Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (231)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Napadl mě řetěz s koulí, ale on by na mě chrastil na veřejnosti." Beatlemanii jsem osobně nezažil, takže jsem rád, že jsem se s ní mohl seznámit alespoň přes filmový plátno. S Perným dnem jsme se potkali ve chvíli, kdy jsem vyšmelil první desky Beatles a od první chvíle jsem věděl, že tuhle muziku budu poslouchat hodně dlouho. Zatím tedy v podstatě celej život. Perný den mi ukázal, že Beatles byli zlobiví kluci, na vše reagovali sarkasmem, byla s nimi sranda a i když mě moc nebavil intrikující dědeček, tak pro mě tohle je legendární snímek. Užil jsem si v něm hudbu, tiskovou konferenci i svobodomyslnost tryskající z lidí, kteří jsou mladší, bohatší a více bezdětní než já. Taky jsem dostal informaci, že se do Ameriky dostanu, když u Grónska zahnu doleva a já tuším, že se mi to jednou bude hodit. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi krapet pripomina Bazanty. Tady je humor sice spis slovni a je takovej jemnej anglickej a pisnicky tu jsou daleko lepsi, ale na druhou stranu, Les Charlots umi narozdil od Beatles aspon trochu hrat a jsou to daleko vetsi sympataci. Nejvic me tu vzdy pobavil ten uchylackej dedek, kterej porad delal nejaky problemy. Taky je tu hezky videt atmosfera koncertu. Takze nakonec pekny 4*, ale je to hlavne za toho dedka a super pisnicky. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je zajímavý a řada písniček do něho skvěle zapadá. Jde o nestárnoucí klasiku, která by v rukou jiného režiséra než je Richard Lester, mohla působit až plytkým dojmem, ale nestalo se tak. Spousta humorných situací je zde bravurně zvládnuta a Brouci hrají jako o život. Pobaví to zaručeně a po tomhle filmu se vždy dostaví dobrá nálada, což se s jistotou nedá prohlásit o většině současných komedií. Mé hodnocení: 90% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavné blbnutí Beatles, u kterého jsem se příjemně bavil, párkrát i zasmál nahlas a poslechl si i pár skvělých písniček (jedna z mých nejoblíbenějších tam dokonce hrála dvakrát). Hodně se mi i líbilo, jak to bylo natočené a celkově se mi na to příjemně dívalo. Akorát ze všech jejich filmů mám Help! o něco radši, ale i tak se mi Perný den líbil a i když bych spíš dal silné 4*, nakonec kvůli písničkám a té příjemné atmosféře zaokrouhlím nahoru a dám slabých 5*. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, jak moc byli Beatles v době natáčení slavní se mohlo velmi snadno stát, že by je film zobrazoval příliš pietně - na miláčky celého světa se přece nesahá. Ale kluci naštěstí projevili velkou dávku sebeironie a nadhledu (třeba Ringo Starr v roli otloukánka kapely nebo svérázný Paulův dědeček), a tak mohlo vzniknout dílo opravdu zábavné i pro padesáti letech. Není divu, že Beatlesáci (hlavně George Harrison) se posléze stali milovníky Monty Pythonů. V lehce absurdním a trochu snad až surrealistickém humoru, v těkavé kameře a šílených střizích je kvásek hippie éry. Je zajímavé sledovat, jak to vše začínalo... Jediné dvě věci co mi vadily - dlouhá pasáž koncertu na konci a nesympatický představitel McCartneyho dědy. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • Titulní píseň "A Hard Day's Night" napsal John Lennon za 24 hodin. (M.B)
  • Píseň "Can't Buy Me Love" byla jako jediná vypuštěna společností Parlophone do oběhu ještě před uvedením filmu do kin. (DaveSmith)
  • Ve filmu se na tiskové konferenci objeví v malé roli i skutečný manažer skupiny Brian Epstein. (Morien)

Reklama

Reklama