Reklama

Reklama

Neuvěřitelná

(seriál)
  • USA Unbelievable
Trailer
USA, 2019, 6 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvůrci:

Susannah Grant

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Toni Collette, Merritt Wever, Kaitlyn Dever, Vanessa Bell Calloway, Dale Dickey, John Hartmann, Austin Hébert, Liza Lapira, Kai Lennox, Danielle Macdonald (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Jedna mladá žena obviněna ze lži o znásilnění a dvě detektivky vyšetřují sérii děsivě podobných útoků. Podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

slord 

všechny recenze uživatele

Výborné spracovaná, napísaná a zahraná miniséria, ktorá ma dostala neskutočne. Robí všetko na jednotku, v každej časovej rovine, ktorej sa venuje a keď medzi nimi strieda, tak to pôsobí prirodzene a nerušivo. Či už sa jedná o tu detektívnu linku, kde cítite to odhodlanie a zápal oboch detektívok (sú to vlastne protipóly, no keď sa spoja sú zohraná dvojka) pri pátraní po páchateľovi týchto hrozných činov, no a ja som im pri tom držal palce. No a druhá linka sleduje obeť jedného z týchto činov, ktorá si prejde peklom (v prvej a druhej epizóde boli zábery, ktoré boli dosť ťažké na sledovanie) a dúfate, že sa z tejto situácie konečne dostane (Kaitlyn Dever to zahrala neskutočne, len jej jeden pohľad toho dokázal predať strašne veľa). A je neskutočné a hrozivé, že toto sa vo svete deje, či už sa to týka samotných páchateľov alebo toho ako sa k tomu stavia systém a spoločnosť, ktorí nevedia aké je to byť v koži obeti. Silný a úderný počin, ktorý sa mi dostal pod kožu veľmi účinne. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Takové "normální" vyšetřování znásilnění...Chci tím jenom říct, že je tady opravdu vidět, ta mravenčí práce, kterou běžně v krimoškách nevidíte...Tam je to vždycky 1,2,3 a máme pachatele...Líbily se mi ty dvě komisařky a jejich přístup k obětem...ˇJeden si, ale říká, že se nechce dostat do systému, protože neví na jakého zmetka narazí...Za mě 80% ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Když jsem včera zvečera vlítla na to, co tady někdo rozumný pochválil, co šlo jen s největším sebezapřením vypnout, netušila jsem, že seriál vychází z reálných událostí, ze skutečných postav vyšetřovatelek, z Pullitzerem oceněného novinového článku... Precizně natočená ženská záležitost, která mě osobně oslovila mnohem více, než podivně udřístané True Detective a jiné podobné. Síla! Chytlo mě to teda fest. Ano, má to svoje minimuchy, ty nesednou zejména takovému, kdo nemá v oblibě myslící, šarmantní, šikovné ženy, které kromě bystrosti disponují i značnou dávkou tolik důležité empatie, znalostí chyb v policejním systému a rafinovanou schopností vyšetřovat tak, aby se to žádného přiblbého, namachrovaného, často násilnického policejního macha příliš nedotklo. No výborné! Tonka to je moje holka, přesně moje krevní skupina, v kombinaci s úžasnou Merritt Wever vytvořily tak sympatickou dvojici, že bych se velmi přimlouvala, aby si ty dvě, i celý jejich tým včetně stážisty, zahráli i v dalších namakaných krimoškách. Co se týče americké Křenkové, takhle má hrát Křenková! Dějová linie, kterou Kaithlyn hrála byla děsná. Člověk by ji vzal do náruče a staral se o ni, klidně roky. Ostatně všechny dámy, které znázornily oběti násilníka, neměly chybu. Hajzl jeden. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průměrná známka po osmi epizodách u mě vycházela na čtyřku, ale zcela svévolně jsem přihodil pátou pěticípou. Proč? Protože se tvůrci vykašlali na akční zběsilosti plné napětí a děr v logice a dali dohromady velice solidní příběh, který vlastně nebyl o tom hajzlovi, kolem kterého se točil. Protože se u Netflixu alespoň jednou vykašlali na duhovou agitaci a soustředili se na záležitosti podstatné pro příběh. A protože to celé spáchali takovým způsobem, že jsem se nemohl odtrhnout od monitoru. / Poučení: I Netflix mě ještě dokáže překvapit (a to patřím k jeho velkým kritikům). ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Má to přes 80 procent (přesně 82) a já tomu dám jen 3 pecky, což může být v mém světě a systému hodnocení maximálně 64%. A tolik to u mě asi i je, protože 4 hvězdy tomu prostě nedám. Zprotivilo se mi to tím nadutým finále, kdy se jeden a půl dílu poplácávali po zádech za to, jak byly (holky) dobrý. Jiná holka byla na můj vkus pro změnu nepřiměřeně ostrá na pochybovačnýho detektiva Parkera, když ho přišla na služebnu zjebat jak malýho Jardu a vynutit si na něm omluvu, přestože se jí od něj už předtím dočkala. Ale to je prkotina- narozdíl od pocitu, že této trestné činnosti by ve zločinem zamořené Americe těžko věnovaly policejní složky takové úsilí. Zaujala mě ještě jedna věc, a sice policejní vybavení a pracoviště á la Apple Inc. A v kontrastu k tomu advokát, kterej dostane na starosti ex offo obhajobu v den, kdy má u soudu další 4 případy a s tímhle novým tam ten den musí hned pětkrát. Přijde mi do očí bijící ten nepoměr mezi podmínkami pro práci u americké policie a u amerických soudů. Ale to je jedno. Seriál to není špatnej, ale za týden si na něj nevzpomenu. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (3)

  • Pachatel sériových znásilnění Marc Patrick O'Leary (v seriálu pod jménem Chris McCarthy) byl za své činy odsouzen ve státech Colorado a Washington celkem ke 396 letům vězení. (Caminzind)
  • Seriál je adaptací článku „An Unbelievable Story of Rape“ od Kena Armstronga a T. Christiana Millera, kteří za něj obdrželi Pullitzerovu cenu. (Caminzind)

Související novinky

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Reklama

Reklama