Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (231)

sud 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že film nemá souvislý děj. Tvoří jej střípky útěků Brouků před fanynkami, trampoty se svérázným Paulovým dědečkem a pár velkých hitů. Richard Lester se ani coby režisér filmu nijak nepřetrhl, ale on už tehdy věděl, že je to v tomhle případě úplně jedno. Důležité jsou písničky a hlášky. Čtyři kluci sami sebe hráli skvěle, nejlépe pak Ringo Star, který by se rozhodně uplatnil i jako herec. Za pozornost stojí též svérázný Paulův děda a dva poskoci Shake a Norm. Richard Lester nenatočil zrovna málo filmů, ale diváci si ho především pamatují jako režiséra druhého Supermana, nebo autora těchto dvou praštěných Beatlesáckých komedií. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 2/10/// +baječná hudba, výtečné gagy -poněkud rychlé tempo, černobílí/// První film Beatles a musím uznat, že je výtečný. Od začátku jak jsem pronikal do filmu jsem se stále více a více bavil, bezvadné hlášky a humor který prochází celím filmem doplňuje správně zvolená hudba. Film má rychlí spád a v některých situacích je i dojemný (hlavně závěr)./// Celkem 83%/// ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Keď štvorica superslávnych umelcov prvýkrát prehovorila ( bez spevu ), povedal som si, to bude prúser. Trápne vtípky a až príliš neherecké a fádne prejavy. Jasné, sú to speváci, povedal som si. Nie každý má talent hrať. A opačne. Lenže ono sa to s pribúdajúcimi minútami začalo všetko chovať profesionálnejšie ( inklusive aj naši Beatlesáci ), vtipnejšie ( má to pár vynikajúcich hlášok ) a svižnejšie. Tak dobre, povedal som si. A dal som 4. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Perný den jsem viděl před dlouhou řádkou let a těšil jsem se, jak si oživím pozitivní vzpomínky. Je to zvláštní, ale kdykoliv vidím hudební film natočený na počest slavné skupiny nebo zpěváka, obvykle jdu oproti vzpomínkám s hodnocením dolů. Stejně jako u podobných snímků musím konstatovat, že tady chybí scénář, který by dokázal hity zasadit do nějakého přitažlivého příběhu a děje. Je to spíš jeden dlouhatánský videoklip natočený jako hold proslulé skupině a vezoucí se na vlně beatlemánie. Producent a režisér si holt řekli, že na tomhle projektu se prodělat nedá a kluci ze skupiny chtěli své fanoušky oslovit i jinak než koncertováním a zvukovými nosiči. Proti písničkám se nic namítat nedá, Beatles jsou i na filmovém plátně charismatičtí, takže nakonec 60 % celkového dojmu. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Perný den, je nejlepší film, který Beatles natočili. Nelze na něj nahlížet jako na propracované filmové dílo. Jedná se předně o skvělý záznam atmosféry doby, v hlavní roli s historicky nejslavnější a nejznámější hudební skupinou. Oni byli vzory a idoly pro mladou poválečnou generaci. Stali se inspirací pro mnoho dalších skupin, kterých v tu dobu vznikalo ohromné množství. Společná touha mladých po nových věcech přinesla jakousi revoltu proti konzervatismu, která mladou generaci spojovala. Rázem přestaly existovat hranice a bylo možné cokoli. Kulturní skok, který nastal v 60. letech je neuvěřitelný. Ohromná kreativita a odvaha přinášely stále nové věci. Chtěl bych žít v takové atmosféře. Koncem desetiletí vznikla řada známých progresivních skupin. Fenomén, kterému se říká „zlatá šedesátá“, se zapsal zlatým písmem do filmu i hudebního průmyslu. Beatles jsou jedním z hlavních symbolů této doby. Proto má film A Hard Day`s Night svou hodnotu. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • George Harrison ve filmu hraje na dvanáctistrunnou kytaru Rickenbacker, kterou si přivezl z předchozího amerického turné. (DaveSmith)

Reklama

Reklama