Reklama

Reklama

V roce 1999 přežije dospívající Celeste (Raffey Cassidyová) násilnou tragédii. Poté, co zazpívá na zádušní mši, se z ní s pomocí její sestry skladatelky (Stacy Martinová) a talentovaného manažera (Jude Law) stane vycházející popová hvězda. Celestin raketový vzestup ke slávě i následná ztráta nevinnosti jsou úzce spjaty s otřesným teroristickým útokem, což mladou energickou dívku promění v dosud nevídanou celebritu – americkou ikonu, zbožňovanou polobohyni a světovou superstar. V roce 2017, po skandální události, která podkopala její kariéru, zažívá dospělá Celeste (Natalie Portmanová) velký návrat na scénu. Během turné na podporu šestého alba s názvem "Vox Lux" musí nezlomná a drzá popová spasitelka překonat osobní i rodinná úskalí, aby si proklestila cestu mateřstvím, šílenstvím i monumentální slávou ve věku teroru. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (83)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jen těžko nacházím klady celého filmu, ale řekněme, že film měl celkem zajímavý start kdy mladá 14 letá divka po tragické události začíná svoji kariéru jako zpěvačka. Pak ale zhruba v polovině filmu po střihu uplyne 19 let a nastoupí Natalie Portman. Nic ve zlém, zahrála to dobře, ale obsah filmu byl naprostý odpad. Starší verze Celeste je nesympatická a šílená, film obsahuje spoustu scén uplně o ničem a pak závěr kdy je asi 10 ti minutový koncert, který diváka jen otráví a žádné další emoce v něm nevyvolá pak film jen tak skončí? Čekal jsem že ji aspoň na konci zastřelí nebo něco, ale tohle? Dávám 1 hvězdu za začátek, ale film považuji za naprostou ztrátu času 10-15% ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Tento film není pro běžného diváka. Buď se bude děsně nudit, nebo to po 30ti minutách vypne, protože se mu to nebude líbit jelikož to nejede v běžných kolejích.....A tím je ten film ale jedinečný...Má tam hodně zvláštní základ v tom, jak se může z holky, která se stane účastníkem nepříjemné situace hudební hvězdou a jak jí to otočí život vzhůru nohama... Ten film má něco do sebe, zároveň tím, že nejsem zastáncem populární hudby - nebylo to pro mě běžně "poslouchatelné", ale zajímalo mě, jak to s nimi dopadne...to znamená, že mě to drželo až do konce, abych věděla, co z toho bude dál :) A to je pro mě veliké plus. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Brady Corbet jede jako drak (nazvala bych jeho styl limonádovým von Trierem), ale člověk má opravdu dost času si uvědomit, jak je Natalie Portman špatná herečka. I když to není debut, tak pořád bych to zařadila do kategorie začátečnický film, a Corbet mi přijde jako zajímavý začátečník, na kterého budu dál zvědavá. Je vidět, že má dobře zvládnuté to "jak", ale jestlipak přednáší i nějakou substanci si vlastně zatím jistá nejsem. Z herců mi paradoxně přišlo nejzajímavější krátké mihnutí Christophera Abbotta. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu, od šokujícího úvodu po natáčení videoklipu, je úžasná. Druhá je o trochu slabší, ale rozhodně za to nemůže Natalia Portman. Podle mě totiž filmu především chybí pointa, nějaká pořádná závěrečná myšlenka, něco šokujícího ve stylu úvodní scény, co slibuje vypravěč s hlasem Willema Dafoea, ale čeho se bohužel nedočkáme. Je to škoda, ale režiséra (a scenáristu) si i tak dávám na seznam těch, od nichž rozhodně chci ještě něco vidět. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Raffey Cassidy sa ako Celeste predstaví v tom najlepšom možnom svetle a svojím vystúpením prirodzeným spôsobom poukáže na prerod mladej veriacej školáčky na rebelujúcu popovú hviezdu. Režisér Brady Corbert síce v prezentovaní minulosti Celeste neponúka nič, čo by sme už doposiaľ v rámci kinematografie nevideli, ale vývoj hlavnej postavy je napriek tomu zaujímavý a jeho sledovanie dokáže udržať pozornosť. Príjemný zážitok v tejto časti obohatila aj naozaj slušná práca s kamerou. S príchodom Natalie Portman som ale dostal nepríjemnú facku, z ktorej som sa akosi nedokázal prebrať. I keď táto 37-ročná rodáčka z Izraela patrí medzi moje favoritky, ňou prezentovaný výkon vo Vox Lux som jej ani v najmenšom neveril.Správanie dospelej Celeste na mňa pôsobilo vrcholne neautenticky, afektovane a miestami priam neznesiteľne. Kontrast medzi jej mladosťou bol tak obrovský, že som sa s vystupovaním horkokrvnej a papuľnatej ženy nedokázal nijak stotožniť. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Raffey Cassidy si ve filmu zahrála dvojroli. Nejdříve se objevila jako mladá Celeste a později jako její dcera. (TaNya_)

Související novinky

Reklama

Reklama