Reklama

Reklama

Tři mušketýři 2

  • Česko Čtyři mušketýři (více)
Trailer

Obsahy(1)

Uplynula krátká doba od jmenování d’Artagnana královským mušketýrem. Královna Anna nezapomněla na služby, které jí prokázal, ale ani na kardinálovy agenty Rocheforta, a Milady de Winter neopustila nenávist a touha po pomstě za překažené plány. Spolu se svými přáteli, Athosem, Porthosem a Aramisem bojuje d’Artagnan v armádě Ludvíka XIII. u pevnosti La Rochelle proti vzbouřeným hugenotům. A cesty všech hrdinů se opět propletou, aby uzavřely osud svůj či osud toho druhého. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Druhý díl jen potvrdil to, co první výrazně naznačil- krása! Skvělé filmy se tak špatně komentují... Byla jsem zvědavá, jaký bude přechod mezi "lehkovážným" chováním mušketýrů a následných tvrdých bojů a nakonec i smrtí krásné Constance. Okolnosti její smrti jsou sice jiné, než v jiných verzích a knize samotné, ale vůbec to nevadí- velice dojemná a smutná chvíle, po které následuje neuvěřitelný d' Artagnanův hněv a poté úžasný souboj Rocheforta a zoufalého Gaskoňce v klášterním kostele.. Sám konec je laděn trochu více optimisticky, než třeba v knize, kde se mušketýři vyloženě odloučí. Lesterovy mušketýři rozhodně nejsou parodií- ale skvělým příběhem s nadsázkou, plným vtipu, napětí a skvělé atmosféry doby, kdy ještě byli mušketýři! ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

V podstate ani tu nie je čo filmársky alebo herecky vytknúť. Jedine to, že príbeh nie je príliš zaujímavý, nie som na takéto historické filmy, kde sa jedná iba o vtip a nejaká hlbšia myšlienka chýba. Preto je to u mňa iba priemer, myslím, že pred mnohými rokmi by som to vedel považovať za prvotriednu zábavu, dnes už nie. ()

Reklama

Dzanecki 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně druhý díl nebyl slabší. Naopak mi zde přijde větší důraz kladený na vtip, který se povedl. I akční scény jsou koukatelnější. I přesto, když se řekne tento film, první, na co si vzpomenu je legendární snídaně mušketýrů během boje s protestanty. Tato scény by měla být nesmazatelně zapsána v knize světové kinematografie, protože její smysl pro humor mě doslova dostal.. ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčně nejlepší Dumasova adaptace mušketýrského kvarteta. Výborné kostýmy a výprava, šermířské souboje skvěle zvládnuté výborné herci sedící do svých rolí jak klaďáci v čele s drsňákem Oliverem, tak záporáci, kterým vládne důstojný pán Heston - i přes různé jiné adaptace z moderní doby, Lesterova verze dodneška nepřekonaná - Jeden za všechny, všichni za jednoho ! - 85 % ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[3,5*]     Platí v zásade to, čo som písal pri prvej časti, až na pár malých rozdielov. Šermiarske súboje už boli spravené o niečo lepšie, boli poňaté serióznejšie. Vlastne celý film bol vážnejší, nie taký groteskný ako prvá časť. Faye Dunaway postupne herecky rastie a ku koncu je už dokonalá Milady. Vizuálnu krásu významne kazí zimná scéna, kde je zreteľne vidieť umelosť snehu a ľadu a ten preborený polystyrén je už vyslovene nevkusný (pri inak skvelej výprave je to ako tŕň v oku). Vadia mi ešte niektoré nelogickosti, ktoré scenár dosť odflákol. Je reálne, aby Atos nespoznal Milady a ani ona jeho (napr. na tom dvore), keď spolu kedysi žili ako manželia? A to, že Constance nespoznala Milady, keď ju prišla zabiť prezlečená za mníšku, je asi najväčší nezmysel. Veď ju videla niekoľko krát (napr. pri ich dlhom súboji) a Milady predsa nijako nemala zakrytú tvár. S rozhodovaním o hodnotení oboch časti mám dosť problém, je to presne na rozhraní 3 a 4 hviezdičiek. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen ve stejném roce jako předchozí díl Tři mušketýři (1973). (Listeroman)

Reklama

Reklama