Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lovec lidí Clint Eastwood se vydává po stopách obávaného zločince El India, který uprchnl z vězení. Jelikož největší banka na Západě je v El Pasu, je více než jasné, že jeho kroky budou směřovat právě tam... Lovec lidí Mortimer pátrá po hledaném vrahovi Callawayovi. Dopadne ho, vyinkasuje odměnu a vydává se hledat dalšího zločince. Tomu je však na stopě už jiný lovec, Monco, kterému se podaří jej dopadnout i inkasovat vypsanou odměnu. Brzy nato dojde k útěku obávaného lupiče El India z vězení. Monco i Mortimer přijíždějí do El Pasa, kde je největší banka. Oba předpokládají, že se ji El Indio po svém útěku určitě pokusí vykrást. Monco a Mortimer na sebe narazí a je z toho rvačka. Potom se však dohodnou na partnerství pokud El India dopadnou, o odměnu se rozdělí. El Indio mezitím loupež skutečně plánuje. Monco se má podle plánu pokusit proniknout do bandy jako jejich kumpán... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (573)

HAL 

všechny recenze uživatele

Spaghetti western v nejryzejší podobě: plný drsných mužů ženoucích se za osudovou pomstou či mrzkým bohatstvím, s nabitými kolty vždy po ruce, ale jen velmi málo slovy na jazyku. Tak pomalý, že i dech se vytrácí... a tichý, tichý jako smrt. Leone na režisérské stoličce se pořád ještě trochu hledal, nepracuje příliš dobře s tvorbou a naplňováním očekávání diváka, nesvírá jeho srce vyrvané z hrudi tak jako Tenkrát na západě, ani přestřelky nejsou tak dramatické a přehledné jak by měly být... Teprve se připravoval se na své největší triumfy, ale i tak natočil film který mezi westerny patří k těm nejlepším. 8/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ne tak docela druhý díl, protože na první film nenavazuje dějově vůbec ničím. Herecká sestava posílena o výrazného Lee Van Cleefa. Pro mě ale zůstávají nezapomenutelné dvě scény s Klausem Kinskim, který hraje Divokého. U Pár dolarů navíc se dalo vytušit, že Sergio Leone si umí stavět laťku velmi vysoko a nebojí se jí zdolat, což potvrdí příště. 90% ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Sergio Leone holt westerny uměl jako málokdo. A když vsadil na Clinta Eastwooda a Lee Van Cleefa, tak to zkrátka muselo fungovat. Ti dva jsou pro role drsných pistolníků jako stvoření a je pravdou, že druhý jmenovaný zde možná lehce mistra Clinta převyšuje. Je vidět, jak Sergio Leone postupně získává cit pro tento žánr a vše postupně směřuje k jeho vrcholným a těžko překonatelným snímkům - Hodný, zlý a ošklivý a Tenkrát na Západě. Samotný příběh Pro pár dolarů navíc mi nepřijde tak skvělý, jako je tomu v jeho nejlepších a nejznámějších počinech, avšak mnohé scény a zejména pak fenomenální hudba skladatelského velmistra filmových melodií Ennia Morriconeho posouvá všechny záběry a tím pádem celý snímek do skvostných výšin. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Druhý snímok z dolárovej trilógie talianskeho režiséra Sergio Leoneho "Pre hrsť dolárov naviac" (For a Few Dollars More) je pre mňa symbolom westernového filmového žánru. Ikona, legenda, kult. Tomuto talianskemu režisérovi sa v šesťdesiatych rokoch minulého storočia podarilo natočiť neprekonateľné diela. Nikdy predtým a zatiaľ ešte ani potom nebol western tak mrazivo atmosferický, strhujúci, pohlcujúci. Filmársky dokonalý! Presne také je aj toto dielo z roku 1965. Vidno, že oproti prvému snímku (Za hrsť dolárov) to disponuje omnoho vyšším rozpočtom. Takže aj scenár je pestrejší, rozvetvenejší. Dychberúci príbeh o prepade jednej banky, zločineckej bande a dvoch rýchlych a drsných pištoľníkoch, ktorých bravúrnym spôsobom strávili herci Lee Van Cleef a Clint Eastwood. Geniálne filmárske umenie Sergio Leoneho dopĺňa geniálny soundtrack Ennio Morriconneho. Monumentalitá! ***** ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Dost možná třetí nejlepší western (snad nemusím ani jmenovat první dva), Clint Eastwood je drsný, ale přesto sympatický chlapák a třebaže "kloboukový" zápas s Lee Van Cleefem prohrál, u mě je pořád jednička divokého západu. Pro pár dolarů navíc je zajímavý příběh o dvou lovcích lidí, kteří si zprvu tak trochu překáží, ale nakonec se spojí a na to všichni bandité krutě doplatí, Sergio Leone režíruje výborně a závěr je tradičně skvélý napínak, pro milovníky westernů není co rešit, já tento žánr příliš nevyhledávám a tak jsem se trochu nudil. 8/10 ()

Galerie (191)

Zajímavosti (46)

  • Režisér Sergio Leone o pokračování Pro hrst dolarů (1964) vůbec neuvažoval, ale jelikož se z filmu stal velký hit, studio odmítlo Leonemu zaplatit dlužnou částku a tím ho donutilo k práci na "druhém dílu". (HellFire)
  • Pušky v obale plukovníka Douglasa Mortimera (Lee Van Cleef) sú: Colt Single Action Army Buntline Special 18", Winchester 1892 Saddle Ring Carbine, Colt Lightning Rifle a dvojhlavňová brokovnica kaliber 12. (mortimerm)

Související novinky

Kultovní western dostane nové pončo

Kultovní western dostane nové pončo

10.07.2024

"Dobrých předělávek není nikdy dost.", řekli si nejspíš producenti ze stáje Euro Gang Entertainment, když se rozhodli odklepnout to, že ikonický western Pro hrst dolarů se dočká remakeu. Snímek z… (více)

Reklama

Reklama