž nikdo. Režisér a producent Timur Bekmambetov (Wanted,… (více)

Reklama

Reklama