Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (231)

kingik 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je zajímavý a řada písniček do něho skvěle zapadá. Jde o nestárnoucí klasiku, která by v rukou jiného režiséra než je Richard Lester, mohla působit až plytkým dojmem, ale nestalo se tak. Spousta humorných situací je zde bravurně zvládnuta a Brouci hrají jako o život. Pobaví to zaručeně a po tomhle filmu se vždy dostaví dobrá nálada, což se s jistotou nedá prohlásit o většině současných komedií. Mé hodnocení: 90% ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Beatles mají asi ohromné štěstí, že po téměř padesáti letech nejsou zapomenuti třeba jako takový Al Jolson a že Perný den je koukatelnější než Jazzový zpěvák. Velká část skladeb zde prezentovaných je totiž poměrně nudná a navíc i nudně odprezentovaná, výjimkou je snad jen jejich hraní ve vlaku. Snímek zachraňují šílené scénky, ve kterých se nezpívá a potrhlý dědeček. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

U Hepl! jsem nervózně zarýval nehty do sedačky, u A Hard Day's Night jsem se konečně dočkal Svého: The Beatles se svými největšími šlágry, vřeštícími fanynkami a slávě, jež z daleka překročila hranice Starého kontinentu. Úloha 'dědečka' byla poněkud groteskní - alergii jsem si sic neuhnal, ale ještě pár týdnů budu pčíkat jen při pouhé vzpomínce na tohoto seniora. 75% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Výjimečně zdařilé dílko, kde těžko tušit, co ze scén bylo plánovaných, a které nikoliv. Do té doby dokumentarista Lester natočil film dokumentárním způsobem, čímž mu dodal zvláštní kouzlo včetně minipříběhů (nefungující obraz na monitoru v režii při koncertu a pokusy asistentky jej naladit), scenárista Alun Owen pak během víkendu s Beatles zapsal jejich hlášky a zvláštní humor i hry se slovíčky a dokázal to ústrojně do filmu vrazit. Navíc je zajímavá linie uťápnutého Starkeyho a jeho méněcenných pocitů, jež vyvrcholí v úžasných scénách jeho fotografování po městě a dialogem s kluky - což celé pak zase vede sympaticky k tomu, že jak ti kluci ze třídy (čtyři) se nakonec sejdou u řeky, neb k sobě patří, tak i Beatles se před koncertem sejdou všichni, protože přijdou na to, že bez toho jednoho vlastně nemohou vystoupit a jsou nekompetní). Inu a k tomu ozdobička na dortu ve formě Paulova dědečka, který je k sežrání (ale doma bych ho mít nechtěl). A samozřejmě písničky od Beatles a ty fanynky, co si rvaly vlasy (copak asi na rto říkají dnes, když se vidí? :-)). Jako záznam té doby je to celkově kouzelné, příjemné, natočené s nadhledem a se správným, rošťáckým vtipem. Škoda, že pak Beatles zblbnuli a vymastili si mozek drogami. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Keď som sa dozvedel, že tento film je o Beatles, tak som mal zmiešane pocity, lebo táto kapela u mna nikdy nebodovala, nielen preto, že som mladšia generácia, ale i preto, že ich štýl a piesne má nikdy neoslovili. A preto som celkom prekvapený, že film má bavil a určite dám šancu aj pokračovaniam. Chalani sa riadne odviazali a bolo vidieť, že filmovanie si veľmi užívajú. Veľmi ma bavila tá hodnovernosť s akou režisér k tomuto filmu pristupoval. Rozblaznený speváci, poblaznené fanúšičky a humorný deduško, ktorý tam spravil veľkolepo vtipnú šou. A aj príbehovo je veľmi zaujímavý, lebo mapuje ako prebieha jeden deň vo svetoznámej kapele. A aj keď vo filme je celkom uvoľnená atmosféra, takýchto dní kapely určite moc nemávajú, ale aspoň, že ta bezstarostnosť z filmu vyžarovala. A vobec som tu nepostrehol suchý Anglický humor, ale len čistý ničím urážajúci humor. A celkom som si užíval aj piesne, keď boli priamo od originálu. Silne 4*. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • Natáčelo se mimo jiné na následujících místech: Hřiště v Thornbury Playing Fields v Isleworthu. Kovové schodiště v Hammersmith Odeon. Procházka Ringo Starra se odehrála u Temže. Onu elegantní dámu poslal Ringo do jámy v Lakeside. Diskotéka proběhla v prostorách londýnského klubu Les Ambassadeurs (The  Garrison). Ringo měl pár nepěkných výstupů v hospodě na Turks Head v Twickenhamu. (Robbi)
  • Natáčení během největší beatlemánie nebylo jednoduché. Například 3. března 1964 měli The Beatles přijet vlakem z Mineheadu na Paddington Station, ale přišla zpráva, že nádraží je doslova obleženo fanoušky. Vlak proto zastavil na West Ealing Station a Beatles byli na Paddington odvezeni vozem. Tam si sedli do nádražních pokladen, podepisovali se přítomným fanouškům a po několika minutách opět odjeli pryč. (Robbi)

Reklama

Reklama